Bedste håndvægte: Se de 6 udvalgte håndvægte til styrketræning i 2021

Bedste håndvægte: Se de 6 udvalgte håndvægte til styrketræning i 2021

De bedste håndvægte er dem der matcher dit styrkemæssige niveau. Køb derfor håndvægte i det interval du forventer at skulle bruge dem i. Der findes ikke som sådan håndvægte til hjemmebrug, men dem man ser i fitnesscentret er de samme man kan købe hjem til. Man kan tilmed få justerbare håndvægte hvor man drejer på en skive og vælger kilo. Her i denne håndvægt guide finder du de mest populære netop nu!

Af Nettofitness.dks personlige træner
Priser er opdateret i dag søndag d. 24 oktober 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 14. september 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 11. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Abilica PowerBox håndvægtsæt

Konklusion: Her er den bedste håndvægte

Abilica PowerBox håndvægtsæt er udvalgt af Anders T, som den bedste håndvægte i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af håndvægte

Med de bedste håndvægte så kan du flytte fitnesscenteret hjem til dig selv og træne når DU har tid og lyst. Dine egne håndvægte giver en stor frihed og med få forskellige vægte, kan du lave en yderst effektiv træning og komme i form uden at forlade hjemmet.

Træning med håndvægte henvender sig til både kvinder og mænd uanset træningsniveau. Med håndvægte der går fra 500 gram til over 20 kg, er der håndvægte til enhver.

Jeg har gennemtrevlet anmeldelser og fundet de håndvægte frem som har fået flest rosende ord med på vejen fra både fitnesstrænere og udøvere. Efter præsentationen af de bedste håndvægte, giver jeg dig en masse brugbar information, som gør det lettere for dig at foretage det bedste køb.

3 ting du bør have fokus på når du køber håndvægte

 1. Overdriv ikke med vægten - Det kan være fristende at købe tunge håndvægte, fordi du tror, du får en mere effektiv træning. Men i stedet risikere du at overanstrenge dine muskler og få skader, som gør dig ude af stand til at træne. Vælg derfor vægte der passer til dit træningsniveau.
 2. Vælg vægte med et godt greb - Det er vigtigt, at du vælger håndvægte, der ligger godt i DIN hånd. Har du en lille hånd, bør du derfor også gå efter et mindre greb og har du en stor hånd et større greb. Et godt greb er vigtigt for, at du kan udføre dine øvelser med præcision.
 3. Vælg justerbare vægte hvis de ikke må fylde i hjemmet - Vil du gerne træne hjemme, men har du ikke plads til en masse træningsudstyr, så vælg et sæt justerbare vægte. Justerbare vægte består af en vægtstang (lille) og forskellige vægtskiver.

Hvilken håndvægte er bedst i test?

1. Abilica PowerBox håndvægtsæt

Abilica PowerBox håndvægtsæt

Abilica håndvægtsæt

Abilica PowerBox vægtkuffert - et håndvægtsæt med mange muligheder Med denne Abilica PowerBox får du en komplet vægtkuffert med en totalvægt på hele 15 kg. Der vil derfor være rigelig med vægt til en god hjemmetræning. Man kan selvfølgelig altid supplere med en ekstra PowerBox hvis man ønsker ekstra... Læs mere

2. Abilica Trio håndvægtsæt håndvægtsæt

Abilica Trio håndvægtsæt håndvægtsæt

Abilica håndvægtsæt

Læs mere hos Abilica

3. Abilica HexDumbbells (1 - 40 kg) håndvægtsæt

Abilica HexDumbbells (1 - 40 kg) håndvægtsæt

Abilica håndvægtsæt

Læs mere hos Abilica

4. MX55 justerbare håndvægte

MX55 justerbare håndvægte

MX Select justerbare håndvægte

MX55 justerbare håndvægte - 10 håndvægte i én, 4,5 til 25 kg OBS. 2 stk! Hvor man normalt køber justerbare håndvægte enkeltvis - får man med dette MX55 tilbud 2 håndvægte! MX55 er et utroligt populært sæt justerbare håndvægte, der qua sine utallige muligheder for vægtindstilling kan erstatte et... Læs mere

5. Bowflex SelectTech 2-24 kg justerbare håndvægte

Bowflex SelectTech 2-24 kg justerbare håndvægte

Bowflex justerbare håndvægte

Med de originale Bowflex Select Tech får du faktisk hvad der svarer til 15 par faste håndvægte i et sæt og tilmed i en rigtig lækker kvalitet. Du kan vælge i mellem 15 belastninger. Indstil blot håndvægtens drejeskive til den ønskede vægt, så tages netop de skiver der er brug for, med op når du løfter... Læs mere hos Den Intelligente Krop

6. Bowflex SelectTech 5-41 kg justerbare håndvægte

Bowflex SelectTech 5-41 kg justerbare håndvægte

Bowflex justerbare håndvægte

Med de originale Bowflex Select Tech får du faktisk hvad der svarer til 17 par faste håndvægte i et sæt og tilmed i en rigtig lækker kvalitet. Du kan vælge i mellem 17 belastninger fra ca. 5k g til 41 kg med ca. 2,25 kg interval. Indstil blot håndvægtens drejeskive til den ønskede vægt, så tages netop... Læs mere hos Den Intelligente Krop

Hvad er en håndvægt?

En håndvægt er en vægt til hånden. Det er uden tvivl et af de absolut mest populære og anvendte stykker træningsudstyr selv den dag i dag.

De fleste ved hvad en håndvægt er, men vidste du, at brugen heraf kan spores tilbage til det gamle Grækenland, hvor netop udvikling af fysikken var en del af kulturen? Grækerne kaldte håndvægte for halteres. Deres version bestod dog ofte af sten frem for jern. Under træning af længdespring anvendte man håndvægte til at tynge ens hop og dermed give ekstra længde når det virkelig gjaldt - og man selvfølgelig ikke havde den ekstra vægt i hænderne.

Håndvægte er konstrueret med vægt i hver sin ende af en mindre stang, der har en længde på ca. 15 cm. Det er med andre ord en mini-vægtstang, hvor vægten er koncentreret omkring stangen.

En håndvægt er nem at balance og anvende med blot et enkelt håndgreb. Man kan købe dem i et hav af forskellige farver, størrelser, former og materialer.

Hvorfor bruge håndvægte?

At anvende håndvægte til træning kan have flere fordele end blot at styrke musklerne. De er must-have udstyr til at udvikle en stærkere og ikke mindst mere muskuløs fysik, men kan også fint indgå i et træningsprogram til fedttab. Du kommer med andre ord ikke uden om at måtte gribe en håndvægt eller to hvis du ønsker en styrke og tonet fysik.

Hvor vægtstænger tilbyder muskelstimuli på anden vis en håndvægte, udelukker de også muligheden for at køre asynkrone ben-, skulder- og arm øvelser. Med håndvægte kan man frit udføre unilaterale øvelser, altså øvelser hvor man kun styrker den ene del af kroppen af gangen.

Man bør nok aldrig kun anvende én træningsform og dermed ej heller kun gå all-in på håndvægte, frem for vægtstænger eller kettlebells, men man bør være opmærksom på, at træning med f.eks. vægtstænger kan give en asymmetrisk balance i kroppen.

Læs bl.a. mere omkring hvordan håndvægte kan skabe balance i kroppen nedenfor. Lad os se nærmere på denne samt et par af de andre mange gode fordele ved træning med håndvægte:

Korriger eller fjern ubalance i kroppen

Er du i fitnesscentret og anvender en form for træningsmaskine, f.eks. en siddende brystpres-maskine, træner du begge sider af kroppen på samme tid. I sådan en øvelse vil den stærke side af kroppen automatisk kompensere for den lidt svagere side, der i sidste ende bringer dig i mål med repetitionen.

Det vil uden tvivl føre til ubalance i kroppen, der senere hen kan forårsage ubehag eller skader.

Træning med håndvægte giver ikke kroppen mulighed for at kompensere på samme måde, hvorfor begge sider må arbejde hårdt for at bringe repetitionen i mål. Med håndvægte træner man derfor begge sider af kroppen lige meget.

Omkostninger og bekvemmelighed ved håndvægte

Hvad end du står overfor at ville etablere dig med hjemmetræning eller blot vil købe lidt udstyr der kan stå under sengen, så er håndvægte absolut en mulighed. De hverken fylder det store eller koster en bondegård!

Den billigste løsning er at købe et par justerbare håndvægte, der giver dig mange forskellige niveauer i din træning, da du frit kan justere dem til den ønskede vægt.

Du kan også fint købe brugte håndvægte på f.eks. Den Blå Avis, Facebook Marketplace el.lign. handelsplatforme.

Du vil komme langt med etablering af et homegym hvis du investerer i en god træningsbænk og et par håndvægte. Denne kombination vil give dig mange muligheder for træningsøvelser.

Håndvægte giver bedre bevægelsesfrihed

Hver gang man udfører pres med en vægtstang, eller anden ro-bevægelse for den sags skyld, så vil ens arme og skuldre være fikseret i blot én bevægelsesbane - højre og venstre side følger hinanden. Jeg kom kort omkring det ovenfor, men den ene side vil formentligt, ihvertfald på sigt, kompensere for den anden sides manglende styrke.

Udfører du f.eks. skulderpres med en vægtstang over hovedet, vil din slutposition uomtvisteligt være på brystet eller bag hovedet på nakken. Med håndvægte kan man centrere tyngdepunktet for vægtene og føre dem lige ned på skuldrene - på hver sin side af hovedet.

Man har med andre ord større bevægelsesfrihed med håndvægte, hvad angår f.eks. skulderpres, men også med en lang række andre træningsøvelser.

Du bestemmer intensiteten af din træning

Med flere forskellige håndvægte til rådighed har du rig med mulighed for at udføre teknikker såsom de populære dropset og superset:

 • Drop set / dropsæt er teknikken hvor man tager udgangspunkt i én vægt i et givent sæt, der skiftes ud med en lavere når du ikke kan tage flere gentagelser med denne. Sådan fortsætter man indtil den mindste er anvendt. Heraf navnet på teknikken, at man dropper - går ned i vægt.
 • Superset / supersæt er teknikken hvor man varierer en øvelse med en anden. Det kan være bænkpres med håndvægte kombineret med mavebøjninger eller anden træningsøvelse. Med flere håndvægte opnår du større fleksibilitet og kan frit gå op / ned i vægt efter behov.

Få større bevægelsesudslag med håndvægte

Med håndvægte vil du uden tvivl kunne opnå et større bevægelsesudslag i dine træningsøvelser. Hvor du med en vægtstang under bænkpres, begrænses af at stangen rammer dit bryst, vil du med håndvægte kunne fortsætte din bevægelse længere ned, og dermed få endnu mere stræk på brystmusklen.

På engelsk kaldes bevægelsesfrihed i øvrigt for ROM - Range Of Motion. I al sin enkelhed betyder det, at man kan opnå større stimuli af den trænede muskel.

Sikkerhed

Sikkerhed er alt når vi taler styrketræning med tung vægt. Hvor man med en vægtstang, påsat tunge vægtskiver, ofte har en spotter bagved, altså en person der holder bevægelseslinjen og i nødstilfælde hjælper med at løfte stangen - er det ikke på samme måde nødvendigt hvis du træner med håndvægte.

Hvis mælkesyren i musklerne tager over og du ikke kan få håndvægtene løftet, er det ikke sværere end at du blot kan kaste dem fra dig.

Forskellige typer af håndvægte

Håndvægte kommer i et af forskellige farver, størrelser, former og materialer. Ser vi bort fra disse kosmetiske og vægtmæssige detaljer, findes der overordnet set to typer af håndvægte:

Justerbare håndvægte

Dette er den nok mest populære og bedste håndvægt til hjemmetræning. Fordelene er åbenlyse:

 • Flere vægte i én!
 • Optager ikke megen plads og kan nemt gemmes væk under sengen.
 • Giver mulighed for let at skifte vægt og øge intensiteten i ens træning.

Vælg en justerbar håndvægt hvis du variere dine træningsøvelser og har brug for både lette og tunge håndvægte.

Man justerer vægten ved at placere den i sin base hvor vægtskiverne står lodret opmagasineret. Herefter drejer man på et mindre hjul, løfter op og den er klar til brug med den valgte vægt!

Den traditionelle justerbare håndvægt består af en mini vægtstang, vægtskiver og skruer der holder dem på plads. De mere populære er dog dem hvor vægtskiverne står lodret og man blot justerer på en knap.

Fikserede håndvægte

Dette er den klassiske håndvægt, der typisk er at finde i de større fitnesscentre. De står ofte placeret i et håndvægtstativ og findes med vægtintervaller på alt lige fra 1 til 50 kg.

Den fikserede håndvægt finder man sjældent, i mange vægtklasser, i homegyms, da de fylder en hel del og ikke er fleksible.

En fordel ved denne type håndvægte er dog at vægten er fikseret og man ikke skal døje med låse eller udskiftning af skiver. Nogle har ligeså den holdning, at de er mere stabile.

De kommer ofte i støbejern eller kunststof og kan have en overflade af neopren eller gummi, der mindsker slid på gulvet.

Hvilke håndvægte skal jeg købe?

Din grundlæggende viden er nu på plads og du ved formentlig nu alt om hvad både justerbare og fikserede håndvægte er. Herudover kan du tage følgende in mente:

Hvor meget plads har du?

Jeg berørte kort emnet i ovenstående sektion, men jeg bringer det lige op igen. Der er stor forskel på hvor meget plads de forskellige typer af håndvægte kræver. Det er derfor vigtigt, at du bestemmer dig for pladsen du vil afgive til dit nye træningsudstyr.

Valg af håndvægte med udgangspunkt i pladsen du har kan opstilles så simpelt:

 • Har du massere af plads kan du vælge både justerbare og fiskerede håndvægte
 • Har du begrænset med plads bør du vælge justerbare håndvægte

Hvad er dit budget til håndvægte?

Står du overfor at skulle etablere et homegym til hjemmetræning, vil der uden tvivl være rigelig med udgifter til træningsmåtter, håndvægte, træningsbænke mv.

Det kan derfor være en god idé at tage udgangspunkt i ens budget til håndvægte. Skal det være billige håndvægte og hvor mange vægtklasser skal du bruge?

Du rammer formentlig på et eller andet tidspunkt et fordelagtigt break-even, hvis du sammenholder prisen på alle dine ønskede håndvægte, med prisen på et sæt justerbare håndvægte. Ha’ det in mente når du regner på købet.

Uanset om du vælger billige håndvægte, et sæt justerbare håndvægte eller måske de helt dyre modeller, er det vigtigt, at du har forskellige vægtklasser du kan træne med. Flere vægtklasser giver selvsagt mange muligheder for gode træningssæt.

Hvad er din ambition med træningen?

At vælge håndvægte ud fra ens ambitionsniveau kan ligeså være et godt udgangspunkt og kan opstilles således:

 • Ønsker du primært at dyrke konditionstræning, vil et håndvægtsæt med fikserede vægte på 3 til 10 kg være et godt valg.
 • Ønsker du at dyrke hård styrketræning, vil et par justerbare håndvægte formentlig hurtig kunne svare sig. Specielt med tanke på, at du formentlig vil gøre dig i drop- og supet set.

Har du pladsen og er ønsket hård styrketræning, vil et par fiskerede håndvægte på 30 til 40 kg formentlig være sagen.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 6 håndvægte, har Anders T valgt Abilica PowerBox , som den bedste håndvægtsæt i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 5 andre populære håndvægte, herunder bl.a. Abilica Trio håndvægtsæt, Abilica HexDumbbells (1 - 40 kg), MX55 & Bowflex SelectTech 2-24 kg... klik her for at se de resterende!

13 ofte stillede spørgsmål om håndvægte

Skal jeg købe håndvægte med belægning eller uden?

Håndvægte med belægning er bedre beskyttet mod rustskader ved sved eller vand. Husker du at aftørre håndvægtene efter brug vil det også holde rusten på afstand.

Hvor meget vægt skal jeg købe hvis jeg er nybegynder?

Hvis du er nybegynder, så bør du starte stille og roligt ud med vægte på mellem 1 og 10 kg. Det er også den vægtklasse man anbefaler til konditionstræning.

Hvor meget skal håndvægte veje?

Dine håndvægte skal veje tilpas og dermed hverken for meget eller for lidt. Du kan teste dig frem til den rette vægt.

 • Håndvægten er for let - hvis du kan tage 15 - 20 gentagelser.
 • Håndvægten er helt perfekt - hvis du kan tage 8 - 15 gentagelser.
 • Håndvægten er for tung - hvis du kan tage mindre end 8 gentagelser med god teknik.

Hvor meget fylder en håndvægt?

Hvor meget håndvægten fylder afhænger af, hvor mange kilo den er på. Men de fleste håndvægte har en længde på ca. 15 cm.

Hvor kan man købe håndvægte?

Man kan købe håndvægte online i en netbutik og få dem leveret til døren eller man kan købe den i en fysisk fitnessbutik. Bestiller du håndvægte online slipper du for at slæbe dem hjem.

Hvilke muskelgrupper kan man træne med håndvægte?

Når du træner med håndvægte, så kan du træne på arm, skulder, ryg og mavemuskler.

Hvad koster 10 kg håndvægte?

10 kg håndvægte koster mellem 339 kr. og 1.115 kr. Prisen på 10 kg håndvægte varierer alt efter hvilket materiale de er lavet af samt hvilket mærke du køber.

Hvad kan man bruge i stedet for håndvægte?

Som alternativ til håndvægte kan du bruge fyldte vanddunke. De kan fyldes og tømmes efter behov. Bliver det en permanent løsning, så kan du med fordel tegne vægtstreger på dunken, så du nemt kan justere eller øge vægten efter behov.

Hvad kaldes en håndvægt også?

En håndvægt kaldes også for dumbbell. Den oprindelige håndvægt fra det antikke Grækenland blev kaldt Halteres og var lavet af sten eller metal.

Hvad er håndvægte lavet af?

Håndvægte er typisk lavet af støbejern, men kan være belagt med gummi eller et forkromet blankt materiale, der giver dem et mere poleret og skinnende look. Den ekstra belægning beskytter vægtene fra rustskader ved sved eller vand.

Hvad er forskellen med fikserede håndvægte og justerbare håndvægte?

Med fikserede vægte kan du ikke ændre på vægten på håndvægten. Det kan du derimod på justerbare vægte, der består af flere vægtskiver.

Hvad er en hexagon håndvægt?

En hexagon håndvægt er sekskantet i enderne, og hex betyder 6. Fordelen ved hexagon vægte er, at de let kan stables og ikke ruller på gulvet.

Er metalhåndvægte bedre end håndvægte med belægning?

Det er en smagssag, om du bedst kan lidt håndvægte i ren metal eller håndvægte der har en belægning af gummi eller lignende. Begge er lige gode håndvægte.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Abilica Rubber Dumbbells (2 - 32,5 kg).

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Anders T

Anders T. har en baggrund som professionel personlig træner. Interessen for træning strækker sig også ind i privatlivet. Han træner klienter 5-7 dage om ugen og på egen hånd 4-5 gange om ugen. Cheatdays eller ej - vi har svært ved og tro at Anders har sådanne dage. Han står snorlige!

Bedøm denne artikel
34 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5