Bedste slyngetræner: Se de 6 udvalgte slyngetrænere til TRX træning i 2021

Bedste slyngetræner: Se de 6 udvalgte slyngetrænere til TRX træning i 2021

Den bedste slyngetræner muliggør hjemmetræning og kan tages med på ferien. Netop denne træningsform kan stortset udføres over alt. Det handler blot om at finde et godt forankringspunkt hvori man kan montere sin slyngetræner. Udvalget af øvelser man kan udføre er enormt og man kan stort set træne hele kroppen. Her i denne slyngetræner guide finder du de mest populære på markedet netop nu!

Af Nettofitness.dks personlige træner
Priser er opdateret i dag lørdag d. 25 september 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 20. september 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 11. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
RIP:60 slyngetræner

Konklusion: Her er den bedste slyngetræner

RIP:60 slyngetræner er udvalgt af Anders T, som den bedste slyngetræner i september 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af slyngetræner

Den bedste slyngetræner passer perfekt til en travl hverdag. Med en slyngetræner kan du nemlig dyrke TRX træning, hvorend du befinder dig. Om det er derhjemme, på jobbet eller på ferie.

En slyngetræner fylder ikke mere, end at du sagtens kan have den i din taske, så du let kan have den med rundt. Det giver dig også mulighed for at træne i det fri eller at tage din slyngetræner med hvis du skal på weekendophold eller på ferie.

Med en slyngetræner er der ingen undskyldning for at misse en træning. Du kan have den med overalt. Jeg kigger her nærmere på de bedste slyngetrænere på markedet, så du kan gøre dit valg blandt kvalitetsprodukter som er yderst brugervenlige og behagelige at træne med.

3 ting du bør have fokus på når du købe slyngetræner til TRX

 1. Din slyngetræner skal være let at justere - Det er vigtigt, at du vælger en slyngetræner som gør det let for dig, når du skal ændre remmens længde. Vælg en model med et låsesystem der er let at anvende.
 2. Hvordan skal slyngetræneren fæstnes - Din slyngetræner har brug for et forankringspunkt, som er robust og kan holde til din vægt og det træk du laver. Gør dig tanker, om du har brug for en suspension bar til døren eller et krogsystem i loftet. Der findes krogsystemer og supspension bars specielt designet til slyngetrænere og TRX udstyr.
 3. Slyngetrænerens håndtag bør have en non-slip coating - Det er super vigtigt, at du hele tiden føler, at du har et godt greb, når du skal udføre øvelserne med en slyngetræner. Vær derfor opmærksom på om producenten har tænkt på at lave håndtagene, så dine hænder ikke glider, når du sveder under træning.

Hvilken slyngetræner er bedst i test?

1. RIP:60 slyngetræner

RIP:60 slyngetræner

RIP:60 slyngetræner

RIP:60 giver dig et komplet hjemmetræningssystem, hvor du som udgangspunkt udelukkende træner med egen kropsvægt. Slyngetræning med egen kropsvægt mindsker risikoen for overbelastningskader, som f.eks. ses ved forkert løft eller for tungt løft med frivægte. RIP:60 er produceret i en kraftig nylon med... Læs mere hos Abilica

2. Bodylab Suspension Home Trainer slyngetræner

Bodylab Suspension Home Trainer slyngetræner

Bodylab slyngetræner

Tag dine kropsvægtøvelser til næste niveau med vores kraftige suspension home trainer. Home traineren har solide stropper og kan nemt skaleres til at passe dit niveau. Bare fastgør den bag en dør med det medfølgende døranker, rundt om et træ... Læs mere hos Bodylab

3. TRX Home2 slyngetræner

TRX Home2 slyngetræner

TRX slyngetræner

Bliv fit på en sjov måde, hvor du udelukkende ved hjælp af egen kropsvægt, kan træne hele kroppen igennem. TRX-træning er den ideelle træningsform for alle fitnessniveauer og aldre. Du tilpasser din træning til præcis dit niveau. Nemt og smart! Meget er sket siden den første slyngetræner blev opfundet af... Læs mere hos Abilica

4. Abilica PowerSling slyngetræner

Abilica PowerSling slyngetræner

Abilica slyngetræner

Med Abilica PowerSling træner du indefra og ud, med fokus på neuromuskulær træning af de små støttemuskler. Dette gør dig både stærk, udholdende og giver øget kropskontrol! Slyngen er justérbar og kan hurtigt og let tilpasses den ønskede øvelse. Påsyede målelinjer hjælper dig med at justere slyngen... Læs mere hos Abilica

5. Abilica SlingTrainer TRX slyngetræner

Abilica SlingTrainer TRX slyngetræner

Abilica slyngetræner

Abilica SlingTrainer er perfekt til aktiv sjov og leg. Her kan man svinge sig og hænge på sjove måder, og samtidig aktiveres kroppen på mange forskellige måder. Slyngetræneren kan bruges af både børn og voksne - dog skal man være opmærksom på maksimal brugervægt på 100 kg. SlingTrainer kan nemt justeres i... Læs mere hos Abilica

6. ROPES Bungee Single Trainer Medium slyngetræner

ROPES Bungee Single Trainer Medium slyngetræner

R.O.P.E.S slyngetræner

Elastik som er perfekt til individuel træning af styrke, udholdenhed, koordination og bevægelighed. Velegnet til brug hjemme, på rejsen, på kontoret eller i træningscenteret. Den fylder ingenting i tasken og du kan træne hele kroppen med den. Dette er et fantastisk træningsredskab, som minder en smule om den... Læs mere hos Abilica

Oplev friheden med en slyngetræner

Slyngetræneren og TRX træning er helt sikkert kommet for at blive. Hvad der startede ud som et træningsprogram udviklet af det amerikanske militær, er i dag blevet en af de mest populære træningsformer verden over for mænd og kvinder i alle aldre.

Der er mange grunde til, at slyngetræning har opnået den popularitet som den har. Det er først og fremmest en unik træningsform, der kombinerer elementer fra yoga, pilates og styrketræning. Det gør, at du både opbygger muskelmasse, men i lige så høj grad arbejder med dine core-muskler og din smidighed og balance. Alt i alt en fantastisk træning der aktivere alle kroppens muskler.

Når en slyngetræner er i så høj kurs, så er det også fordi den giver dig en helt masse frihed, når det kommer til din træning. En slyngetræner fylder næsten intet og vejer heller ikke særlig meget. Det betyder, at du let kan komme den i tasken, møde en kammerat eller veninde og træne sammen, enten i en park, i skoven eller en af de mange pladser i bybilledet.

At du bare kan tage din slyngetræner med rundt gør, at du kan finde en masse træningsmotivation ved at finde nye steder at træne fremfor altid at træne derhjemme. ALt hvad du behøver for at træne med en slyngetræner er nemlig et forankringspunkt. Det kan være en krog i loftet eller dørkarmen derhjemme men det kan lige så vel være et træ i skoven eller parken. Børnenes legestativ, en lygtepæl eller noget helt fjerde. Det er kun fantasien der sætter grænser. Du kan også let tage din slyngetræner med ud at rejse så du ikke misser din træning.

Hvad er slyngetræning ? - Og er slyngetræning det samme som TRX?

Hvis du synes, at slyngetræning og TRX-træning minder meget om hinanden, så er det fordi, det er nøjagtig den samme træningsform. Når du alligevel møder den under to navne, så handler det om copyright.

Brandet TRX var nemlig først på banen med deres TRX- / slyngetræningsudstyr og fik patent på de lange træningsstropper. Derfor må kopier af træningsremmene ikke kaldes for TRX og bliver i stedet kaldt for en slyngetræner. En slyngetræner kan altså være akkurat lige så godt som dens navnefætter TRX, du betaler bare en brøkdel fordi du ikke betaler for brandnavnet.

I mange år måtte ordet TRX-træning heller ikke benyttes om træningsformen, hvis ikke den blev udført med originalt TRX udstyr og træningsprogrammer. Der opstod derfor mange slyngetrænings hold. I dag er det dog lovligt at kalde det for TRX træning, om der er tale om træning med TRX-udstyr eller en slyngetræner.

Hvad er en slyngetræner?

En slyngetræner er et multifunktionelt træningssystem, der næsten intet fylder. Det består udelukkende at nogle lange remme, som kan justeres i længden alt, efter hvilken øvelse eller øvelses niveau du ønsker.

Ud over remmene er alt, hvad du har brug for et forankringspunkt som er solidt nok til at holde til din vægt. Det kan være en dør, en krog i loftet eller et andet anker punkt.

Når træningssystemet er så enkelt og alligevel så effektivt, så skyldes det, at du bruger din egen kropsvægt, når du træner og samtidig så udnytter du også tyngdekraften som modstand, når du træner.

Et slyngetræner består af:

Remmedesign - Der findes forskellige typer af slyngetrænere. Nogle består af én lang rem, et enkeltrems-system, andre har et dobbeltbælte.

Har din slyngetræner et bælte, så giver det mulighed for et endnu større udvalg af øvelser. men selv som enkeltrems-system giver en slyngetræner dig mulighed for mere end hundrede forskellige øvelser af forskellig sværhedsgrad.

Remme / stropper - Hovedmaterialet når man taler om en slyngetræner, er træningsremmene eller træningsstoppene, som nogen kalder dem. Remmene på en slyngetræner er lavet af nylon. Her er altså tale om et super stærkt materiale.

Når du køber en slyngetræner så mærk på remmene i butikken først, inden du beslutter dig for, hvilken model du vil købe online senere. Vælg en model hvor remmene ikke har skarpe kanter, men i stedet afrundende kanter der er behagelige at røre ved.

Remmene har som regel 3 markeringer, som du bruger, når du skal indstille længden på remmene til de forskellige øvelser og sværhedsgrader.

Lås / spænder - Grunden til at du kan lave så utrolig mange forskellige øvelser med en slyngetræner er, fordi du kan justere låsesystemet, altså de spænder der justere længden på remmene.

Her er det vigtigt at vælge en model, som giver let adgang til at ændre længden på remmene, så du hurtigt kan gå fra én øvelse til den næste. Det er specielt vigtigt, når det kommer til låsespænde systemet, at man kan se om slyngetræneren er brugervenlig eller ej.

Håndtag/ fodgreb - En slyngetræner har 2 håndtag, der samtidig også kan bruges som fodgreb. Når du bruger dine hænder i træningen, så skal du have fat i plastik håndtagene. Her er det vigtigt, at du finder en model, hvor der er anti-slip på håndtaget, så dine hænder ikke glider under træningen. Det er ubehageligt og kan gøre dig usikker.

De samme håndtag er dem du skal bruge som fodgreb - eller næsten. For i håndtaget er der et ekstra stykke rem, det er denne rem du kan bruge som fodgreb eller fodstang, når du træner.

Anker - En slyngetræner har en sammenføjning som er ankeret. Det er her, du fæstner den til ankringspunktet. Det er vigtigt, at du fæstner ankeret korrekt til ankerpunktet. Følg altid anvisninger på den model du vælger.

Sikkerhedsanordning - Nogle slyngetrænere er udstyret med en sikkerhedsanordning øverst som sikre, at de to remme ikke kan glide helt fra hinanden, men kun til en vis afstand. Det giver en større sikkerhed i øvelserne.

Ankringspunkt - Når man taler om ankringspunktet, så er det det punkt, hvor du sætter din slyngetræner fast til. Det kan du gøre ved at fæstne den til en speciel monteret krog i væggen eller loftet eller du kan købe et døranker som gør, at du kan sætte slyngetræneren fast på døren og dermed undgå at bore i vægge og loft. Du kan flytte din slyngetræner rundt som du vil og derfor træne både inden- og udendørs.

Hvad er suspension træning?

Slyngetræning eller TRX-træning har som tidligere nævnt elementer af yoga, pilates og styrketræning. Styrketræningen foregår ved hjælp af suspension træning, der er en træningsform, hvor du bruger din egen kropsvægt og tyngdekraften som modstand. Det er en utrolig effektiv træningsform, der gør brug af alle kroppens muskler, da du skal bruge balance, smidighed og styrke for at udføre øvelserne.

Selvom det kan lyde svært at skulle koordinere både balance, smidighed og styrke, så er dette faktisk en træningsform, som henvender sig til alle uanset træningsniveau. Er du nybegynder og helt utrænet, så kan du let indstille remmene så de passer til dit træningsniveau.

Er du øvet eller endda professionel atlet, så har en slyngetræner stadig meget at byde på fordi ganske små ændringer i højde og vinkel på remmene kan ændre øvelsen og presse og udfordre selv en professionel. Rigtig mange professionelle bruger faktisk en slyngetræner som en del af deres træningsprogram - specielt fordi det holder dem smidige og samtidig er det en fantastisk træning for kernemuskulaturen.

Slyngetræning er den perfekte hjemmetræning

Slyngetræning eller TRX er næsten altid at finde på programmet i et velassorteret fitnesscenter. Men slyngetræning er også en af de få træningsformer, som du kan udføre i hjemmet, med lige så gode resultater som stod du i træningscenteret. Det er grund nok til at elske slyngetræneren.

Måske verdens mindste men mest multifunktionelle hjemmetrænings redskab

Slyngetræneren størrelse er en anden grund til, at man ikke kan lade være med at begejstret over dette fantastiske træningsredskab. Slyngetræneren fylder nemlig ikke mere, når du har pakket den sammen end, at den kan være i en lille pose, som du sagtens kan have liggende i en almindelig størrelse taske.

Det betyder, at du ikke har et træningsredskab stående og optage plads i hjemmet, men let kan lægge dit træningsudstyr i en skuffe når det ikke er i brug. Det betyder også at du kan tage din slyngetræner med på arbejde og strække ud i pauserne hvis du har rygproblemer.

Fortsæt træningen på ferien med en slyngetræner

2 ugers sommerferie i sommerhuset eller i udlandet gør ikke ligefrem underværker for formen - og lægger du meget tid i din træning, så er det super ærgerligt at miste terræn på grund af et par ugers stilstand.

Træner du med en slyngetræner, så har du ingen undskyldning for ikke at have dit træningsredskab med dig. Slyngetræneren fylder nemlig så lidt og vejer også kun få hundrede gram, så du kan sagtens have din slyngetræner med i kufferten, ja selv i håndbagagen og samtidig have plads til tøj og toiletgrej. Alt hvad du behøver for at sætte din slyngetræner op, når i når feriedestinationen, er et forankringspunkt.

Lad slyngetrænerens forankringspunkt gøre træningen sjovere

En stor fordel ved slyngetræneren er, at du let kan flytte den rundt og dermed også flytte dit "træningslokale" rundt efter velbefindende. Det eneste, du har brug for, er et egnet forankringspunkt.

I din bolig vil hver eneste dør der kan lukke være et velegnet forankringspunkt. Det samme vil fastmonterede kroge i vægge og loft (krogene skal skrues i bærene bjælker hvis du sætter kroge i loftet).

Men hvorfor ikke træne udendørs når vejret tillader det. Du kan træne i din egen have eller på din altan, hvis du gerne vil holde din træning privat. Men du kan også tage din slyngetræner i tasken og træne i en af byens parker eller anlæg eller snuppe cyklen og køre en tur i skoven.

Alt hvad du har brug for, for at sætte dit træningsredskab op, er et forankringspunkt. Det kan være alt fra et træ af passende størrelse, en fastforankret bænk, et legestativ, et indstøbt tørrestativ, ja alt hvad der ikke flytter sig.

Èn slyngetræner kan få hele familien i form

En slyngetræner fylder næsten intet, så selv om hvert eneste medlem af familien skulle have hver deres, så ville de stadig ikke fylde noget særligt. Det er dog slet ikke nødvendigt. Hele familien uanset alder, fysisk form og højde kan nemlig træne med den samme slyngetræner.

Slyngetrænerens remme kan nemlig let justeres i længden, så de passer til personens højde, øvelses ønske og fysiske form. Slyngetræneren er en af de få træningsredskaber som henvender sig til både trænet og utrænet.

Det er et fantastisk træningsredskab til begynderen som først skal til og i form. Det er nemlig en nænsom træning for kroppen, som samtidig giver hurtige resultater og virkelig arbejder med kernemuskulaturen.

Er du allerede i god fysisk form, så vil du virkelig kunne udfordre dig selv med en slyngetræner, fordi du let kan veksle mellem over hundrede forskellige øvelser og med få justeringer af remmene kan gøre øvelserne meget mere udfordrende.

TRX står for Total body Resistance Exercise.

Hvilke fordele er der ved TRX-træning / Slyngetræning?

Det er ikke uden grund at der er masser af hype omkring TRX træning og en slyngetræner. Du skal lede langt efter et træningssystem, der giver lige så mange fordele som slyngetræning. Se selv:

 • Det er et komplet træningssystem som næsten intet fylder
 • Det er et komplet træningssystem som næsten intet vejer
 • Det er en træningsform der henvender sig til alle aldersgrupper
 • Det er en træningsform der henvender sig til dig der træner meget og dig der først skal til og i gang med at træne
 • Det er en træningsform der træner din balance
 • Det er en træningsform der træner din udholdenhed
 • Det er en træningsform der træner styrke
 • Det er en træningsform der træner din smidighed
 • Det er en træningsform der har fokus på din kernemuskulatur
 • Det er et træningssystem der aktivere alle kroppens muskler
 • Det er en træningsform der giver mulighed for hundredvis af øvelser på alle træningsniveauer
 • Den er et træningssystem som er let at montere og betjene

Slyngetræning gør dig lykkelig siger eksperterne

Det er noget af et statement, men ikke desto mindre fuldstændig korrekt. Det er nu ikke kun træning med en slyngetræner, der gør dig lykkelig - men træning og motion generelt.

Når du træner, hvadenten det er med din slyngetræner eller en anden motionsform, så udskiller din hjerne nogle stoffer, som giver en følelses af velvære og lykke. Nogle kalder disse stoffer for kroppen egen morfin eller kroppens egne lykkepiller.

Stofferne der er tale om er:

 • Endorfiner - Endorfiner er blandt andet smertedæmpende
 • Dopamin - Dopamin giver blandt andet en følelse af opstemthed
 • Serotonin - Serotonin giver blandt andet en følelse af velvære og lykke

Er du klar til at komme i gang med slyngetræning?

Så er vi ved at være ved vejs ende og jeg håber, at jeg har gjort dig meget klogere på alle fordelene ved en slyngetræner og TRX-træning. Leder du efter en motionsform der aktivere samtlige af kroppens muskler, så har du helt sikkert fundet den her. Med en slyngetræner kan du udfordre dig selv med hundredvis af øvelser uanset dit træningsniveau.

Jeg håber, du allerede har besluttet dig for hvilken model slyngetræner, du gerne vil have. Hvis du skulle have yderligere spørgsmål til nogle af modellerne, evt. produktinformation, som jeg ikke har fundet plads til her, så kan du finde alt den information, du har brug for, på forhandlerens side. Jeg har lagt link ind til alle forhandlerne. Det gør det også let for dig, når du skal sammenligne priser.

Rigtig god fornøjelse med træningen.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 6 slyngetrænere, har Anders T valgt RIP:60 , som den bedste slyngetræner i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 5 andre populære slyngetrænere, herunder bl.a. Bodylab Suspension Home Trainer, TRX Home2, Abilica PowerSling & Abilica SlingTrainer TRX... klik her for at se de resterende!

4 ofte stillede spørgsmål til slyngetrænere

Hvilken type træning får man med en slyngetræner?

Med en slyngetræner træner du TRX som er styrketræning, balance, fleksibilitet og udholdenhed i ét. Du bruger din egen kropsvægt og tyngdekraften som modstand, når du træner.

Hvad er forskellen på en slyngetræner og en TRX-træner?

En slyngetræner og en TRX-træner er to ord for det samme træningsredskab.

Hvad er en slyngetræner?

En slyngetræner er et træningsredskab bestående af nogle justerbare remme. Remmene bruges til at udføre øvelserne, hvor du bruger din egen kropsvægt og tyngdekraften som modvægt.

Er det svært at træne med en slyngetræner?

En slyngetræner henvender sig til både uøvet og øvet. Der findes begynder øvelser som er let tilgængelige og som vænner din krop til slyngetræneren og langsomt gør dig mere fortrolig med øvelsesformen.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Anders T

Anders T. har en baggrund som professionel personlig træner. Interessen for træning strækker sig også ind i privatlivet. Han træner klienter 5-7 dage om ugen og på egen hånd 4-5 gange om ugen. Cheatdays eller ej - vi har svært ved og tro at Anders har sådanne dage. Han står snorlige!

Bedøm denne artikel
46 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5