Bedste underlagsmåtte: Se de 3 udvalgte måtter til under træningsmaskiner i 2021

Bedste underlagsmåtte: Se de 3 udvalgte måtter til under træningsmaskiner i 2021

Det bedste underlagsmåtte til fitnessmaskiner beskytter gulvet mod sved, slid og ridser. Herudover skal den være af en sådan tykkelse, at den også har en lyddæmpende effekt. Det anbefales altid, at man har en underlagsmåtte under en fitnessmaskine - romaskine, løbebånd, motionscykel m.m. Vælg underlagsmåtte alt efter maskinen den skal ligge under - det står anført på de enkelte produkter hvilke de passer til. Her i denne guide finder du de absolutte bedste af slagsen.

Af Nettofitness.dks sportsguru
Priser er opdateret i dag lørdag d. 25 september 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 2. september 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 6. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Abilica Mat til løbebånd (110 x 220 cm) underlagsmåtte

Konklusion: Her er den bedste underlagsmåtte

Abilica Mat til løbebånd (110 x 220 cm) underlagsmåtte er udvalgt af Casper, som den bedste underlagsmåtte i september 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af underlagsmåtte

Med en underlagsmåtte i en god kvalitet behøver du ikke bekymre dig om, at gulvet bliver ridset eller at din træningsmaskine skøjter rundt på gulvet, når du træner. En god beskyttelsesmåtte vil beskytte dit gulv mod ridser og er samtidig skridsikker.

Bor du i etagebyggeri og vil du gerne træne, når det passer dig, så vil en underlagsmåtte også gå ind og virke lyddæmpende og samtidig optage vibrationer, så de ikke går i etageadskillelsen.

Jeg kigger nu nærmere på de bedste af de bedste underlagsmåtter, som du kan bruge til at ligge under din romaskine, løbebånd. motionscykel eller lignende. Bagefter kigger jeg nærmere på alle de fordele, der er ved at købe en måtte til at ligge under dit træningsudstyr.

3 ting du bør være opmærksom på når du køber en underlagsmåtte

  1. Vælg en underlagsmåtte i en tyk kvalitet - Ud over at en tyk underlagsmåtte giver ekstra beskyttelse til gulvet mod stød og ridser, så giver det også en god lydisolering, så du ikke genere resten af huset eller naboerne, når du træner.
  2. Vælg en der er rengøringsvenlig underlagsmåtte - Hvis du giver den gas, når du træner, så kan det ikke undgås, at du kommer til at svede. Meget af det sved lander på underlaget og det er derfor vigtigt, at du vælger en underlagsmåtte, der er let at gøre ren.
  3. Vælg en underlagsmåtte der er rigelig stor - En beskyttelsesmåtte må aldrig være for lille. Det er vigtigt, at træningsmaskinen kan stå placeres på underlagsmåtten med minimum 10 cm fri plads omkring.

Hvilken underlagsmåtte er bedst i test?

1. Abilica Mat til løbebånd (110 x 220 cm) underlagsmåtte

Abilica Mat til løbebånd (110 x 220 cm) underlagsmåtte

Den bedste underlagsmåtte til løbebånd

I denne underlagsmåtte til løbebånd får du en god tyk skummåtte der beskytter gulvet mod slid og ridser, fjerner statisk elektricitet og dæmper lyden. Efter en god træning kan sved nemt tørres af med en varm klud. Vælg en ekstra lang underlagsmåtte, der vil passe til alle løbebånd. Den måler 110 x 220 cm... Læs mere

2. Abilica Mat til motionscykel (70 x 130 cm) underlagsmåtte

Abilica Mat til motionscykel (70 x 130 cm) underlagsmåtte

Den bedste underlagsmåtte til motionscykler

Her får du en god tyk underlagsmåtte til motionscykler, der beskytter gulvet på bedste vis, eliminerer statisk elektricitet og dæmper lyden. Den tørres nemt af for sved med en varm klud. Vælg denne lille underlagsmåtte, der passer til alle fitnesscykler. Den måler 70 x 125 cm og har en skumtykkelse på 4 mm. Læs mere

3. Abilica Mat til romaskine (80 x 250 cm) underlagsmåtte

Abilica Mat til romaskine (80 x 250 cm) underlagsmåtte

Den bedste underlagsmåtte til romaskiner & let vægttræning

Med denne underlagsmåtte til romaskiner får du en ekstra tyk skum, der beskytter gulvet mod slid, fjerner statisk elektricitet og dæmper lyden når du ror. Sved tørres nemt af med en varm våd klud. Vælg en aflang underlagsmåtte, der i vil passe til alle romaskiner. Den måler 80 x 250 cm og skummet har en... Læs mere

Forebyg ridser og slid på gulvet med den rigtige underlagsmåtte

En underlagsmåtte til fitnessudstyr er i bund og grund et beskyttelseslag mellem maskine og gulv. Ved at placere sin træningsmaskine på et underlag vil man skåne gulvet.

Under træning kan man hurtigt lade sig rive med og maskinen får derfor måske en ekstra hård medfart, der får den til at skride. Det er måske ikke meget, men det er ofte nok til at småsten el.lign. kan ridse gulvet. Det er selvfølgelig ikke ønsket!

Det er derfor utroligt vigtigt, at man stiller sit fitnessudstyr oven på en god tyk underlagsmåtte, der er beregnet til netop den maskine man har stående.

Dæmp lyden med en tyk underlagsmåtte og stå ekstra godt

Udover den åbenlyse forebyggelse af ridser og slid på gulvet, så har en god tyk underlagsmåtte også en lyddæmpende funktion. Det kan larme en hel del under træning.

Underlagsmåtter har også den funktion, at de giver godt fodfæste under ens træning. Uanset om man træner i normale træningssko eller et par dyre vægtløftersko, så er et godt fodfæste alfa og omega for en velgennemført træningsøvelse.

Hvornår skal jeg bruge en underlagsmåtte?

Vil du passe på dit gulv, så bør du investere i en måtte. Du kan få stor gavn af et underlag hvis du har et squat rack stående eller måske håndvægte, kettlebells el.lign liggende på gulvet i dag.

Når man sætter vægte ned på gulvet kan de nogen gange gå hårdt for sig og man taber dem måske derfor lidt hårdere end ønsket. Det er disse tab, der kan skade gulvet og knuse parketten, som en god underlagsmåtte kan forebygge.

Underlagsmåtter til træningsmaskiner

Det er ikke kun under styrketræning, at en underlagsmåtte kan gøre underværker. Det gør sig ligeså gældende under en motionscykel, crosstrainer, romaskine, træningsbænk el.lign.

Under en god træningssession kommer der sved på gulvet, vand fra en dryppende vandflaske sætter ringe på gulvet hvor den stod og selve maskinen kan rykke sig. Netop derfor bør du investere i et godt underlag!

En god blød underlagsmåtte kan også bruges til øvelser hvor knæ eller albuer er i direkte kontakt med gulvet. Man vil også få mindre ondt i kontaktpunkterne hvis de placeres på et blødt underlag frem for direkte på det hårde gulv. Du vil ej heller få ondt i albuer og knæ hvis du træner på en blød overflade.

Vælg den rigtige og bedste underlagsmåtte til netop dit behov

Skal du bruge et stødabsorberende underlag til håndvægte, kettlebells el.lign. vil en modulopbygget underlagsmåtte være løsningen. Står du derimod overfor at skulle finde den rigtige måtte til under en fitnessmaskine, så bør du vælge en aflang der kan rulle sammen.

Det står ofte anført på de enkelte underlagsmåtter hvilke fitnessmaskiner de egner sig til ud fra et størrelsesmæssigt synspunkt. Er det ikke tilfældet bør du måle maskinens bredde og længde - og vælge en måtte herefter.

Bor du i lejlighed vil det ligeså være oplagt at investere i en underlagsmåtte, så du holder dig gode venner med underboen!

Har man først tabt en tung håndvægt eller rullet sit gåbånd væk og opdaget hvordan gulvet er knust af vægten eller ridset af småsten under løbebåndet, så vil man ærgre sig. Du bør derfor altid købe en god underlagsmåtte til fitnessudstyr!

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 3 underlagsmåtter, har Casper valgt Abilica Mat til løbebånd (110 x 220 cm) , som den bedste underlagsmåtte i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 2 andre populære underlagsmåtter, herunder bl.a. Abilica Mat til motionscykel (70 x 130 cm) & Abilica Mat til romaskine (80 x 250 cm).

6 ofte stillede spørgsmål om underlagsmåtter til fitnessmaskiner

Kan en underlagsmåtte også bruges til kettlebells, håndvægte o.lign.?

Ja, du kan fint bruge en underlagsmåtte til placering af kettlebells, håndvægte o.lign. redskaber. Du kan også stille din træningsbænk på en måtte og dermed skåne gulvet.

Hvordan dæmper jeg lyden fra en fitnessmaskine?

Ved at stille din fitnessmaskine på en underlagsmåtte, vil du både skåne gulvet og dine øregange. Vælg en tyk underlagsmåtte hvis du vil have optimal effekt og lyddæmpning.

Hvilken underlagsmåtte skal jeg vælge til et løbebånd, og hvor stor skal den være?

Du bør vælge en underlagsmåtte til løbebåndet der er minimum 200 x 100 cm. Vælg hellere en lidt for stor måtte frem for en der er for lille.

Hvilken underlagsmåtte skal jeg vælge til en romaskine, og hvor stor skal den være?

Til en romaskine bør du vælge en underlagsmåtte der er minimum 250 x 80 cm. En romaskine er nok det længste fitnessredskab hvorfor du bør se efter en lang underlagsmåtte til formålet.

Hvilken underlagsmåtte skal jeg vælge til en motionscykel, og hvor stor skal den være?

Til en motionscykel bør du vælge en underlagsmåtte der er minimum 130 x 75 cm.

Bør jeg lægge en underlagsmåtte under en fitnessmaskine?

Ja, du bør lægge en underlagsmåtte under din fitnessmaskine. Selv en tung maskine vil (næsten) altid bevæge sig under brug og den vil derfor ridse gulvet under sig. Har du dit løbebånd, crosstrainer el.lign. stående på en underlagsmåtte vil gulvet blive skånet.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Casper

Casper er vores selvudnævnte sportsfreak der dyrker en hel del motion. I haven har han en trampolin til glæde for hele familien.

Bedøm denne artikel
23 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5