Bedste kettlebell: Se de 11 udvalgte kettlebells til hjemmetræning i 2021

Bedste kettlebell: Se de 11 udvalgte kettlebells til hjemmetræning i 2021

Den bedste kettlebell har den rigtige vægt ift. din træning og håndtag størrelse ift. dine hænder. Man kan få kettlebells fra 2 kg og helt op til 60 kg. Man kan derfor anvende dem til mange øvelser, uanset ens styrkeniveau og vægtklasse. Her i denne kettlebell guide finder du de mest populære modeller på markedet netop nu. Du får dermed det ideelle udgangspunkt for at købe de rigtige til netop dit behov!

Af Nettofitness.dks personlige træner
Priser er opdateret i dag lørdag d. 25 september 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 2. september 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 11. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Odin Vinyl kettlebell

Konklusion: Her er den bedste kettlebell

Odin Vinyl kettlebell er udvalgt af Anders T, som den bedste kettlebell i september 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af kettlebell

De bedste kettlebell giver grundlag for en effektiv hjemmetræning for både kvinder og mænd. Øvede som begyndere. Kettlebell kan sammenlignes med de traditionelle håndvægte, men kettlebell giver mulighed for flere og sjovere øvelser.

Med Kettlebells kan du forbrænde helt op til 1500 kalorier på en time - i sammenligning med at en time på løbebåndet udover sved på panden kun giver dig 600 forbrændte kalorier. Og huskede jeg at sige, at det er sjovt at træne med kettlebells.

Jeg vil nu præsentere dig for de bedste kettlebells, du kan få fingrene i i øjeblikket. De kettlebells jeg har samlet her er de mest roste kettlebells af såvel fitnesstrænere, fysioterapuitere og alle os der bruger dem.

3 ting du bør holde fokus på når du køber kettlebells

 1. Lad være med at købe for tunge kettlebells - Vær realistisk med din træning og køb hellere for lette end for tunge kettlebells. Er din kettlebell for let kan du klare det med repetition - er din kettlebell for tung for du skader.
 2. Vælge en kettlebell med et godt greb - Grebet på din kettlebell er enormt vigtigt, da du skal føle du har ordentlig fat for at kunne koncentrere dig om din træning. Vælg derfor en kettlebell med et skridsikkert greb.
 3. Kettlebell i gummi, plast eller metal - Du skal gøre op med dig selv, om du vil have en kettlebell i gummi, plast eller metal. Kettlebell i jern er mærkbart dyrere end dem i gummi og plast.

Hvilken kettlebell er bedst i test?

1. Odin Vinyl kettlebell

Odin Vinyl kettlebell

Odin kettlebell

Denne Vinyl Kettlebell fra Odin er en kraftig og slidstærk kettlebell med en overflade af højkvalitets vinyl. Vinyl gør at den er skridsikker, og at man undgår høje lyde, hvis man rammer jorden eller andre ting.Odin Kettlebell er ideel til fitnesscentre,... Læs mere hos Apuls

2. Reebok Functional DELTA kettlebell

Reebok Functional DELTA kettlebell

Reebok kettlebell

Reebok Functional Kettlebell DELTA 28kg som er fremstillet i ekstrem stærkt støbejern.Denne 28kg kettlebell måler 24 x 17,8 x 29,2 cm.... Læs mere hos Apuls

3. American Barbell kettlebell

American Barbell kettlebell

American Barbell kettlebell

American Barbell - kettlebells med farver Her får du kettlebells af høj kvalitet med vægtangivelse i form af farvekoder. Farverne gør de forskellige vægtklasser nemme at adskille fra hinanden når de står side om side. Man finder vægtangivelse støbt i materialet i både kg og pund. Læs mere

4. American Barbell 8 kg Competition kettlebell

American Barbell 8 kg Competition kettlebell

American Barbell kettlebell

Læs mere hos Abilica

5. American Barbell 12 kg Competition kettlebell

American Barbell 12 kg Competition kettlebell

American Barbell kettlebell

Læs mere hos Abilica

6. American Barbell 16 kg Competition kettlebell

American Barbell 16 kg Competition kettlebell

American Barbell kettlebell

Læs mere hos Abilica

7. Abilica Kettlebell 4 kg kettlebell

Abilica Kettlebell 4 kg kettlebell

Abilica kettlebell

Læs mere hos Abilica

8. Odin Støbejern kettlebell

Odin Støbejern kettlebell

Odin kettlebell

Odin Støbejern Kettlebell 10kgDenne Kettlebell er fremstillet af støbejern, lakeret sorte og med en gummibelagt fod. Der er ikke gået på kompromis med kvaliteten, og det er en slidstærk og holdbar kettlebell.Odin Kettlebell er et fantastisk redskab til a... Læs mere hos Apuls

9. Odin Competition kettlebell

Odin Competition kettlebell

Odin kettlebell

Odin Competition Kettlebell 8kg er en kettlebell i en fantastisk kvalitet, som er slidstærk og holdbar.Du kan træne hele kroppen med en kettlebell og den er god til både fedtforbrænding, styrke og kropsholdning.Denne kettlebell fås i flere størrelser: 8,... Læs mere hos Apuls

10. TRX kettlebell

TRX kettlebell

TRX kettlebell

TRX Kettlebell på 6kg er en højkvalitets kettlebell. Vi kender allerede kvaliteten fra TRX gennem deres anerkendte slyngtræner. Samme gør sig gældende ved denne kettlebell, som giver dig en veludført crossfit kettlebell til en god pris.Håndtaget er udført... Læs mere hos Apuls

11. Aserve kettlebell

Aserve kettlebell

Aserve kettlebell

Denne kettlebell fra danske Aserve er en kraftig kettlebell, der har en overflade af højkvalitets vinyl. Bunden er udført med en gummifod, så du skåner underlaget og din kettlebell.Aserve Kettlebells er cement fyldte, og har en høj nøjagtighed i vægten. D... Læs mere hos Apuls

Hvad er en kettlebell?

En kettlebell er kort fortalt en massiv kugle med et støbt håndtag på toppen. Man kan dog også få kettlebells med gummioverflade hvis den rå variant ikke er noget for dig. Med en træningskugle kan man træne på mange forskellige måder.

Kettlebells er en populær træningsform

Trænger du til at blive strammet op, kommet i form og bevæge dig, men ved måske ikke lige helt hvor du skal starte, så er kettlebells en mulighed!

Udvalget af fitnessudstyr til hjemmetræning er enormt. Der findes træningsmaskiner, træningsredskaber og fitnesscentre i et væk. Jeg kan godt forstå, hvis du er en af dem, der synes at det hele kan virke lidt uoverskueligt. Og hvor skal man så lige starte starte...

Træning med kettlebells er i og for sig ingen stor nyhed. Det er dog en træningsform der er blevet mere populær henover de sidste par år. Sammenligner man kettlebells med f.eks. traditionelle håndvægte vil man hurtigt forstå, at netop disse kuglevægte kan bruges af alle - mænd og kvinder, nybegyndere og veltrænede.

Få større frihed i din træning med kettlebells

En smart ting ved netop denne træningsform, hvor omdrejningspunktet er din kettlebell, er, at man ikke er låst til en maskine i et fitnesscenter. Man kan træne derhjemme i stuen, udenfor i haven eller i sommerhuset.

Mestrer man først de mest basale øvelser er man godt på vej til en stærkere krop. Så er ønsket at kunne træne det meste af kroppen uden at skulle investere i alverdens fitnessudstyr eller bruge al din tid i fitnesscenteret, kan en kettlebell til hjemmetræning være en god idé.

Hvorfor træne med kettlebells?

En af de helt store fordele ved at træne med kettlebells er, at man ikke behøver og investere en masse penge i fitnessudstyr. Man kan med dette ene redskab træne det meste af kroppen.

De er ligeså ideelle til dig der gerne vil springe fitnesscentret over og træne derhjemme.

Man kan med fordel købe et par forskellige vægte og dermed give sig selv flere muligheder når der kommer til øvelser og niveauer. Der vil f.eks. være nogle øvelser hvor en lille kettlebell er ideel og rigeligt, mens andre øvelser kræver en lidt tungere variant.

Kettlebells fylder ikke det store og kan fint gemmes væk under sengen. Dertil kan enhver træne med dem - uanset alder og træningsniveau.

Kettlebells er også for nybegyndere

Er du nybegynder vil kettlebell træning være helt ideelt. Man kan starte med en relativ lille vægt og bevæge sig op i kiloene når teknikken er på plads og styrken tager til.

Det er, sagt med andre ord, en træningsform, der kan bruges i en lang periode og følge dig fra nybegynder til øvet. Man kan altid øge belastningen ved at vælge en tungere variant eller man kan øge antallet af gentagelser.

En træningsform med flere fordele

Med kettlebell træning kan du tabe fedt, opbygge muskler og forbedre din udholdenhed. Når man taler om træningsøvelser støder man også på termen eksplosivitet. Eksplosivitet beskriver en hurtig bevægelse med en vægt. Det må man sige at de fleste kettlebell øvelser indeholder.

Med kettlebells kan man forbrænde op til 1.500 kalorier i timen! Sammenlignet med én time på løbebånd der blot giver forbrænding på ca. 600 kalorier.

Skal jeg nævne et par andre fordele ved træning med kettlebells, vil det være, at træningen forbedrer ens styrke, forbrænding, koordination, fleksibilitet og sikrer sunde og raske led.

Vælg en skridsikker kettlebell og få et fast greb

Jeg har altid selv lagt stor vægt på, at ens kettlebell har den rigtige overflade, så den både er rar at holde ved og skridsikker ikke mindst.

Vælg derfor en kettlebell med en nubret overflade eller en med gummibelægning.

Vælg en kettlebell i det rigtige materiale

Det rigtige materiale kan være et individuelt valg, men jeg har altid selv sat stor pris på modellerne i rå støbejern. Dem har jeg et godt greb i.

Jeg må dog også erkende, at taber man sin kettlebell på gulvet derhjemme i stuen, så vil en model med plast- eller gummibelægning være bedre for gulvet…

Man kan få kettlebells med forskellige overfladebelægninger, såsom plast, kunststof og vinyl - herunder findes der også de rå varianter hvor jern og støbejern ikke er belagt.

Vinyl kettlebells er i den billigere prisklasse, men så absolut at foretrække i derhjemme hvor man vil passe lidt ekstra på sine gulve.

Støbejern kettlebells giver derimod en uovertruffen volumen og holdbart sammenlignet med dem i plast eller kunststof.

Ovenstående kan måske virke som mange muligheder, men bottom of line vil være - overvej hvor du vil træne med dem:

Til kettlebell træning på stuegulvet ville jeg vælge en model i kunststof.

Du kan dog også stille dig selv et par andre spørgsmål inden du vælger de bedste kettlebells til netop dit behov:

 • Skal du træne derhjemme eller i fitness?
 • Hvor mange penge vil du investere i kettlebells?
 • Vægter du funktion over materiale?

Ovenstående er gode punkter du bør overveje inden du svinger kreditkortet.

Køb et kettlebellsæt og få mange muligheder

Søger du efter de bedste kettlebells online vil du uden tvivl også støde på en række forskellige kettlebellsæt. Sæt hvor man får f.eks. 10, 12 og 14 kg i én og samme pakke - til en super skarp pris!

Det kan være en god idé hvis man f.eks. primært træner med 10 kg, men fra tid til anden vil øge belastningen og forsøge sig med en kettlebell på 14 kg.

Sådan bruger du en kettlebell - og bliver sundere

Træning med kettlebells er både en sjov og ikke mindst funktionel træningsform, der har gjort sit indtog når det kommer til hjemmetræning samt holdtræning i fitnesscenteret.

Med denne træningsform kan du træne både styrketræning og cardiotræning. Fordelene herved er åbenlyse, men omdrejningspunktet er fleksibilitet, forbedret grebsstyrke og ikke mindst bevægelse af hele kroppen under udførelsen af de forskellige træningsøvelser.

Der findes et hav af forskellige øvelser man kan udføre, der hver og en kan styrke, tone og træne hele kroppen.

Øvelser med kettlebells kan derfor afhjælpe og reducere smerte i nakke, skuldre og nederste del af ryggen (lænden). Når man først fanger teknikken i de forskellige øvelser vil man formentlig også opleve en bedre holdning i kroppen.

Søg på YouTube efter kettlebell øvelser og der vil dukke tonsvis af spændende videoer op. Et par af de mest populære, der også kan fremsøges på YouTube kunne være:

 • Kettlebell swings
 • Kettlebell cleans
 • Kettebell pushpress
 • Turkish getups med kettlebells
 • Enhåndssving med kettlebell
 • Rack lunges
 • Plank row

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 11 kettlebells, har Anders T valgt Odin Vinyl , som den bedste kettlebell i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 10 andre populære kettlebells, herunder bl.a. Reebok Functional DELTA, American Barbell, American Barbell 8 kg Competition & American Barbell 12 kg Competition... klik her for at se de resterende!

3 ofte stillede spørgsmål om kettlebells

Hvor meget vejer kettlebells?

Du kan få kettlebells der vejer 1 kilo, men du kan også få kettlebells der vejer over 80 kilo. Kettlebells under 30 kilo er dog de mest almindelige.

Hvor mange kettlebells skal jeg bruge?

Hvor mange kettlebells du skal bruge afhænger helt af din træning. Men hvis du starter ud med et par stykker i passende vægt så kan du altid supplere i takt med at du bliver stærkere.

Hvilke øvelser kan man lave med en kettlebell?

Med en kettlebell kan du lave øvelser som Turkish getups, enhåndssving, rack lunges, cleans, pushpress og mange flere.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet DHZ 24 kg Competition, Titan og Titan BOX Crossfit.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Anders T

Anders T. har en baggrund som professionel personlig træner. Interessen for træning strækker sig også ind i privatlivet. Han træner klienter 5-7 dage om ugen og på egen hånd 4-5 gange om ugen. Cheatdays eller ej - vi har svært ved og tro at Anders har sådanne dage. Han står snorlige!

Bedøm denne artikel
66 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5