Bedste boksesæk: Se de 2 udvalgte sandsække til boksning i 2021

Bedste boksesæk: Se de 2 udvalgte sandsække til boksning i 2021

Den bedste boksesæk har en god tyngde, et godt ophæng og den rigtige størrelse til netop dit behov. Søger du en boksesæk online vil du formentligt også støde på en sandsæk, der er præcis det samme. Her i denne boksesæk guide finder du de mest populære modeller på markedet netop nu. Du får derfor de absolut bedste forudsætninger for at finde den helt rigtige model til netop din bokse hjemmetræning!

Af Nettofitness.dks personlige træner
Priser er opdateret i dag søndag d. 24 oktober 2021. Indholdet er opdateret onsdag d. 7. juli 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 11. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Abilica FlexiBag boksesæk

Konklusion: Her er den bedste boksesæk

Abilica FlexiBag boksesæk er udvalgt af Anders T, som den bedste boksesæk i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af boksesæk

Med en boksesæk kan du kombinere konditionstræning med træning af kroppens store muskelgrupper som dine arme, ben, balder og hele din kernemuskulatur. Det er samtidig også en fantastisk måde at træne balance på.

En boksesæk henvender sig til alle køn og aldersgrupper og der findes boksesække eller sandsække som de også kaldes, til ethvert træningsniveau og ikke mindst ethvert budget. Vil du i gang med at forbrænde kalorier og tone dine muskler så læs med videre.

Der findes mange boksesække på markedet i tvivlsom kvalitet. Derfor har jeg her samlet et udvalg af kvalitets boksesække i forskellige prisklasser, som alle giver dig en god træning og som er lavet, så de kan holde til at få tæv.

3 ting du bør holde fokus på når du køber en boksesæk

 1. Køb en boksesæk der passer til dit træningsniveau - Du bør købe en boksesæk, der passer til dit træningsniveau. Er du nybegynder, er der ingen grund til at købe den dyreste boksesæk, omvendt har du brug for noget ekstra hvis du bokse- eller kamptræner på højt plan.
 2. Væg-, lofthængt- eller gulvstående model - Der findes både væg-, lofthængte og gulvstående boksesække. Den gulvstående model har den fordel, at du ikke behøver ødelægge dit loft eller væg, når den skal hænges op. Andre foretrækker den livlighed boksesækken får, når den hænger frit.
 3. Hvor ofte skal din boksesæk i aktion? - Hvis i er flere der træner mange gange ugentlig på den samme boksesæk, så bør du købe en ekstra slidstærk boksesæk i en kvalitet der kan holde til den flittige brug.

Hvilken boksesæk er bedst i test?

1. Abilica FlexiBag boksesæk

Abilica FlexiBag boksesæk

Boksesæk med mulighed for ekstra vægt

Boksesækken har en højde 100 cm, en diameter på 35 cm og vægt fra 22 kg. Det unikke ved denne boksesæk, er at du selv kan variere vægten. Vægten på sækken er ca. 22 kg, men har en indbygget cylinder for at kunne øge vægten helt op til 40 kg. Dette gøres ved at fylde den medfølgende nylonpose op med... Læs mere hos Abilica

2. Abilica Punch n Kick boksesæk

Abilica Punch n Kick boksesæk

Boksesæk i kunstlæder for ekstra holdbarhed

Abilica boksesække er fyldt med bomuld og lavet i førsteklasses kunstlæder, hvilket gør den meget holdbar. Der medfølger som vist på billedet 4 x kæder til ophæng. Ca. 40 kg. En højde på 130 cm og med en diameter på 30 cm. Læs mere hos Abilica

Hvad skal jeg vide inden køb af ny boksesæk?

Inden du svinger kortet og køber en ny boksesæk, så er der selvfølgelig et par overvejelser du kan gøre dig.

Først og fremmest bør du overveje dit behov. Er du en øvet bokser eller nybegynder? Er det boksetræning for sjov eller er det til professionel og virkelig hård træning?

Herudover bør du overveje om du ønsker en stående boksesæk til gulvet eller en sandsæk til ophæng. Der er desværre ikke specielt mange muligheder hvis du ønsker en fritstående model, men de kan immervæk være praktiske når de ikke lige er i brug. Hertil skal det siges, at en boksesæk til loftet skal hænges ordentligt op. Der er ingen montering med en gulvstående model.

Spørgsmål du bør afklare inden køb (opsummeret):

 • Hvad er dit niveau, nybegynder eller øvet?
 • Er din boksetræning for sjov eller af professionel art?

Når du har fået stillet dig selv ovenstående spørgsmål og kender svarene herpå, så er du skridtet tættere på og vide hvilken bokse- eller sandsæk du skal vælge.

Sandsæk eller boksesæk, er der forskel?

Nej. Der er ikke forskel på en sandsæk og en boksesæk. Det er et og samme produkt.

Køb af sandsæk til boksning, det skal du være opmærksom på

Når du begynder din søgen efter en bokse- eller sandsæk er der flere specifikationer og detaljer du bør have øje på.

Nogle boksesække leveres uden fyld og man skal here selv fylde den indvendige pose med f.eks. sand.

Du skal derfor lige huske og se om den model du har udset dig er inkl. fyld eller ej. Du kan selvfølgelig blot tage et smut i byggemarkedet efter en sæk sandkassesand, men står du klar med boksehandskerne på når postmanden har været forbi, så er det selvfølgelig ærgerligt at blive skuffet lige før du er i mål.

Hvad kan jeg fylde en boksesæk med?

I tilfælde af at du har valgt at købe en boksesæk uden fyld, så skal den selvsagt have det førend du kan påbegynde din boksetræning.

Forhandleren har formentligt givet dig vejledning i hvilket fyld du skal fylde i din boksesæk, men ellers får du her mine tips. Det er typisk sand, tøj og i nogle tilfælde vand, der kan anvendes som fyld.

Har du en model uden fyld, så kan du selv justeres boksesækkens hårdhed med det indhold du fylder den med. Sand er hårdest og ikke specielt eftergivende. Vand er blødere og mere eftergivende. Tøj er ekstra blødt og meget eftergivende.

Ophæng til boksesæk, medfølger det?

Har du svunget kort og købt en ny boksesæk til ophæng, så bør du være opmærksom på om hvorvidt der medfølger kæder og ophæng. Hvis ikke det medfølger, så bør du undersøge om forhandleren har en anbefaling førend du går i byggemarkedet og køber det første og bedste du ser.

At hænge en boksesæk på en bjælke i loftet kan være smart og lige til, men husk nu på, at en bar kæde slider på træet. Dertil vil den formentlige bevæge sig ved slag. Et fast punkt i loftet er at foretrække.

Boksesæk til boksetræning, men hvad kan jeg ellers bruge en sandsæk til?

Overskriften giver næsten det første svar. Du kan selvfølgelig anvende den til klassisk boksetræning. Boksetræning er ikke ensbetydende med, at du skal slå på andre, men derimod betegnelsen på en utrolig populær træningsform.

Boksetræning kræver ikke mange redskaber. Du kan derfor nøjes med en boksepude og et par boksehandsker. Det er alt hvad du skal bruge for at komme i gang.

Du kan evt. søge efter træningsvideoer på YouTube hvis du søger inspiration.

Kickboksning

Kickboksning er en mindre udbredt enkeltstående træningsform, men kombineres dog ofte med boksetræning hvor elementer herfra anvendes.

Hvor man i den traditionelle boksetræning slår på boksepuden, så sparker man på boksepuden under kickboksning.

Begge træningsformer er oplagt når du får investeret i en god sandsæk til hjemmetræning!

Sådan træner du med (og på) en boksesæk

Det er nok ikke den store hemmelighed, at en boksesæk i sig selv ikke byder op til specielt mange forskellige træningsformer.

Det er hovedsageligt slå og sparke øvelser man kan lave herpå.

Fat derfor et par boksehandsker og slå i forskellige mønstre eller efter lyst, behov eller måske til musikkens rytme. Der er som sådan intet der er rigtigt eller forkert - prøv dig frem, søg inspiration på YouTube og deltag f.eks. i et hold med boksetræning i dit lokale fitnesscenter.

Med jævnlig boksetræning på programmet vil du ikke kun forbedre din slå- og sparketeknik, men samtidigt også forbedre din kondition (stamina) og udholdenhed.

Er boksetræning en effektiv træningsform?

Ja. Boksetræning er i højeste grad en effektiv træningsform!

Hvad end du ønsker mere styrke i mave, ben eller arme, så er denne træningsform helt ideel til formålet. Udover en effektiv styrketræning, så får man også en god konditionstræning, der styrker udholdenhed og kondition.

Under træning spænder, accelererer og bruger man kroppen i dens fulde størrelse. Alle bevægelige dele sættes i spil når et slag skal gennemføres.

Fordele ved boksetræning:

 • Forbedret udholdenhed og kondition
 • Muskulær styrkelse af mave, ben og arme
 • Effektiv træning af koncentrationsevne, timing og reaktionsevne

Boksepuder til børn, findes det og må de bokse?

Kaster man et blik i markedet for boksepuder vil man nok hurtigt opdage, at de fleste modeller er fremstillet med tanke på voksne.

Børn kan dog sagtens bokse. Man kan f.eks. købe en lille boksepude til børn, der er specielt udviklet netop hertil. De fysiske dimensioner er mindre samt hårdheden er noget blødere. De er også typisk væsentligt lettere, så de kan give efter for et barneslag.

Boksepude til teenager

Er barnet ikke længere barn, men måske nærmere teenager, så vil en voksen boksepude være det perfekte valg.

Alt efter styrken hos brugeren kan man evt. vælge en let boksepude til start eller en hvor man selv bestemmer fyldet. Er man flere brugere af sækken vil det ligeså være oplagt at vælge en hvor man kan justere dens fyld og dermed vægt.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 2 boksesække, har Anders T valgt Abilica FlexiBag , som den bedste boksesæk i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 1 andre populære boksesække, herunder bl.a. Abilica Punch n Kick.

3 ofte stillede spørgsmål om boksesække

Hvordan hænger jeg en boksesæk op?

Loftet eller væggen skal kunne holde til både boksesækkens egenvægt, men også de svingninger der kommer ved slag og spark på sækken. Bevægelse øger trækket i ophænget.

En boksesæk til gipsloft findes ikke. Hæng aldrig en boksesæk op i gipsloft! Det bedste ophæng til boksepude vil være i en bjælke eller i husets forskalling.

Hvor tung skal en boksesæk være?

En boksesæk skal ikke være tungere end at den giver efter når du slår eller sparker på den.

Hvor høj skal min boksesæk være?

Vælg boksesæk alt efter din styrke, vægt og træningsmål. En boksesæk på 100 - 140 cm er det mest populære valg. Et valg kan opstilles således:

 • 76 - 100 cm - boksesæk til børn
 • Ca. 100 cm - boksesæk til alle hobby motionister
 • 125+ cm - boksesæk til dig med styrke, der vil træne både spark og slag
Anbefalingerne er givet af
Skriv til Anders T

Anders T. har en baggrund som professionel personlig træner. Interessen for træning strækker sig også ind i privatlivet. Han træner klienter 5-7 dage om ugen og på egen hånd 4-5 gange om ugen. Cheatdays eller ej - vi har svært ved og tro at Anders har sådanne dage. Han står snorlige!

Bedøm denne artikel
24 stemmer, gennemsnit: 4.9 / 5