Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste fitness sjippetov: Se de 5 udvalgte sjippetove til crossfit & træning i 2021

Bedste fitness sjippetov: Se de 5 udvalgte sjippetove til crossfit & træning i 2021

Det bedste fitness sjippetov til hjemmetræning - inde eller ude - er det der har den rigtige længde ift. din højde. Man kan få sjippetov med kuglelejer i håndtagene og omgangstæller, men de findes dog også billigere og uden disse finesser. Er sjipning en stor del af din hjemmetræning bør du investere i en god model, men ellers vil et billigt sjippetov nok også fint gøre det. Oplev de mest populære netop nu lige her i denne guide!

Af Nettofitness.dks sportsguru
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 7 december 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 31. august 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 10. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Abilica JumpUp Sjippetov sjippetov

Konklusion: Her er det bedste fitness sjippetov

Abilica JumpUp Sjippetov sjippetov er udvalgt af Casper Mikkelsen, som det bedste fitness sjippetov i december 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af fitness sjippetov

Det bedste fitness sjippetov giver dig med garanti sved på panden, når du hopper dig igennem en intensiv cardio træning, der er helse for dit kredsløb og ikke mindst tallet på badevægten.

Med et fitness sjippetov kan du træne, når det passer DIG, både udendørs og indendørs. Det er sjov og effektiv træning for hele familien.

Jeg gennemgår her de bedste fitness sjippetov på markedet lige nu og bagefter kigger jeg nærmere på, hvad du bør have fokus på, når du køber fitness sjippetov.

3 gode råd når du køber fitness sjippetov

  1. Køb et fitness sjippetov i den rigtige længde - Sjippetovets længde er vigtig, hvis du vil have en effektiv træning uden at overanstrenge dine muskler. (Nederst på siden kan du læse mere om, hvordan du finder ud af, hvilken længde du skal bruge.
  2. Vælg et sjippetov i et passende materiale - Sjippetov kan være lavet af forskellige kernemateriale og ligeledes forskellige typer coating. Vælg den type der passer bedst til dig og din træningsform ( Nederst på siden kan du læse mere om de forskellige coatings og kernematerialer).
  3. Håndtagene er til mere end blot at holde i - Et håndtag med et godt greb er vigtigt. Men det er også i håndtagene, at du har mulighed for at tilføje vægt, hvis du vil intensivere træningen. Vælg håndtag på sjippetovet ud fra din form. (Nederst på siden kan du læse mere om håndtag på fitness sjippetov.

Hvilket fitness sjippetov er bedst i test?

1. Abilica JumpUp Sjippetov sjippetov

Abilica JumpUp Sjippetov sjippetov

Abilica sjippetov

Professionelt sjippetov med plastbelagt stålvejer, håndtag med blød mosgummi og kuglelejer. Styrker benmusklerne og giver god kondition. Længde 270 cm (Er lavet så man kan korte det af for personlig længde) Læs mere hos Abilica

2. Tunturi Jump rope sjippetov

Tunturi Jump rope sjippetov

Tunturi sjippetov

Kraftigt jump rope fra Tunturi som giver et godt sving. Wiren er coated for at undgå at brugeren slår sig for meget, hvis tovet rammer læggen. Dette sjippetov kan indstilles i længden, men er som udgangspunkt 275 cm lang. Læs mere hos Abilica

3. Tunturi Wire Jump rope sjippetov

Tunturi Wire Jump rope sjippetov

Tunturi sjippetov

Lækkert wire speed rope i 4 forskellige farver som kan justeres i længden. Sjippetovet er 300 cm lang og wiren er coated, så du ikke slår dig så meget hvis det rammer dig på læggen. Læs mere hos Abilica

4. Abilica SpeedUp - speed rope sjippetov

Abilica SpeedUp - speed rope sjippetov

Abilica sjippetov

Abilica SpeedUp er et let sjippetov/speed rope med 3 mm tynd plastbelagt wire og lange plasthåndtag. Ideelt til crossfit eller anden konditions-, koordinations- eller intervaltræning. Længden på sjippetovet kan justeres meget enkelt og uden værktøj ved hjælp af justeringsskruen i begge ender. Længde: 300cm Læs mere hos Abilica

5. Abilica Nature Rope sjippetov

Abilica Nature Rope sjippetov

Abilica sjippetov

Sjippetov i slidstærkt bomuld med træhåndtag. Justerbar længde max 230 cm. Styrker benmuskler og giver god kondition. Læs mere hos Abilica

Fitness sjippetov som motionsform

Fitness sjipning er en fantastisk motionsform som igennem mange år har været en fast del af træningen for boksere og andre atleter. Det der gør fitness sjipning til så formidabel en motionsform er at du får en super god cardio træning hvor du selv bestemmer intensiteten.

Fitness sjipning er samtidig utrolig sundt for dit hjerte og dine lunger. Undersøgelser viser faktisk at du kan forbedre din lungekapacitet betydeligt ved daglig sjipning. Fitness sjipning er ikke kun sundt, det er også sjovt og så forbrænder du flere kalorier ved at sjippe en du gør ved en udfordrende vandretur eller en zumba time.

Fitness sjipning træner hele dine krop. Du aktivere flere muskler i din krop end du lige er klar over når du sjipper. De oplagte muskelgrupper er dine ben og dine arme. Men du bruger også dine skuldre, dine ryg, balde og mavemuskler du når sjipper derudaf.

Hvis du leder efter en motionsform du kan dyrke både derhjemme og ude i naturen, som næsten intet koster og som er super sjovt så kan det meget vel være fitness sjipning.

Vidste du, at sjipning er en mere effektiv motionsform end for eksempel cykling eller en intens aerobictime?

Vælg et fitness sjippetov som passer i længden

Når du køber fitness sjippetov, så ligger de fleste sjippetov på en længde mellem 2 til 3 meter. Det er ikke lige meget, hvilket du vælger, faktisk er det vigtigt, at du vælger et sjippetov, der passer i længden til dig eller som kan tilpassen til den korrekte længde. Nogle fitness sjippetov giver dig nemlig mulighed for selv at justere denne.

Hvis du sjipper med et sjippetov, der er enten for kort eller for langt til din højde, så risikere du ud over at gøre det sværere for dig selv også, at du kommer til at overanstrenge nogle muskler.

Sådan vælger du den rette længde sjippetov til netop dig

Det er som sagt vigtigt, at du får et fitness sjippetov, der har den rette længde. Du kan finde den rette længde ved at rejse dig op og holde i håndtagene på sjippetovet. Derefter vender du albuerne ud til siden, så begge sjippetovets håndtag er i skulderhøjde.

Hvis midten af sjippetovet lige nøjagtig rammer jorden, så har du fundet den rette længde. Husk at mange sjippetov giver dig mulighed for at justere længden. I så fald du sagtens købe et der er lidt for langt og selv korte det af til den rigtige længde.

Vidste du, at når du sjipper så træner du din balance?

Fitness sjippetov med stålwire eller læder kerne?

Der findes flere forskellige typer af fitness sjippetov. Det der adskiller dem fra hinanden kan både være kernematerialet, men også den coating eller mangel på samme som sjippetovet har.

Det mest almindelige type fitness sjippetov har en kerne, der består af en stålwire. Som oftest har stålwire sjippetovet en coating udenpå, som gør, at det gør mindre ondt at blive ramt af sjippetovet. Den coating kan være lavet af gummi eller plast. Du kan dog også få fitness sjippetov, hvor tovet udelukkende består af en stålwire.

Et fitness sjippetov med en stålwire kerne vejer til og det giver derfor den mest intensive og udfordrende træning.

Du kan dog også få fitness sjippetov, som er mindre tunge. De har en kerne, der er lavet af en mindre tungt materiale som for eksempel lædersnor. Et fitness sjippetov med lædersnor kan du også få henholdsvis med og uden coating.

Et fitness sjippetov med lædersnors kerne, er som sagt et lettere sjippetov og dermed et godt begynder sjippetov.

Mangler du inspiration til sjov sjipning? - Hvis du mangler inspiration til nye trænings sessions eller nye tricks du kan lave med dit sjippetov - så er Youtube en ren skattekiste af sjove videoer.

Fitness sjippetovets håndtag udformning og vægt er vigtig for din træning

Mange tillægger ikke håndtaget på fitness sjippetovet særlig stor betydning men det bør du faktisk gøre. Der er flere ting, du bør fokusere på ved et fitness sjippetovs håndtag. Først og fremmest så skal håndtagene være behagelige at holde om. Nogle foretrækker træhåndtag, andre plast- eller skumhåndtag.

Hvis du gerne vil have en mere effektiv træning af din overkrop, så kan du med fordel vælge et sjippetov med tunge håndtag. Det er som oftest håndtag af hård plast, der er de tungeste.

Omvendt kan du vælge skumhåndtag hvis du gerne vil have dit sjippetov så let som muligt hvis du for eksempel skal sjippe på tid.

Der findes også fitness sjippetov der har kuglelejer i håndtagene. Det er som oftest de noget dyrere fitness sjippetov. Kuglelejerne giver dig en mere behagelig træning samtidig med, at de gør det lettere at sjippe hurtigt.

6 fordele ved at sjippe

  1. Fitness sjipning er sjovt - Fitness sjipning er sjovt og udfordrende på en gang og så bringer det for mange minder tilbage til barndommen.
  2. Fitness sjipning er fantastisk cardio træning - Hvis du gerne vil have pulsen op og brænde en masse kalorier så gør ligesom bokserne og bruge et fitness sjippetov som en del af din træning.
  3. Fitness sjipning er en effektiv måde at tabe vægt på - Hvis du har lidt ekstra på sidebenene så er et fitness sjippetov et rigtig godt valg. Du træner cardio træning og forbrænder fedt og samtidig så toner du dine muskler.
  4. Fitness sjipning øger din udholdenhed - Sjipning er utrolig sundt for dit kardiovaskulære system og samtidig så øger det din udholdenhed. Det betyder at du får mere overskud i hverdagen.
  5. Fitness sjipning toner musklerne - Fitness sjipning er en fantastisk måde at få trænet hele kroppen. Når du sjipper så træner du ikke kun dine ben men også dine arme og skuldre og alle dine core-muskler.
  6. Fitness sjipning er godt for budgettet - Fitness sjipning er en billig træningsform, fordi du kun skal lave en engangsinvestering, når du køber dit fitness sjippetov. Derefter er der ingen vedligeholdelse eller medlemsgebyrer.

Sådan kommer du i gang med at træne med et fitness sjippetov

Hvis det er første gang, du skal i gang med at træne med et fitness sjippetov, så kan du godt glæde dig. Det er nemlig både en super intensiv træning og så er det sjovt samtidig.

Det eneste du har brug for, for at komme i gang med din cardio træning er dit fitness sjippetov og et par egnede sko. Egnede sko kunne være et par aerobics sko eller en anden sko med en god stødabsorbering.

1. Undervurder ikke opvarmning - Opvarmning er vigtigt, hvis du vil undgå skader forårsaget af kolde muskler, der let bliver overanstrengt.

Du kan vælge at varme op ved at rotere godt med skuldrene samtidig med, at du strækker dine arme og ben. Det får gang i blodomløbet og varmer musklerne op, så de er klar til at præstere.

2. Tænk over hvilket underlag du sjipper på - Du kan i realiteten sjippe på alle slags underlag, men hårde underlag som fliser eller asfalt vil være hårdere mod dine led end for eksempel sjipning på trægulv, græsplæne eller grus.

Døjer du med dine led, så vil jeg anbefale dig at sjippe på blødt underlag og huske at købe en god stødabsorberende sko.

3. Start roligt ud - Som med alle andre motionsformer så bør du starte stille og roligt ud. Er du utrænet bør du lytte til din krop og lade være med at overgøre det de første gange.

Selv hvis du er i god form, bør du lytte til din krop. Du bruger nemlig mange muskler, når du sjipper, som du ikke ellers bruger i det daglige.

4. Varier tempoet - Du får en rigtig god træning, hvis du husker at varier tempoet. Det gør samtidig træning mere skånsom for din krop. Du bør også variere dine sjipning ved for eksempel at krydse hænderne foran dig, når du sjipper eller ved at hoppe på ét ben af gangen. Mulighederne er mange.

Fitness sjipning kan samle hele familien

Fitness sjipning er en af de motionsformer, som hele familien kan være samlet om og have det sjovt med. Et fitness sjippetov kender ingen alder. Det kan bruges både af børn og voksne. Til de mindste børn vil et almindeligt let plast børne sjippetov nok være at foretrække, da det er lettere for barnet at bruge.

De fleste børn synes, det er sjovt at sjippe og det er det med at udnytte i en tid, hvor vi bekymre os om at børnene sidder for meget indendørs uden at røre deres kroppe.

Sjippe-træn sammen på hver jeres niveau og lave sjove sjippe konkurrencer sammen med børnene. Motion er bedst når det er sjovt. I kan også tage sjippetovene med en tur i skoven eller på stranden og sjippe på andet underlag og i andre omgivelser end i er vant til.

Har jeg gjort dig klogere på fitness sjippetov?

Jeg håber, jeg har gjort dig klogere på alle de fantastiske fordele ved at købe et fitness sjippetov. Jeg har forsøgt at komme hele vejen rundt, så du nu har alt den information om fitness sjippetov, der skal til, for at du kan vælge det bedste fitness sjippetov til højde og træningsform.

De fitness sjippetov jeg har fremhævet her, er alle fitness sjippetov som vækker begejstring blandt både atleter, trænere og i brugeranmeldelser. Det er altså alle fitness sjippetov du kan have store forventninger til - og som kan indfri dem.

Vælg det bedste fitness sjippetov ud fra de kriterier, jeg har givet dig med på vejen, så er du snart godt sjippende.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 5 fitness sjippetove, har Casper Mikkelsen valgt Abilica JumpUp Sjippetov sjippetov, som det bedste sjippetov i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 4 andre populære fitness sjippetove, herunder bl.a. Tunturi Jump rope, Tunturi Wire Jump rope, Abilica SpeedUp - speed rope & Abilica Nature Rope.

4 ofte stillede spørgsmål til sjippetov

Jeg kan ikke finde et fitness sjippetov der passer i længden - hvad gør jeg?

Hvis du ikke kan finde et fitness sjippetov, der har den korrekte længde i forhold til din højde, så kan du købe et sjippetov, der er for langt, men som giver dig mulighed for selv at justere længden. På den måde kan du korte det ned i passende længde.

Hvordan finder jeg den korrekte længde fitness sjippetov?

Du finder den korrekte længde fitness sjippetov ved at stille dig med albuerne vendt ud af og oppe i skulderhøjde. Sjippetovets bue bør nu lige røre gulvet.

Hvor meget vejer et fitness sjippetov?

Fitness sjippetovets vægt afhænger af, hvilket materiale selve tovet er lavet af og hvilket materiale, der er anvendt til håndtag. Fitness sjippetov med stålwire kerne og hårde plasthåndtag vil være de tungeste sjippetov.

Er fitness sjipning en effektiv motionsform?

Ja, fitness sjipning er særdeles effektiv cardio træning der samtidig toner din krop.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Prof. Sjippetov Blå håndtag.

Anbefalingerne er givet af • Nettofitness.dks sportsguru
Skriv til Casper

Casper er vores selvudnævnte sportsfreak, der dyrker en hel del motion. I haven har han en trampolin til glæde for hele familien og i weekenderne spiller han enten tennis eller padel.

Bedøm denne artikel
56 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5