Bedste stepmaskine: Se de 7 udvalgte stepmaskiner til hjemmetræning i 2021

Bedste stepmaskine: Se de 7 udvalgte stepmaskiner til hjemmetræning i 2021

Den bedste stepmaskine sikrer en høj kalorieforbrænding og en god numse. På en stepmaskine kan man forbrænde op til 625 kalorier i timen - en forbrænding der kun overgås af løbebåndet. Der findes stepmaskiner til hjemmebrug og de kommer derfor i mange forskellige størrelser. Her i denne stepmaskine guide finder du de mest populære modeller til hjemmetræning netop nu!

Af Nettofitness.dks sportsguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 24 oktober 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 2. september 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 10. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Abilica Ministep 2.0 stepmaskine

Konklusion: Her er den bedste stepmaskine

Abilica Ministep 2.0 stepmaskine er udvalgt af Casper, som den bedste stepmaskine i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af stepmaskine

Med den bedste stepmaskine får du et fantastisk hjemmetræningsredskab som kan en masse, men som næsten intet fylder. En stepmaskine henvender sig til såvel dig, der gerne vil i form, som dig der allerede er i form og gerne vil vedligeholde den.

Med en forbrænding på mere end 600 kalorier i timen, hvis du giver den gas, så vil du hurtigt se resultater af din træning, både i form af vægttab men også en toning af dine muskler. Specielt ballemusklerne som ellers er svære at træne effektivt.

I det følgende vil jeg præsentere dig for de bedste stepmaskiner derude lige nu og bagefter besvare en masse af de spørgsmål, du måtte have om stepmaskiner. Det skulle gerne gøre dig helt klar til at vælge den bedste stepmaskine til dig og dine behov.

3 ting du bør være opmærksom på når du køber en stepmaskine

 1. Vælg en stepmaskine der ikke fylder særlig meget - Eftersom her er tale om et hjemmetræningsredskab, så synes jeg, det er vigtigt, at det ikke fylder særlig meget. Den skal helst ikke fylde mere end at du kan skubbe den ind under en seng.
 2. En skridttæller er et must - Når du køber stepmaskine, så er det op til dig om du vil have en enkelt model med få funktioner eller en avanceret model med mange funktioner. Du bør dog stille krav til at stepmaskinen skal have en skridttæller.
 3. Stepmaskinen skal stå fast på gulvet - Det er vigtigt, at stepmaskinen står fast på gulvet, så du ikke føler dig usikker når du stepper. Det behøver ikke nødvendigvis betyde, at den skal være tung - den skal bare have en skridsikker belægning.

Hvilken stepmaskine er bedst i test?

1. Abilica Ministep 2.0 stepmaskine

Abilica Ministep 2.0 stepmaskine

Bedste lille stepmaskine til prisen!

Passer til dig der ønsker et lille, men effektivt konditionsapparat. Stepmaskine med hydrauliske pumper som passer til en hurtig træning eller til opvarmning. Computer der viser tid, antal trin og kalorieforbrug. Beregnet for personer op til 100 kg. Læs mere hos Abilica

2. Abilica CoreStep 360 stepmaskine

Abilica CoreStep 360 stepmaskine

Lille stepmaskine med træning fra begge sider giver 2 rotationer

Abilica CoreStep - en stepmaskine af høj kvalitet I CoreStep får du en af de mest populære stepmaskiner på markedet, der tilbyder en lang række træningsmuligheder. På denne Abilica CoreStep stepmaskine har man mulighed for, at steppe fra begge sider. Man får dermed to forskellige rotations muligheder, alt... Læs mere

3. Tunturi Mini Stepper stepmaskine

Tunturi Mini Stepper stepmaskine

Tunturi stepmaskine

Tunturi Mini Stepper til hjemmebrug! Denne kompakte træningsenhed sikrer en effektiv træning og er ideel til træning af dine lår og balder. Modstanden er justerbar. Uden at bemærke, kan du lave de nødvendige træningstimer, mens du ser dit yndlings-tv-prog... Læs mere hos Fitnessshoppen

4. Bowflex Max Trainer M3 crosstrainer & stepmaskine

Bowflex Max Trainer M3 crosstrainer & stepmaskine

Bowflex crosstrainer & stepmaskine

En unik maskine, der giver dig skånsom og effektiv træning. Bowflex Max Trainer M3 er en blanding af en crosstrainer og en stepmaskine, som har taget det bedste fra begge verdener. Forskellen mellem Bowflex Max Trainer og en crosstrainer, er at du på Max Trainer træner 80% mere overkropmuskler end på en... Læs mere hos Abilica

5. inSPORTline Profi Imperial stepmaskine

inSPORTline Profi Imperial stepmaskine

inSPORTline stepmaskine

Stepper inSPORTline PROFI Imperial er en moderne stepmaskine, velegnet til kommerciel brug såvel som hjemmebrug med svinghjulet placeret foran. Rammen giver høj stabilitet, effektiv træning og en kortere afstand mellem pedalerne, hvilket gør bevægelsen me... Læs mere hos Fitness Supply

6. inSPORTline Avalor ST stepmaskine

inSPORTline Avalor ST stepmaskine

inSPORTline stepmaskine

Stepper inSPORTline Avalor ST er en professionel maskine med en særdeles robust struktur, 150 kg vægtbegrænsning og magnetisk bremsesystem, der sikrer en lang levetid, mens 26 + cm skridthøjde sikrer en effektiv træning. De store, skridsikre pedaler og to... Læs mere hos Fitness Supply

7. Spirit CSC900 StairClimber trappemaskine

Spirit CSC900 StairClimber trappemaskine

Bedste professionelle stepmaskine

Spirit CSC900 StairClimber er imponerende kvalitet pakket ind i et lækkert design. Produkter som Spirit StairClimber har været fast inventar i fitnesscentre i mere end 35 år. Her får brugeren mulighed for at træne cardio, udholdenhed og styrke. Med denne model får brugerne en ekstra høj kvalitet og... Læs mere hos Abilica

Hvorfor skal jeg bruge en stepmaskine og hvad er fordelene?

Udvalget af træningsmaskiner til cardio, styrketræning og alt derimellem - er enormt! Det er derfor intet under, at spørgsmålet om hvorfor man skal vælge maskine X frem for Y kan være nærliggende.

Hver og en fitnessmaskine har sine fordele og ulemper. Her skal det dog handle om hvorfor du skal vælge en stepmaskine til hjemmetræning frem for en crosstrainer, romaskine eller motionscykel.

En stepmaskine fylder ikke alverdens, koster ikke det store og kan nemt skubbes ind under sengen eller ind i skabet når den ikke er i brug.

Forestiller man sig de ovenfor nævnte træningsmaskiner stillet op ved siden af hinanden, så er det formentlig størrelsesforskellen der først og fremmest springer i øjnene.

En stepmaskine er en lille motionsmaskine, der er både praktisk og ikke mindst billig.

Der er en stor stepmaskine i fitnesscentret

De små, smarte og billige stepmaskiner, som vi kender dem fra supermarkedet eller de lidt bedre modeller, som der findes online - er selvsagt ikke specielt store. De er typisk uden et hav af funktioner og fra tid til anden måske blot udstyret med en skridttæller.

I dit lokale fitnesscenter vil du formentlig kunne finde en stor stepmaskine, der ofte kan fylde endnu mere end de andre maskiner du kender derfra.

De helt store modeller er bygget til hyppig brug og mange brugere. Det er selvfølgelig ikke den størrelse du skal vælge til din hjemmetræning.

Vælg en praktisk, lille og billig stepmaskine med skridttæller

Kaster vi blikket udover markedet for stepmaskiner til hjemmet, så står det nok klart, at de kan koste alt lige fra 50-100 kr. og op til et par tusind.

Der er doge mange gode stepmaskiner til under 1.000 kr.

Den bedste stepmaskine til hjemmetræning skal i min optik blot opfylde disse krav:

 • Maskinens dimensioner skal være små
 • Den må gerne kunne skubbes under en seng
 • Det skal være en stepmaskine med skridttæller, som minimum
 • Den må gerne stå godt fast på gulvet, men egenvægten behøver ikke være mange kg (maks 8 kg)
 • Den må gerne være billig…

Vælg en billig stepmaskine, der (selvfølgelig) opfylder dine ønsker, men hvor ofte har man ikke gået en tur på et loppemarked og set en klassisk hvid stepmaskine stå og skrige efter ny aktivitet?!

Vælger du en model der kan skubbe sunder sengen vil den ikke blive et irritationsmoment når den står of flyder rundt omkring i hjemmet.

Stil den et godt sted i hjemme, så du nemt og hurtigt kan hive den frem når du ser TV, lytter til musik eller folder vasketøjet sammen.

Stepmaskinene er uden tvivl en genial måde hvorpå man kan få en omgang hurtig cardiotræning helt uden at man skal ud af døren.

Bor du i lejlighed er gulvpladsen formentlig ikke noget du fråser med, så vælg en model der kan gemmes væk når den ikke er i brug. Mål evt. højden under din seng og sammenlign med højden på stepmaskinen inden køb.

Vil du skåne underboen, kan du overveje at stille den på en underlagsmåtte eller gulvtæppe når den er i brug..

Stepmaskinen er skånsom for led og knogler

På en stepmaskine har man ingen voldsomme bevægelser eller stød op gennem kroppen under brug.

Fødderne står solidt plantet på pedalerne og følger blot bevægelserne i maskinen ved tråd.

Er du nybegynder til stepmaskine, så kan du opleve lette smerter i knæene. De burde dog gerne gå over. Ømme muskler er dog helt normalt dagen derpå eller et par dage efter.

Hvilke muskler kan jeg træne på en stepmaskine?

På en stepmaskine træner man balder, lår og mave.

At træde på en stepmaskine tilsvarer nogenlunde at gå på trapper. Det er pokkers hårdt over tid og er ligeså en træningsform mange atleter, men også motionister, benytter sig af. Man styrke musklerne i underkroppen.

Stepmaskinene r ligeså populært blant piger der gerne vil træne bagdel. Man får dog også trænet lår, hofter og mave på selvsamme maskine.

Man kan evt. kombinere sin gang på maskinen med en træningselastik eller anden aktivitet til overkroppen.

Stepmaskine træningsprogram, sådan træner du rigtigt!

Et godt (interval) træningsprogram til dig der står overfor at skulle købe en stepmaskine eller måske allerede har en kunne være:

 1. Læg ud med 5 minutters opvarmning ved lav intensitet.
 2. Øg herefter intensiteten i 1 minut.
 3. Gå retur til 1 minut ved lav intensitet.
 4. Øg herefter intensitet lidt mere end ved andet trin i 1 minut.
 5. ... fortsæt skift mellem lav og høj intensitet

Ovenstående program kan give inspiration til træning på en stepmaskine, men det er selvfølgelig ikke facit. Det handler i sidste om at få den brugt!

Træning i intervaller, på denne maskintype eller en anden for den sags skyld, er en effektiv måde at forbrænde kalorier.

En god teknik til stepmaskinen

En god teknik er altid udgangspunktet for et effektivt træningspas og få skader.

 • Position - Hold kroppen ret, hofterne lige over dine ben, hold armene ned langs siden eller bøj dem i en 90 graders vinkel.
 • Bevægelse - Tryk ned med hælen ved hvert tråd. Det skaber maksimal aktivitet i baller og lår. Skub ikke foden helt i bund, men lad dig komme op igen på hver bevægelse. Det skaber en god dynamisk bevægelse og mindre belastning for dine hofter.
 • Fokus - Vær fokuseret på musklerne i dine baller ved hvert tråd. Det giver en effektiv træning og flot numse.

At fokusere på muskelgruppen man træner, er et godt tip, der kan bruges i alle trænings sammenhænge og øvelser.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 7 stepmaskiner, har Casper valgt Abilica Ministep 2.0 , som den bedste stepmaskine i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 6 andre populære stepmaskiner, herunder bl.a. Abilica CoreStep 360, Tunturi Mini Stepper, Bowflex Max Trainer M3 & inSPORTline Profi Imperial... klik her for at se de resterende!

5 ofte stillede spørgsmål til stepmaskiner

Kan alle lære at bruge en stepmaskine?

Ja, alle kan lære at bruge en stepmaskine da den giver god støtte undervejs så du ikke behøver at holde balancen selv.

Hvor meget fylder en stepmaskine?

En stepmaskine kan fås, så den ikke fylder mere end at den kan gemmes under sengen eller bag døren. Dette er en af de store fordele ved denne slags træningsmaskine.

Hvad kan jeg træne på en stepmaskine?

På en stepmaskine kan du træne cardio træning og samtidig er det en effektiv træning af lår, balder og mave.

Er en stepmaskine skånsom for kroppen?

Ja, en stepmaskine er skånsom for kroppen da dine knogler og led ikke udsættes for stød eller voldsomme bevægelser.

Er en stepmaskine let at samle?

Ja, en stepmaskine er let at samle. Der medfølger altid en letforståelig brugermanual, når du køber en stepmaskine.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Sportop VE520.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Casper

Casper er vores selvudnævnte sportsfreak der dyrker en hel del motion. I haven har han en trampolin til glæde for hele familien.

Bedøm denne artikel
36 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5