Bedste pedaltræner: Her er de 3 bedste pedaltrænere i 2021

Bedste pedaltræner: Her er de 3 bedste pedaltrænere i 2021

Den bedste pedaltræner skal matche højden på din stol og ønsker til funktioner. Man kan finde modeller med og uden display samt digital eller mekanisk justering af modstanden. Pedaltrænere kan nok bedst betegnes, som værende lillebror til sidde-, spinning- og motionscykler. En pedaltræner er oplagt til genoptræning og til at hjælpe blodcirkulationen i gang. Den er også et billigere og fysisk mindre alternativ til de dyrere træningsmaskiner. Her i denne pedaltræner guide finder du de mest populære på markedet netop nu!

Af Sportsfreak
Priser er opdateret i dag onsdag d. 28 juli 2021. Indholdet er opdateret lørdag d. 15. maj 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 10. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Tunturi Cardio Fit Mini Bike M35 pedaltræner

Konklusion: Her er den bedste pedaltræner

Tunturi Cardio Fit Mini Bike M35 pedaltræner er udvalgt af Casper, som den bedste pedaltræner i juli 2021.

Bedste

En pedaltræner er et effektivt motionsredskab for hele familien. Den kan bruges af alle fra de yngste til de ældste i familien.

Regelmæssig motion er sammen med en sund kost de vigtigste byggesten i en sund livsstil, men i en hektisk hverdag kan det være svært at finde tiden til at besøge fitnesscenteret eller komme ud at løbe så ofte, som man gerne vil.

Pedaltræneren er super god til hjemmetræning de dage, du ikke har mulighed for at slippe hjemmefra. Den er også nærmest uundværlig for dig, som ikke længere er så mobil og som har brug for at holde musklerne i arme og ben aktive.

I denne artikel gennemgår vi de absolut bedste pedaltrænerer på marked lige nu og her. Det er alle pedaltrænere, som har udmærket sig i test foretaget af både fagfolk og ikke mindst forbrugere. Her er altså tale om gennemtestede pedaltrænere, som giver en god træning, som er stabile og som kan udfordre både trænede og utrænede.

Når vi har præsenteret dig for de bedste pedaltrænere, så går vi videre med at give dig en masse brugbar information om pedaltræneren. Information som du kan bruge, når du skal vælge den bedste pedaltræner til dine behov.

De 3 vigtigste ting du bør være opmærksom på, når du køber en pedaltræner

  1. Med hjælpemotor eller ej. En pedaltræner med motor henvender sig til dig, der har behov for ekstra hjælp til at træde pedalerne. Er du i god form anbefaler vi, at du vælger en model uden motor, da du ofte vil finde en større modstand i disse.
  2. Stabilitet. Vælg en pedaltræner, der har en vis tyngde og som derfor er mere stabil og vælg samtidig en pedalcykel, der er godkendt til din vægt.
  3. Modstand. Vælg en pedaltræner, hvis modstand kan udfordre dit træningsniveau.

Hvilken pedaltræner er bedst i test?

1. Tunturi Cardio Fit Mini Bike M35 pedaltræner

Tunturi Cardio Fit Mini Bike M35 pedaltræner

Kompakt bevægelsestræner til arme og ben

Ønsker du at forblive aktiv, eller leder du efter en træningspartner til at hjælpe med din rehabilitering? Denne kompakte bevægelsestræner fra Tunturi hjælper dig, uanset hvor du vælger at bruge den: ved dit skrivebord, mens du sidder på en stol eller bar... Læs mere hos Fitnessshoppen

2. Reviber Minicykel pedaltræner

Reviber Minicykel pedaltræner

Elektrisk pedaltræner til arme og ben

Blot ved at sidde i sofaen kan du aktivere dine ben eller arme og øge blodomløbet. Vores Reviber Minicykel, også kaldet en pedaltræner, giver alle mulighed for en aktiv træning til dig, som har brug for en hjælpende hånd. Fastgør nemt fødder eller hænder til pedalerne og brug herefter fjernbetjeningen til... Læs mere hos Abilica

3. Abilica pedaltræner med display pedaltræner

Abilica pedaltræner med display pedaltræner

Abilica pedaltræner

Hold nemt formen ved lige med den nye, smarte pedaltræner! Nu med smart digitalt display, som viser omdrejninger, tid og kalorier, så du kan følge din træning og fremgang. Samtidig kan vores nye model klappes sammen og pakkes væk, så den ikke tager unødig plads i hjemmet. Kan bruges mens du sidder i sofaen... Læs mere hos Abilica

Pedaltræneren - lille og praktisk træningsredskab som hele familien kan få gavn af

En pedaltræner er et fantastisk træningsredskab, der øger dit blodomløb, genopbygger og styrker muskler og led og så kan den bruges af hele familien.

  • Har børnene svært ved at sidde stille, mens de skal koncentrere sig, så kan det for nogen være en hjælp at have en pedalcykel stående under skrivebordet, som kan aflede noget energi når eksempelvis lektierne skal laves.
  • Har du stillesiddende arbejde, så er en pedalcykel en hurtig og effektiv måde at sætte gang i blodcirkulationen, så du får ekstra ilt til hjernen og bedre kan træffe beslutninger og gøre dit arbejde.
  • Har du svært ved at finde tiden til at nå hen i træningscenteret så ofte, som du gerne vil, så er en pedaltræner en god løsning til hjemmedagene. Er du i god form er der ingen grund til at vælge en motoriseret pedaltræner. Du vil nemlig få en større modstand i pedaltrænerne uden motor.
  • Har du været skadet og har du brug for genoptræning, så vil du ofte blive anbefalet en pedalcykel. En pedalcykel virker genopbygger og styrker nemlig muskler og led gennem den effektive men nænsomme træning.
  • Er du oppe i alderen og har du svært ved at bevæge dig så meget rundt som tidligere, så er en pedalcykel en god måde at holde kroppen i gang. Specielt fordi du kan bruge den, mens du sidder ned.

Sådan bruger du en pedaltræner

Når du skal bruge en pedaltræner, er det vigtigt, at pedaltræneren står stabilt. Det betyder, at den skal have et stabilt underlag at stå på. Men det betyder også, at du skal sørge for at den er foldet helt ud og at låsemekanismerne er slået til (dette gælder kun pedaltrænere, der kan foldes sammen).

Du kan bruge en pedaltræner både indendørs og udendørs. Har du valgt en pedaltræner med motor, så kræver udendørs brug selvfølgelig, at du har adgang til en stikkontakt.

Fordelen ved en pedaltræner er, at du kan bruge den både siddende og stående, ja selv liggende hvis det er nødvendigt. Det betyder også, at du kan se fjernsyn mens du træner, arbejde eller lytte til en lydbog. Du kan også lytte til musik, lukke øjnene og forestille dig at du cykler gennem en nyudsprungen bøgeskov. Hvad end der gør træningen lettere og sjovere for dig.

Indstil modstanden så den passer til dit træningsniveau

På en pedaltræner kan du indstille modstanden. Nogle pedaltrænere har en flydende gearing, men de fleste har et antal modstandsstyrker, som du kan vælge mellem. Det er typisk mellem 8 og 25.

Hvis det er vigtigt for dig, at du kan få stor modstand på pedaltræneren, så bør du vælge en model uden hjælpemotor. Hjælpemotoren går nemlig ud over de højeste trin på modstands skalaen.

Sørg altid for at starte stille og roligt ud, hvis du ikke er vant til at træne. Kommer du til at overbelaste dine muskler og led, så er du nødt til at minimere eller helt indstille træningen, indtil din krop er restitueret. Det er langt sundere for kroppen, hvis du løbende bygger på i stedet for.

TIP: Brug en skridsikker måtte, et liggeunderlag, yogamåtte eller lignende som underlag. Det beskytter dit gulv eller dit bord og sørger samtidig for at give ekstra skridsikring til pedaltræneren.

Træn både arme og ben med en pedaltræner

Vi forbinder muligvis pedaler med cykler og dermed træning af benmuskler, men en pedaltræner kan faktisk i lige så høj grad bruges til træning af arm og skuldermuskulatur.

Pedaltræneren er udviklet med henblik på at kunne give dig en skånsom træning af muskler og led og samtidig sørge for at sætte gang i blodcirkulationen. Du kan bruge pedaltræneren, som du ville en motionscykel til at træne dine benmuskler. Du sætter blot pedaltræneren foran en stol, som giver dig en god støtte. En god pedaltræner, som dem vi har vist her, har en god stabilitet. Det betyder, at du sagtens kan træde til i pedalerne.

Du kan også bruge en pedaltræner til at træne dine arme. Pedaltræneren kan sættes på stuebord, spisebord eller lignende som har den rette højde. Pedaltræneren har en anti slip coating nedenunder som gør, at den står fast på alle overflader. Så snart pedaltræneren er placeret, er du klart til at gribe fast i pedalerne og starte træningen.

Vælg en pedaltræner med hjælpemotor hvis du har brug for et ekstra skub

En pedaltræner med hjælpemotor er en elektrisk pedaltræner som understøtter dine bevægelser, når du træner. Det betyder, at en pedaltræner med hjælpemotor er særlig velegnet til dig, der har svage led og muskler. Det kan være på grund af alder, sygdom eller skader.

Med en pedaltræner med hjælpemotor vil du kunne bruge dette effektive træningsredskab til at genopbygge dine muskler og din mobilitet uden, at du skal bruge særlig mange kræfter selv. En pedaltræner kan træne både arm og benmuskler og du vil dermed få gang i blodcirkulationen i hele kroppen.

En pedaltræner med hjælpemotor har brug for en strømkilde. Den skal altså tilsluttes en stikkontakt for at virke. De fleste pedaltrænere med motor har en ledning på mellem 1 - 2 meter. Det er muligvis ikke nok, men så kan du bruge en forlængerledning.

De fleste elektriske pedaltrænere har en fjernbetjening, som gør det ekstra let at betjene den. Du behøver altså ikke bøje dig for at trykke på knapper eller døje med at kunne komme tæt nok på til at læse displayet.

Vidste du, at ifølge Sundhedsstyrelsen skal vi dyrke motion minimum 30 minutter om dagen ved moderat intensitet og mindst 2 gange om ugen skal vi få pulsen yderliger op og dyrke motion ved høj intensitet i mindst 20 minutter af gangen.

En pedaltræner holder oldeforældrene fit

I takt med at vi bliver ældre, så svinder muskelmassen ind og vores kroppe bliver mere skrøbelige. Derfor er det vigtigt, at vi sørger for at holde os selv i gang. Muskler og led har brug for at blive rørt for at bibeholde deres styrke. Ligeledes er det vigtigt med en god blodcirkulation for at kroppen fungerer optimalt.

Hvis alder, sygdom eller skader har sat sine spor og du har svært ved at holde balancen, så er en pedaltræner et sikkert og super effektivt træningsredskab. Du kan nemlig bruge den siddende, hvadenten du træner ben eller arme. Du kan altså koncentrere dig om din træning uden at skulle bruge kræfter på at holde balancen eller være bange for at falde.

Er der en i din familie eller omgangskreds, som er stillesiddende på grund af alder eller lignende, så forær vedkommende en pedaltræner. Du vil med fordel kunne vælge en elektrisk pedaltræner, altså en pedaltræner med hjælpemotor, som gør træningen endnu mere skånsom.

Få styrket blodcirkulationen og dermed dit energiniveau med en pedaltræner på kontoret

Stillesiddende arbejde er utrolig hårdt for kroppen, men også for dit almene velbefindende. Alle med stillesiddende arbejde kender følelsen af, at energiniveauet daler i løbet af dagen. Det kan skyldes flere ting, men ofte er en stor faktor netop, at du sidder stille i mange timer om dagen.

Eksperterne råder os til at motionere en smule i pauserne, men pauserne er i forvejen få og korte og det kan være svært at få passet motion ind, når man samtidig skal spise, drikke kaffe eller være sociale med kollegerne.

Med en pedaltræner vil du kunne få gang i venepumperne, mens du arbejder. Sæt din pedaltræner under dit arbejdsbord og træd lidt i pedalerne mens du arbejder. Er du meget på telefonen, så kan du også bruge dit headset og samtidig få rørt armmusklerne.

Ved at bruge en pedaltræner i nogle minutter af gangen hen over dagen, vil du hurtigt mærke en forskel i dit energiniveau og din krops almene velbefindende.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 3 pedaltrænere, har Casper valgt Tunturi Cardio Fit Mini Bike M35 , som den bedste pedaltræner i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 2 andre populære pedaltrænere, herunder bl.a. Reviber Minicykel & Abilica pedaltræner med display.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Casper

Casper er vores selvudnævnte sportsfreak der dyrker en hel del motion. I haven har han en trampolin til glæde for hele familien.

8 ofte stillede spørgsmål om pedaltrænere

Pedaltrænere med hjælpemotor kører på el. Dvs at du er afhængig af at have adgang til en stikkontakt.

Nej, du kan også sagtens træne dine arme med en pedaltræner. Du stiller den blot op på et bord eller lignende, der har den rette højde.

Ja, en pedaltræner er en yderst skånsom måde at træne både muskler og led. Og da den både kan anvendes siddende og liggende, er den perfekt til genoptræning.

Ja, pedaltræneren er en yderst skånsom måde at træne på og kan med fordel bruges af ældre mennesker, men også i forbindelse med genoptræning.

Ja, pedaltrænere kan både køre forlæns og baglæns, så du får den mest optimale træning.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at vi bevæger os 30 minutter om dagen. Pedaltræneren er et rigtig godt træningsredskab til at få den vigtige motion ind i hverdagen.

En pedaltræner med hjælpemotor ligner en almindelig pedaltræner. Forskellen ligger i, at du næsten ingen kræfter behøver for at træde en pedaltræner med hjælpemotor. Modstanden kan altså indstilles til at være ganske lille.

Ja, en pedaltræner er lille og kompakt og kan let lægges i bagagerummet eller på bagsædet, hvis du gerne vil have den med på kontoret, i sommerhuset eller lignende.

Bedøm denne artikel
34 stemmer, gennemsnit: 4.5 / 5