Bedste foldbar motionscykel: Her er de 2 bedste modeller i 2021

Top Sport X3 foldbar motionscykel

Konklusion: Her er den bedste foldbar motionscykel 🥇

Top Sport X3 foldbar motionscykel er udvalgt af Casper, som den bedste foldbar motionscykel i april 2021.

Bedste
Af Sportsfreak
Priser er opdateret i dag torsdag d. 15 april 2021, indholdet mandag d. 22. marts 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 16. marts 2021.
Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links. Læs mere

Hvilken foldbar motionscykel er bedst i test?

1. Top Sport X3 foldbar motionscykel - BEDST I TEST 🥇

Top Sport X3 foldbar motionscykel

Top Sport foldbar motionscykel

Den stabile foldecykel X3 Bike er velegnet til hjemmebrug og er ideel til træning imellem. Hentes og udfoldes på få sekunder, den er klar til brug og lige så hurtigt væk igen. På grund af de små dimensioner og den lave samlede vægt kan træningsstedet endd... Læs mere hos Fitnessshoppen

2. Odin B1 foldbar motionscykel

Odin B1 foldbar motionscykel

Odin foldbar motionscykel

ODIN B1 er en rigtig fin og pladsbesparende motionscykel, som giver dig en høj værdi for pengene.Du skal vælge denne B1 motionscykel, hvis du vil have en brugervenlig model, der kan give dig en god træning.Du får 8 modstandsniveauer, som du let indstiller... Læs mere hos Apuls

Købsguide til valg af den rigtige foldbar motionscykel

Overordnet set er en motionscykel den perfekte måde hvorpå man skånsomt kan komme i bevægelse og tabe sig.

Cyklerne fås i forskellige varianter og størrelser. Vælger man en foldbar motionscykel kan den nemt klappes sammen og stilles væk når den ikke er i brug.

Man kan lige så komme i bedre form og styrke ens kondition. Cykling på en motionscykel er for alle aldersgrupper og niveauer.

Står man overfor genoptræning, vil det med stor sandsynlighed være denne træningsform, der vil blive anbefalet til cardio delen af ens træningsprogram.

Hvorfor vælge en sammenklappelig motionscykel?

Er du på udkig efter en fitnessmaskine til cardio, der ikke optager meget plads i hjemmet, så er det selvsagt vigtigt, at du overvejer denne del inden du køber en ny kondicykel.

Du kan overveje et løbebånd, romaskine el.lign., men uanset maskinen du beslutter dig for, så vil den optage plads i hjemmet og fylde i større eller mindre grad.

Det er netop pga. pladsen i hjemmet, at du bør vælge en sammenklappelig fitnessmaskine.

Vælger du en foldbar motionscykel kan den klappes sammen når den ikke og stilles bag døren, lægges ind under sengen eller måske passe ind i klædeskabet.

De er både hurtige at slå ud når man vil cykle en tur, men mindst lige så hurtige at slå sammen når de ikke skal bruges. Husk dog altid lige at tjekke, at det er slået helt ud inden du hopper i cykelsadlen.

Udvalget er ikke stort, men de bedste foldbare modeller finder du lige her i artiklen.

Når det kommer til prisen, så er der tradition for, at den foldbare kondicykel er billigere end de almindelige motionscykler, som ikke kan slås sammen.

Det skal du vide og overveje inden køb

Stiller man en ikke-foldbar model side om side med en foldbar, så vil man formentlig hurtigt opdage, at de har mange fællestræk.

De har begge en cykelcomputer, en cykelsadel og styr osv.

En foldbar motionscykel er i bund og grund en klassisk motionscykel, men selve konstruktionen gør, at den kan klappes sammen.

Ligesom ved køb af en ikke-foldbar model, så er der også et par overvejelser du bør gøre dig inden du svinger kortet. Det er dog stort set de samme punkter, som hvis du skulle købe en der ikke kunne klappes sammen:

Maksimal brugervægt

Man vil støde på betegnelsen maksimal brugervægt ifm. køb af bl.a. en foldbar motionscykel.

Det betyder i al sin enkelhed hvor mange kilo brugeren kan belaste motionscyklen med under brug.

Den typiske motionscykel har en maks brugervægt på mellem 100 og 150 kg.

Står man overfor at skulle købe en sammenklappelig model, så bør man være ekstra opmærksom på og tjekke dens oplyste maksimale brugervægt.

De foldbare modeller er ofte mindre robuste end de ikke-foldbare samt mindre stabile og mindre stærke i deres konstruktion.

Svinghjul og modstand

Svinghjulets vægt er vigtig da det er kernen i en maskinen. Det er vigtigt på en motionscykel, men endnu mere vigtigt på en spinningcykel. Det ligeså væsentligt tungere på spinningcykler.

Modstanden på en motionscykel justeres typisk vha. magnetiske. Det er netop derfor, at vægten på cyklens svinghjul er vigtigt.

Et tungt svinghjul giver en mere jævn og realistisk cykeltur og oplevelse.

Qua de mindre dimension, som en foldbar motionscykel har, så er svinghjulet ofte mindre og lettere. Vælg derfor en foldbar model med et godt tungt svinghjul i god kvalitet.

Skal jeg vælge en normal eller foldbar motionscykel?

Har du pladsen til en normal motionscykel i hjemmet, så bør du vælge en ikke-foldbar model. Du får en mere stabil cykel, der står bedre på sit underlag og giver en mere jævn cykeltur.

Er pladsen trang, så bør du vælge en sammenklappelig motionscykel. De fylder væsentlig mindre i hjemmet og kan nemt gemmes væk i den mindre lejlighed eller i hjemmet hvor man ikke ønsker at den skal stå fremme.

Jeg håber at min artikel har kunne gøre dig klogere på valg af en ikke-foldbar eller foldbar motionscykel til hjemmetræning. Uanset dit valg af cykel, så vil effekten være den samme: bedre kondition og formentlig også, på sigt, et vægttab ved kontinuerligt brug.

Konklusion

Efter gennemgang af mere end 2 foldbare motionscykler, har Casper valgt Top Sport X3 , som den bedste foldbar motionscykel i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 1 andre populære foldbare motionscykler, herunder bl.a. Odin B1.

Bedøm denne artikel
16 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5