Bedste siddecykel: Se de 6 udvalgte siddecykler til træning i 2021

Bedste siddecykel: Se de 6 udvalgte siddecykler til træning i 2021

Den bedste siddecykel er den hvor du sidder behageligt og hvor modstanden kan justeres til dit behov. Man kan købe siddecykler med og uden display samt med enten mekanisk eller digital justering af modstanden. Her i denne guide finder du de mest populære siddecykler til hjemmetræning netop nu!

Af Nettofitness.dks sportsguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 24 oktober 2021. Indholdet er opdateret fredag d. 23. juli 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 10. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Tunturi E50-R siddecykel

Konklusion: Her er den bedste siddecykel

Tunturi E50-R siddecykel er udvalgt af Casper, som den bedste siddecykel i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af siddecykel

En siddecykel er en motionscykel med et ryglæn. Den har alle motionscyklens gode egenskaber, men giver samtidig en god sikkerhed med ryglænet og en ekstra god siddekomfort. En siddecykel er meget velegnet og anvendt som genoptræningsredskab.

Men siddecyklen er også en rigtig god motionsform for ældre eller gangbesværede som med dette træningsredskab kan holde blodcirkulationen og venepumperne i gang på en sikker måde uden at være bange for at falde eller skulle holde balancen.

Interessen for siddecykler er vokset betragteligt og det betyder, at der er mange modeller, du kan vælge mellem. Jeg har samlet dem, der har fået de markant bedste anmeldelser i såvel fagblade som af forbrugerne.

3 ting som du bør være særlig opmærksom på når du køber en siddecykel

  1. Jo større svinghjul jo bedre - Når du træner på en siddecykel / motionscykel, så vil du gerne have så realistisk et tråd i pedalerne som muligt. Det får du med et tungt svinghjul. Svinghjulet på en god træningscykel ligger gerne over 10 kg.
  2. En god cykelcomputer er alfa omega - Vælg en model med en god cykelcomputer der kan give dig de træningsdata, som du har brug for under din træning og som samtidig indeholder gode træningsprogrammer, som kan hjælpe dig med at forbedre din form uanset niveau.
  3. Vælg god siddekomfort - Når du vælger en siddecykel, så gør du det i høj grad for at skåne kroppen og du bør derfor vælge en siddecykel, der har en passende sædebredde i forhold til din kropsbygning. Det bør også være muligt at ændre højde indstillingerne.

Hvilken siddecykel er bedst i test?

1. Tunturi E50-R siddecykel

Tunturi E50-R siddecykel

Tunturi siddecykel

Tunturi E50-R er en komfortabel ergometer siddecykel til hjemmetræning. Cyklen er ideel til genoptræning eller til ældre mennesker der har svært ved at bruge en almindelig motionscykel. De 32 modstandsniveauer søger for at alle brugere kan blive udfordret. Derudover er der 20 forskellige programmer der kan vælges... Læs mere hos Abilica

2. Kettler Ride 300 R siddecykel

Kettler Ride 300 R siddecykel

Kettler siddecykel

Kettler Ride 300R er en super lækker siddecykel, som er helt perfekt til genoptræning. Siddecyklen fra Kettler har et godt ergonomisk sæde med ryglæn, som sikrer dig en behagelig træningsstilling. Der er lav indstidning foran på cyklen, så du skåner dine... Læs mere hos Fitnessshoppen

3. Kettler Avior R siddecykel

Kettler Avior R siddecykel

Kettler siddecykel

Kettler Avior R er en stabil og behagelig siddecykel i høj kvalitet, som er perfekt til genoptræning. Sidecyklen har nemlig et ergonomisk sæde, samt en lav indstigning, så du skåner dine knæ når du skal bruge den. Siddecyklen fra Kettler har et motherstyr... Læs mere hos Fitnessshoppen

4. Toorx BRX-R3000 siddecykel

Toorx BRX-R3000 siddecykel

Toorx siddecykel

TOORX BRXR 3000 siddecykel er perfekt til rehabiliteringsbrug, eller til dig, som evt. har svært ved at stige op på en cykel. Siddecykel har et super behageligt sæde og en super lav indstigning, så du let kan komme op. Sædet kan desuden justeres frem og t... Læs mere hos Fitnessshoppen

5. Spirit CR800 siddecykel

Spirit CR800 siddecykel

Spirit siddecykel

Spirit CR800 er en siddecykel i høj kvalitet med et tungt svinghjul på 13,5kg samt et bredt udvalg af programmer og funktioner. Cyklen er lavet med en generator, hvilket vil sige at strømmen bliver produceret når der cykles. Det er derfor ikke nødvendigt at koble den til strøm. Den store LED skærm viser... Læs mere hos Abilica

6. Spirit CR900 siddecykel

Spirit CR900 siddecykel

Spirit siddecykel

Med Spirit CR900 Siddecyklen, får brugeren en fantastisk komfort imens den træner. Den lave indstigning gør at cyklen også kan anvendes af ældre eller gangbesværede brugere, og de mange indstillinger i sædet gør, at cyklen kan tilpasses den enkelte bruger. Håndtagene ved sædet, gør at brugeren har nemt ved... Læs mere hos Abilica

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 6 siddecykler, har Casper valgt Tunturi E50-R , som den bedste siddecykel i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 5 andre populære siddecykler, herunder bl.a. Kettler Ride 300 R, Kettler Avior R, Toorx BRX-R3000 & Spirit CR800... klik her for at se de resterende!

6 ofte stillede spørgsmål til køb af siddecykel

Hvilke muskler træner man på en siddecykel?

På en siddecykel træner man sin benmuskler. Sekundært træner man også sin ryg- og mavemuskulatur samt hjertemusklen.

Hvad koster en siddecykel?

En siddecykel koster mellem 3.000 kr. og 25.000 kr. Prisen afhænger af mærket og cyklens konstruktion.

Hvad hedder en motionscykel med ryglæn?

En motionscykel med ryglæn hedder en siddecykel. Udover ryglænet får man også et blødere sæde og en endnu mere skånsom træning ift. belastning af knæ og led.

Hvad er forskellen på en motions- og siddecykel?

Forskellen på en motions- og siddecykel er, at man på en motionscykel har pedaler under sig og på en siddecykel har pedalerne foran sig. Dertil har en siddecykel ofte et blødere sæde med ryglæn.

Hvad er en siddecykel?

En siddecykel minder om en motionscykel, men man sidder ned på et sæde og har pedaler foran sig. På en motionscykel har man pedalerne under sig.

Er en siddecykel kun for ældre?

En siddecykel er for alle aldersgrupper. Det er dog den perfekte motionscykel til ældre, der ønsker et behagelig sæde at sidde på og en mere behagelig stilling på cyklen.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Casper

Casper er vores selvudnævnte sportsfreak der dyrker en hel del motion. I haven har han en trampolin til glæde for hele familien.

Sammenlign siddecykler (6 forskellige)

Tunturi E50-R siddecykel
Tunturi E50-R
Kettler Ride 300 R siddecykel
Kettler Ride 300 R
Kettler Avior R siddecykel
Kettler Avior R
Toorx BRX-R3000 siddecykel
Toorx BRX-R3000
Spirit CR800 siddecykel
Spirit CR800
Dimensioner 168 x 64 x 122 cm 163 x 63 x 119 cm 163 x 63 x 109 cm 173 x 63 x 112 cm 145 x 76 x 130 cm
Maks personvægt 135 kg 130 kg 130 kg 160 kg 204 kg
Modstandsniveauer 32 stk. 15 stk. 16 stk. 32 stk.
Træningsprogrammer 20 stk. 10 stk. 12 stk. 12 stk.
Vægt 55 kg 51 kg 51 kg 64 kg 66 kg
Vægt, svinghjul 11 kg 8 kg 9 kg 16 kg 13.5 kg
Bedøm denne artikel
46 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5