Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste foldbar motionscykel: Se de 4 udvalgte sammenklappelige motionscykler i 2021

Bedste foldbar motionscykel: Se de 4 udvalgte sammenklappelige motionscykler i 2021

Den bedste foldbare motionscykel er den der fylder minimalt i hjemmet når den er foldet sammen. Den skal selvfølgelig også være stabil i brug og stå godt på sit underlag, så man får de mest optimale forudsætninger for en god cykeltræning. Vælg en foldbar motionscykel til hjemmetræning hvis du har mindre plads i hjemmet og ønsker en model der kan pakkes væk, når den ikke er i brug. Bliv klogere på valg af den rigtige model og se hvilke vi anbefaler lige har i artiklen.

Af Nettofitness.dks sportsguru
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 7 december 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 11. oktober 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 16. marts 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
inSPORTline Xbike foldbar motionscykel

Konklusion: Her er den bedste foldbar motionscykel

inSPORTline Xbike foldbar motionscykel er udvalgt af Casper Mikkelsen, som den bedste foldbar motionscykel i december 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af foldbar motionscykel

Hjemmetræning er populært som aldrig før, men det kan være svært at finde plads til træningsudstyr, hvis du bor småt. Med en foldbar motionscykel får du friheden til at træne i dit eget hjem, når som helst du ønsker det, uden at have motionsudstyr stående fremme.

En foldbar motionscykel fylder næsten intet og kan let skjules under en seng eller bag en dør, når den ikke er i brug. Når den er slået ud, har du til gengæld en velfungerende motionscykel som kan få din puls op og forbrænde kalorier.

Kvaliteten svinger på foldbare motionscykler og jeg har derfor her samlet de absolut bedste foldbare motionscykler på markedet. Det er modeller, som har bevist deres værd og får masser af rosende ord med på vejen. Efter gennemgangen giver jeg dig en masse bonus info om motionscykler.

3 ting du bør være opmærksom på når du køber foldbar motionscykel

  1. Vær opmærksom på at en foldbar motionscykel har en anbefalet maksimal brugervægt - Når du køber en foldbar motionscykel, så skal du være opmærksom på, at ikke alle motionscykler kan klare lige meget vægt. Speciel foldbare motionscykler har en anbefalet maksimal vægt, som du bør respektere.
  2. Vælg en foldbar motionscykel med en god cykelcomputer - En god cykelcomputer giver dig vigtig info om tid, distance, kalorieforbrug osv, men den indeholder også træningsprogrammer, som du kan bruge til at udfordre dig selv og få en afvekslende træning.
  3. Vælg en model der kan indstilles til din højde - Det er vigtigt, at du sikrer dig at den foldbare motionscykel du vælger, passer til din højde. Sadelpinden kan som oftest justeres op og ned, men hvis du er særlig høj eller lav er det værd at sikre sig, at modellen passer til dig.

Hvilken foldbar motionscykel er bedst i test?

1. inSPORTline Xbike foldbar motionscykel

inSPORTline Xbike foldbar motionscykel

inSPORTline foldbar motionscykel

Foldbar motionscykel, inSPORTline Xbike, er en effektiv cykel, der egner sig perfekt til dig, der ønsker en cykel af høj kvalitet, som samtidig er særdeles pladsbesparende. Den store fordel ved denne cykel er, at den nemt kan foldes sammen, og nemt og bek... Læs mere hos Fitness Supply

2. inSPORTline Xbike Cube foldbar motionscykel

inSPORTline Xbike Cube foldbar motionscykel

inSPORTline foldbar motionscykel

Den sammenklappelige motionscykel inSPORTline Xbike Cube er perfekt til brug i hjemmet med sin lette sammenklappelige ramme og det, at cyklen er utrolig let at bruge. Alt hvad du skal gøre er at udfolde cyklen, justere sædehøjden og begynde at træde i ped... Læs mere hos Fitness Supply

3. inSPORTline Xbike Light foldbar motionscykel

inSPORTline Xbike Light foldbar motionscykel

inSPORTline foldbar motionscykel

Den foldbare motionscykel er ideel til dig, der ønsker at spare plads i din leglighed eller dit hus. Motionscyklen er utroligt nem at anvende, alt hvad du skal gøre er at udfolde cyklen, justere sædehøjden og træde i pedalerne. På den let aflæselige skærm... Læs mere hos Fitness Supply

4. Odin B1 foldbar motionscykel

Odin B1 foldbar motionscykel

Odin foldbar motionscykel

Odin B100 er en rigtig fin og pladsbesparende motionscykel, som giver dig en høj værdi for pengene.Du skal vælge denne B100 motionscykel, hvis du vil have en brugervenlig model, der kan give dig en god træning.Du får 8 modstandsniveauer, som du let indsti... Læs mere hos Apuls

Købsguide til valg af den rigtige foldbar motionscykel

Overordnet set er en motionscykel den perfekte måde hvorpå man skånsomt kan komme i bevægelse og tabe sig.

Cyklerne fås i forskellige varianter og størrelser. Vælger man en foldbar motionscykel kan den nemt klappes sammen og stilles væk når den ikke er i brug.

Man kan lige så komme i bedre form og styrke ens kondition. Cykling på en motionscykel er for alle aldersgrupper og niveauer.

Står man overfor genoptræning, vil det med stor sandsynlighed være denne træningsform, der vil blive anbefalet til cardio delen af ens træningsprogram.

Hvorfor vælge en sammenklappelig motionscykel?

Er du på udkig efter en fitnessmaskine til cardio, der ikke optager meget plads i hjemmet, så er det selvsagt vigtigt, at du overvejer denne del inden du køber en ny kondicykel.

Du kan overveje et løbebånd, romaskine el.lign., men uanset maskinen du beslutter dig for, så vil den optage plads i hjemmet og fylde i større eller mindre grad.

Det er netop pga. pladsen i hjemmet, at du bør vælge en sammenklappelig fitnessmaskine.

Vælger du en foldbar motionscykel kan den klappes sammen når den ikke og stilles bag døren, lægges ind under sengen eller måske passe ind i klædeskabet.

De er både hurtige at slå ud når man vil cykle en tur, men mindst lige så hurtige at slå sammen når de ikke skal bruges. Husk dog altid lige at tjekke, at det er slået helt ud inden du hopper i cykelsadlen.

Udvalget er ikke stort, men de bedste foldbare modeller finder du lige her i artiklen.

Når det kommer til prisen, så er der tradition for, at den foldbare kondicykel er billigere end de almindelige motionscykler, som ikke kan slås sammen.

Det skal du vide og overveje inden køb

Stiller man en ikke-foldbar model side om side med en foldbar, så vil man formentlig hurtigt opdage, at de har mange fællestræk.

De har begge en cykelcomputer, en cykelsadel og styr osv.

En foldbar motionscykel er i bund og grund en klassisk motionscykel, men selve konstruktionen gør, at den kan klappes sammen.

Ligesom ved køb af en ikke-foldbar model, så er der også et par overvejelser du bør gøre dig inden du svinger kortet. Det er dog stort set de samme punkter, som hvis du skulle købe en der ikke kunne klappes sammen:

Maksimal brugervægt

Man vil støde på betegnelsen maksimal brugervægt ifm. køb af bl.a. en foldbar motionscykel.

Det betyder i al sin enkelhed hvor mange kilo brugeren kan belaste motionscyklen med under brug.

Den typiske motionscykel har en maks brugervægt på mellem 100 og 150 kg.

Står man overfor at skulle købe en sammenklappelig model, så bør man være ekstra opmærksom på og tjekke dens oplyste maksimale brugervægt.

De foldbare modeller er ofte mindre robuste end de ikke-foldbare samt mindre stabile og mindre stærke i deres konstruktion.

Svinghjul og modstand

Svinghjulets vægt er vigtig da det er kernen i en maskinen. Det er vigtigt på en motionscykel, men endnu mere vigtigt på en spinningcykel. Det ligeså væsentligt tungere på spinningcykler.

Modstanden på en motionscykel justeres typisk vha. magnetiske. Det er netop derfor, at vægten på cyklens svinghjul er vigtigt.

Et tungt svinghjul giver en mere jævn og realistisk cykeltur og oplevelse.

Qua de mindre dimension, som en foldbar motionscykel har, så er svinghjulet ofte mindre og lettere. Vælg derfor en foldbar model med et godt tungt svinghjul i god kvalitet.

Skal jeg vælge en normal eller foldbar motionscykel?

Har du pladsen til en normal motionscykel i hjemmet, så bør du vælge en ikke-foldbar model. Du får en mere stabil cykel, der står bedre på sit underlag og giver en mere jævn cykeltur.

Er pladsen trang, så bør du vælge en sammenklappelig motionscykel. De fylder væsentlig mindre i hjemmet og kan nemt gemmes væk i den mindre lejlighed eller i hjemmet hvor man ikke ønsker at den skal stå fremme.

Jeg håber at min artikel har kunne gøre dig klogere på valg af en ikke-foldbar eller foldbar motionscykel til hjemmetræning. Uanset dit valg af cykel, så vil effekten være den samme: bedre kondition og formentlig også, på sigt, et vægttab ved kontinuerligt brug.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 4 sammenklappelige motionscykler, har Casper Mikkelsen valgt inSPORTline Xbike foldbar motionscykel, som den bedste foldbar motionscykel i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 3 andre populære sammenklappelige motionscykler, herunder bl.a. inSPORTline Xbike Cube, inSPORTline Xbike Light & Odin B1.

5 ofte stillede spørgsmål til foldbare motionscykler

Tager det lang tid at folde en foldbar motionscykel sammen og sætte den op igen?

Nej, det er utrolig hurtigt både at folde den foldbare motionscykel sammen, men også at slå den op igen og gøre den klar til brug. Det tager kun et par minutter.

Kan en foldbar motionscykel gemmes væk under en seng?

Ja, de fleste foldbare motionscykler fylder så lidt efter at de er slået sammen at du sagtens kan opbevare den under sengen eller lignende når den ikke er i brug.

Hvilken type modstand benytter en foldbar motionscykel?

De fleste foldbare motionscykler anvender magnetisme som modstand.

Hvilken betydning har vægten på svinghjulet på en foldbar motionscykel?

Svinghjulets vægt på en foldbar motionscykel har stor betydning for, hvor jævnt et tråd du får i pedalerne. Jo tungere svinghjul jo bedre.

Er en foldbar motionscykel lige så robust som en ikke- foldbar motionscykel?

Nej, en foldbar motionscykel er ikke lige så robust som en ikke-foldbar motionscykel. Det er dog et rigtig godt alternativ til dig, der ikke har så meget plads at gøre godt med derhjemme.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Top Sport X3.

Anbefalingerne er givet af • Nettofitness.dks sportsguru
Skriv til Casper

Casper er vores selvudnævnte sportsfreak, der dyrker en hel del motion. I haven har han en trampolin til glæde for hele familien og i weekenderne spiller han enten tennis eller padel.

Bedøm denne artikel
24 stemmer, gennemsnit: 4.5 / 5