Bedste træningsbold: Her er de 4 bedste træningsbolde i 2021

Den bedste træningsbold har den rigtige størrelser (diameter) ift. ens kropslængde og en skridsikker overflade. Med en træningsbold kan man udføre en lang række træningsøvelser, f.eks. ryg- og maveøvelser. Vælg en med en god overflade, så du ikke glider af under din træning eller skal bruge unødvendige kræfter på at blive liggende. Her i denne guide finder du de bedste og mest populære træningsbolde netop nu!

Af Sportsfreak
Priser er opdateret i dag torsdag d. 24 juni 2021. Indholdet er opdateret fredag d. 19. marts 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 5. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Abilica ABS Gym Ball træningsbold

Konklusion: Her er den bedste træningsbold 🥇

Abilica ABS Gym Ball træningsbold er udvalgt af Casper, som den bedste træningsbold i juni 2021.

Bedste

Hvilken træningsbold er bedst i test?

1. Abilica ABS Gym Ball træningsbold - BEDST I TEST 🥇

Abilica ABS Gym Ball træningsbold

Abilica træningsbold

Abilica træningsbold - en fitnessbold uden phthalater og tungmetaller Denne Abilica træningsbold er fremstillet i en ekstra kraftig gummi og er derfor helt ideel til ryg- og maveøvelser på bold. Boldens gummi er uden phthalater og tungmetaller. Du får her en træningsbold med ABS, der betyder, at den ikke... Læs mere

2. Aserve ABS Gymball (45cm) træningsbold

Aserve ABS Gymball (45cm) træningsbold

Aserve træningsbold

Aserve ABS Gymball Træningsbold 45cm er fra Aserve serie af Gymballs, der er en serie lækre gymballs der fagner bræt til funktionskrav. De findes i 5 forskellige størrelser. Helt ned til 45cm der er velegnet til personer under 155cm. Derudover har serien... Læs mere hos Apuls

3. Thera-Band Terapibold (45cm) træningsbold

Thera-Band Terapibold (45cm) træningsbold

Thera-Band træningsbold

Thera-Band Terapibold & Træningsbold 45cm ses ofte brugt til fysioterapi og ergoterapi. En meget anerkendt gymball til træning, behandling og genoptræning. Thera-Band Terapibold & Træningsbold gymball findes i mange varianter - Alle i samme høje kvalitet.... Læs mere hos Apuls

4. Reebok Stativ (9 bolde) træningsbold

Reebok Stativ (9 bolde) træningsbold

Reebok træningsbold

Reebok Stativ 9 Træningsbolde. Det flotte hvide stativ, kan opbevarer 9 stk træningsbolde, du kan placerer det op mod væggen eller i et hjørne, så det ikke fylder så meget, stativet kan nemt flyttes, da det ikke vejer så meget.Reebok stativet hjæper dig m... Læs mere hos Apuls

Træningsbolden er perfekt til hjemmetræning

Træningsbolde er blevet utrolig populære i fitness centeret, men ikke mindst som hjemmetræningsredskab.

Med en træningsbold kan du nemlig udføre utrolig mange forskellige øvelser og dermed træne hele din krop på en skånsom måde.

Fordi træningsbolden er så utrolig populær, så betyder det også, at der er rigtig mange af dem på markedet.

Det kan gøre det rigtig svært, at vælge hvilken en du skal købe, hvis du gerne vil sikre dig den bedste træningsbold derude.

Vi har indsnævret udvalget af træningsbolde for dig ved, at præsentere dig for de bedste træningsbolde, der findes på markedet i øjeblikket.

Er du stadig i tvivl om, hvilken en af dem du skal købe, så læs med videre, hvor vi gennemgår alt, hvad der er værd at vide, når man skal købe den bedste træningsbold til ens egne individuelle behov.

Hvad er en træningsbold?

En træningsbold er en stor bold lavet i plast der er fyldt med luft. Træningsbolden kendes under mange navne:

 • Pilatesbold
 • Yogabold
 • Gymnastikbold
 • Fødselsbold
 • Fysiobold
 • Stabilitetsbold
 • Terapibold
 • Fitnessbold

Det er bare nogle af de navne, som du kan finde træningsbolden under, men der er tale om en og samme type bold til træning.

Som du kan se af de mange navne træningsbolden går under, så har den mange funktioner og kan anvendes på mange forskellige måder.

Når du træner med en træningsbold, så bruger du både din egen kropsvægt og din balance.

Det betyder, at du styrker hele kernemuskulaturen i kroppen, når du træner.

En god kernemuskulatur er vigtig for din daglige velvære og vigtigt, hvis du dyrker sport eller træner fitness.

Vidste du, at den første træningsbold blev lavet af den italienske plastikproducent Aquilino Cosani i 1963. De punkterfri bolde blev udviklet til behandling af muskellidelser hos spædbørn.

Hvad er fordelene ved at træne med en træningsbold?

Det er ikke uden grund, at træningsbolden er så populær som den er. Der er nemlig rigtig mange fordele forbundet med at træne med en træningsbold.

Laver du for eksempel dine maveøvelser på en stor træningsbold frem for liggende på gulvet, så får du en ekstra effektiv træning, fordi kroppen reagerer på den ustabilitet, der kommer, når du samtidig med øvelsen skal koncentrere dig om at holde balancen på træningsbolden.

Det betyder, at du bruger langt flere muskler, når du træner på en træningsbold og dermed en mere effektiv træning.

Når du træner på en træningsbold, så styrker du din kernemuskulatur. Du får både fat i ryg og mavemuskler.

Når du for eksempel laver mavebøjninger eller armbøjninger på en træningsbold, så får du ikke kun fat i de primære muskelgrupper.

Nej du rammer sådan set alle muskelgrupper inklusiv ryg, ben, nakke, arme m.m.

Brug din træningsbold til at aflaste din ryg når du arbejder

Rigtig mange danskere døjer med deres ryg. Det kan have forskellige årsager, men ofte er der tale om for stillesiddende arbejde.

Hvis du sidder mange timer ned på en stol foran skærmen dagligt, så oplever mange, at de falder sammen og bliver trætte i ryggen.

Her kan du med fordel investere i en ekstra træningsbold, som du tager med på arbejde.

Køb en træningsbold på 65 cm, det er stort nok til, at den har samme højde som en stol.

Brug træningsbolden til at sidde på i stedet for din kontorstol.

Når du sidder på træningsbolden, så er ryggens muskler hele tiden aktiveret. Det samme er dine mavemuskler.

Det giver en super rank holdning og skåner dig for træthedssmerter i ryg og nakke.

Hvordan fungerer en træningsbold?

En træningsbold er en bold lavet i elastisk plastik. En træningsbold er punkterfri. Det vil sige, at du ikke behøver at være bange for at din træningsbold springer under en øvelse, så du slår dig.

Træningsbolden er fyldt med luft og det er super praktisk.

Først og fremmest betyder det, at træningsbolden intet fylder, når den ikke er pustet op.

Men at den er fuld af luft betyder også, at du på de fleste træningsbolde selv kan regulere, hvor meget luft der skal være i bolden.

Gennem ventilen kan du justere hårdheden på træningsbolden, enten ved at fylde mere luft i bolden og gøre den hårdere eller ved at lukke lidt luft ud og gøre den blødere.

Hvor meget luft der er i træningsbolden har stor betydning for, hvordan træningsbolden opfører sig.

Jo hårdere bolden er pustet op jo mere levende bliver den, det vil sige jo lettere triller den rundt og jo mere skal din krop kæmpe for at holde balancen på bolden.

Omvendt kan du ved at lukke lidt luft ud af bolden og gøre den blødere gøre den mere stabil, så du ikke skal bruge så mange kræfter.

En træningsbold er altså for alle uanset træningsniveau.

Sådan finder du den rigtige størrelse træningsbold

Dit valg af størrelse af træningsbold afhænger selvfølgelig af, hvad du skal bruge din træningsbold til.

Men som udgangspunkt så afhænger størrelsen på træningsbolden af din højde. Du kan vælge træningsbold ud fra følgende data:

 • Højde på 140 - 160 cm = træningsbold med en diameter på 45 cm
 • Højde på 160 - 185 cm = træningsbold med en diameter på 55 cm
 • Højde på 185 cm og derover = træningsbold på 75 cm
 • Hvis du er overvægtig kan du med fordel vælge en træningsbold på op til 85 cm

Ligger du lige mellem to boldstørrelser så vælg den største hvis du ikke er i topform. Jo større træningsbolden er jo lettere er den nemlig at balancere på.

Det er vigtigt at vælge den rigtige størrelse træningsbold

En af de fejl, der ofte bliver lavet i træning med træningsbolde, er forkert valg af størrelse.

Som vi lige har gennemgået, så har din højde den afgørende betydning for hvilken størrelse træningsbold, du bør købe.

Passer træningsbolden ikke i størrelsen, så får du ikke fuld gavn af alle dens muligheder og du spilder din træningstid.

Bruger du også din træningsbold som kontorstol, så kan det ikke understreges nok, hvor vigtig det er, at du vælger den rette størrelse.

Som udgangspunkt passer en træningsbold med en diameter på 65 cm til de fleste, der gerne vil bruge deres træningsbold som kontorstol.

Træningsbolden er for alle

Træningsbolden er et super træningsredskab for kvinder og mænd i alle aldre.

Træningsbolden fås i mange forskellige størrelser og det vigtigste er, at du vælger en størrelse, der passer til din højde og din vægt. Du kan se nævnt herover, hvilken størrelse træningsbold du skal vælge.

Du kan finde en masse inspiration på nettet til spændende øvelser med træningsbold og når træningsbolden ikke er i brug, så er den let at gemme af vejen.

Med den viden du har fået nu, regner vi med, at det er let for dig at vælge den bedste træningsbold til dig.

Vi har lagt link ind direkte til forhandlerne. Hos dem kan du finde yderligere produktinformationer, så du kan få svar på spørgsmål, som vi ikke har besvaret her.

Det er også på forhandlerens side, at du kan gøre dit køb.

Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med din nye træningsbold.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 4 træningsbolde, har Casper valgt Abilica ABS Gym Ball , som den bedste træningsbold i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 3 andre populære træningsbolde, herunder bl.a. Aserve ABS Gymball (45cm), Thera-Band Terapibold (45cm) & Reebok Stativ (9 bolde).

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Casper

Casper er vores selvudnævnte sportsfreak der dyrker en hel del motion. I haven har han en trampolin til glæde for hele familien.

Bedøm denne artikel
19 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5