Bedste pull up bar: Se de 12 udvalgte pull up bars til kropshævninger (2021)

Bedste pull up bar: Se de 12 udvalgte pull up bars til kropshævninger (2021)

Den bedste pull up bar giver flotte resultater med biceps og rygmuskler. Med en pull up bar til hjemmetræning kan du udføre en af de mest effektive øvelser, der skaber gode resultater over kortere tid. Hvad end du søger en chin-up bar, en væg- eller lofthængt model eller måske en pull up bar til dørkarmen, så finder du det lige her. Her i denne guide finder du de mest populære netop nu!

Af Personlig træner
Priser er opdateret i dag onsdag d. 28 juli 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 22. juli 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 24. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Tunturi Cross Fit Pull Up Bar pull up bar

Konklusion: Her er den bedste pull up bar

Tunturi Cross Fit Pull Up Bar pull up bar er udvalgt af Anders T, som den bedste pull up bar i juli 2021.

Bedste

Købsguide til valg af pull-up-bar til træning

Med den bedste pull-up bar så kan du med effektiv hjemmetræning få flot markerede biceps og rygmuskler. Med både lofthængte- eller væghængte pull-up bars eller pull-up bars til dørkarmen fylder din træningsmaskine næsten intet.

Få et effektiv træning der giver resultater på kort tid med en pull-up bar derhjemme. Du kan placere den både indendørs og udendørs.

Jeg gennemgår nu de bedste pull-up bars derude i øjeblikket. Det er pull-up bars der har begejstret fitnessudøvere, sportsfolk og fysioterapeuter. Med andre ord - de bedste af de bedste.

3 ting du bør holde fokus på når du køber pull-up bar

  1. Hvilken type pull-up bar passer bedst i din bolig - Der findes både væghængte og lofthængt pull-up bars samt pull-up bars, du kan spænde ud i dørkarmen og dermed undgå at bore huller. Vælg den type der passer bedst til din bolig og dine behov.
  2. Vælg en pull-up bar med en passende greb størrelse - Når du køber pull-up bar, så bør du vælge en model, der har en grebs diameter, der passer til din hånd. Har du en almindelig størrelse hånd vil en grebs diameter på 32 mm er være passende.
  3. Vær opmærksom på bredden - Du bør være opmærksom på bredden af de forskellige pull-up bars. For de fleste vil en bredde på 140 cm være passende, men har du et bredt vingefang bør vælge en bredere model.

Hvilken pull up bar er bedst i test?

1. Tunturi Cross Fit Pull Up Bar pull up bar

Tunturi Cross Fit Pull Up Bar pull up bar

Bedste pull up bar til væg (ekstra kraftig!)

Baren har multigrebs funktion, som gør at du kan variere din træning fra bredt til smalt greb og fra lige til skråt greb. Med træning ved hjælp af egen kropsvægt minimerer du risikoen for overbelastningsskader. Hvis du har udfordringer med at løfte egen kropsvægt, så anbefaler vi vores crossfit elastikker... Læs mere hos Abilica

2. Reebok Functional Wall Mounted pull up bar

Reebok Functional Wall Mounted pull up bar

Reebok pull up bar

Reebok Functional Wall Mounted Pull Up Bar, der kan klare 135kg brugervægt.Dimensionerne på Reebok Functional Wall Mounted Pull Up Bar er 62 x 120 x 40 cm og vægten er 6kg.Denne Reebok Functional Wall Mounted Pull Up Bar leveres i en papkasse på 124 x 42... Læs mere hos Apuls

3. Abilica DoorGym pull up bar

Abilica DoorGym pull up bar

Simpel og billig pull up bar til døråbning

Abilica DoorGym er en dørribbe, som giver dig stor mulighed for variation i træningen. Dørribben er lavet med forskellige håndtag i blød mosgummi, som vil gøre det komfortabelt at lave øvelser som push-ups, dips, pull-ups eller mavebøjninger. Abilica DoorGym hænges i døråbningen uden montering, og kan... Læs mere hos Abilica

4. Abilica DoorGym Advance pull up bar

Abilica DoorGym Advance pull up bar

Bedste pull up bar til døråbning med flere grebsmuligheder

Abilica DoorGym Advance er et træningsredskab, som giver dig stor mulighed for variation i træningen. Dørribben er lavet med forskellige håndtag i blød mosgummi, som vil gøre det komfortabelt at lave øvelser som push-ups, dips, pull-ups eller mavebøjninger. Derudover er der tilhørende armstropper, som kan... Læs mere hos Abilica

5. cPro9 Pull Up Bar til væg pull up bar

cPro9 Pull Up Bar til væg pull up bar

cPro9 pull up bar

Odin Pull up Bar som har mulighed for mange forskellige håndstillinger. Du kan både tage pull ups med smalt greb, bredt greb og lige greb.Den tværgående, 2-delte stang på Odin Pull Up Bar stativet gør det også lettere at benytte PowerBand elastikker som... Læs mere hos Apuls

6. cPro9 Pull Up Bar til loft pull up bar

cPro9 Pull Up Bar til loft pull up bar

cPro9 pull up bar

Med denne pull up bar fra Odin har du den perfekte mulighed for at træne biceps og rygmuskler.En pull up bar er et perfekt træningsredskab, der giver relativt hurtig resultater.Dimensionerne på Odin Pull Up Bar (Til montering i loft) er 121 (b) x 48 (h)... Læs mere hos Apuls

7. cPro9 Pull Up Bar Elite til væg pull up bar

cPro9 Pull Up Bar Elite til væg pull up bar

cPro9 pull up bar

Med denne pull up bar fra Odin har du den perfekte mulighed for at træne biceps og rygmuskler.En pull up bar er et perfekt træningsredskab, der giver relativt hurtig resultater.Materiallet på denne bar er lavet af tæt gummi, og den maksimale brugervægt e... Læs mere hos Apuls

8. cPro9 Multi Grip pull up bar

cPro9 Multi Grip pull up bar

cPro9 pull up bar

Denne pull up bar er beregnet til montering på væggen. monteringen er let, med 4 skruer i hver side af denne Odin Multi Grip Pull Up bar, så sider den godt fast og din træning kan begynde. Løft dig selv op, brug din kropsvægt til, at træne eller tone din... Læs mere hos Apuls

9. cPro9 Elite Heavy pull up bar

cPro9 Elite Heavy pull up bar

cPro9 pull up bar

cPro9 Elite - en pull up bar til væggen Med cPro9 Elite får du en ekstra robust og lang pull up bar til vægmontering. Den har en længde (bredde) på intet mindre end 152 cm! Qua dens store dimensioner vil man, såfremt den er korrekt monteret på væggen, fint kunne være to brugere af selvsamme stativ på... Læs mere

10. Titan Life Multi Grip Chin-Up Station pull up bar

Titan Life Multi Grip Chin-Up Station pull up bar

Titan Life pull up bar

Titan Life Multi Grip Chin-Up Station er en chinup bar, til montering på væg.Dimensioner: h = 16 cm, b = 131 cm, dybde = 56 cm.Monteringen sker let, med 4 skruer i hver side af Titan Multi Grip Chin-Up Station.Du har mulighed for 5 forskellige håndstillin... Læs mere hos Apuls

11. Nordic Fighter Wall Mount chin / pull up bar

Nordic Fighter Wall Mount chin / pull up bar

Nordic Fighter chin / pull up bar

Nordic Fighter Wall Mount Chin/pull up bar. Baren har en rigtig god grebsdiameter på 32mm så du kan få et godt greb, under dine pull ups eller chin ups. Baren vejer 16 kg og måler: D84 x H78 x B140 Læs mere hos Apuls

12. Gymleco 110V vægmonteret pull up bar

Gymleco 110V vægmonteret pull up bar

Gymleco pull up bar

Gymleco 110V Vægmonteret Pull Up Bar med en bredde på 140cm.Denne enorme pull up bar er fremstillet i markedes absolut bedste kvalitet og har en grebsdiameter på 25mm.... Læs mere hos Apuls

Hvad er en pull up bar?

En pull up bar er i al sin enkelhed, et fitnessredskab, der placeres højere end en selv, som man kan løfte sig op i.

Den primære muskelgruppe man træner med en pull up bar vil være den brede rygmuskel (latissimus dorsi). Med pull ups vil man dog også træne den store nakkemuskel (trapezius). Alt afhængig af hvilket greb man har taget, vil man formentligt også træne biceps i mindre eller større grad.

Selve redskabet kan synes umådeligt simpelt, men det rummer et hav af overraskede træningsmuligheder. Med en pull up stang, som de også kaldes, vil man have rig mulighed at styrke det meste af kroppen.

Derfor skal du købe en pull up bar

Ligesom det gør sig gældende for f.eks. et mavehjul, der ligeså er utroligt effektivt i sin egen muskelgruppe, så er en pull up bar virkelig value for money. Med en pull up bar får man nemlig relativt mange træningsmuligheder, til en relativ lille pris - i et og samme redskab!

Ved regelmæssig træning i en pull up bar stang, vil du med tiden opbygge en stærk og solid ryg, med en øget muskelmasse, der alt andet lige vil styrke og fremme din muskulære udholdenhed og ikke mindst din generelle kropsholdning.

Har man en pull up bar monteret på væggen eller siddende i en døråbning, så vil man med garanti kunne tage sig selv i, at tage et par pull ups, når man alligevel går forbi den.

Det kan ligeså være et godt alternativ til den klassiske ribbe, hvis man har ondt i ryggen og har brug for at hænge lidt, med håbet om, at få strukket ryggen på bedste vis. Det kan ofte lindre rygsmerter med sådan et stræk i ryggen.

Vidste du, at verdensrekorden i pull ups er hele 68 gentagelser pĂĄ blot 1 minut?

Du vil med garanti også opleve, at venner og bekendte tager greb og et par hurtige kropsløft i din pull up stang. Du kunne jo udfordre vennerne eller du kan gå solo og all-in på at slå verdensrekorden…!

Hvilken pull up bar skal jeg vælge?

At købe den bedste pull up bar handler i bund og grund om, at man får defineret sine ønsker til træning. Hvad er dit budget? Hvor skal den placeres? Skal den hænge i loftet, sidde i en dørkarm eller måske hænge på en væg? Disse og en lang række andre relevante spørgsmål bør man nok have in mente inden man svinger kortet og bestiller.

Vælger du en vægmonteret pull up stang, så undersøg for guds skyld om din væg kan holde til det. Bor du til leje vil det formentlig også spille ind og evt. begrænse mulighederne.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 12 pull up bars, har Anders T valgt Tunturi Cross Fit Pull Up Bar , som den bedste pull up bar i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 11 andre populære pull up bars, herunder bl.a. Reebok Functional Wall Mounted, Abilica DoorGym, Abilica DoorGym Advance & cPro9 Pull Up Bar til væg... klik her for at se de resterende!

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Anders T

Anders T. har en baggrund som professionel personlig træner. Interessen for træning strækker sig også ind i privatlivet. Han træner klienter 5-7 dage om ugen og på egen hånd 4-5 gange om ugen. Cheatdays eller ej - vi har svært ved og tro at Anders har sådanne dage. Han står snorlige!

5 ofte stillede spørgsmål til valg af pull up bar

Der er stor forskel pĂĄ hvor meget en pull-up bar vejer. Det kan svinge mellem 4-5 kg for de letteste og over 15 kg for de tungeste.

Med en pull-up bar kan du lave push-ups, dips, pull-ups og mavebøjninger.

En dørribbe og en pull-up bar til døråbninger er to ord for det samme.

Ja, du kan bruge en pull-up bar til døråbninger, den er ekspanderende og skal ikke bores og skues op.

Nej der er ikke standardmĂĄl pĂĄ en pull-up bar, men mange har en bredde pĂĄ 140 cm.

Bedøm denne artikel
101 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5