Bedste underlagsmåtte: Her er de 3 bedste underlagsmåtter 2021

Det bedste underlagsmåtte til fitnessmaskiner beskytter gulvet mod sved, slid og ridser. Herudover skal den være af en sådan tykkelse, at den også har en lyddæmpende effekt. Det anbefales altid, at man har en underlagsmåtte under en fitnessmaskine - romaskine, løbebånd, motionscykel m.m. Vælg underlagsmåtte alt efter maskinen den skal ligge under - det står anført på de enkelte produkter hvilke de passer til. Her i denne guide finder du de absolutte bedste af slagsen.

Abilica Mat til løbebånd (110 x 220 cm) underlagsmåtte

Konklusion: Her er den bedste underlagsmåtte 🥇

Abilica Mat til løbebånd (110 x 220 cm) underlagsmåtte er udvalgt af Casper, som den bedste underlagsmåtte i juni 2021.

Bedste
Af Sportsfreak
Priser er opdateret i dag søndag d. 13 juni 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 27. maj 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 6. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.

Hvilken underlagsmåtte er bedst i test?

1. Abilica Mat til løbebånd (110 x 220 cm) underlagsmåtte - BEDST I TEST 🥇

Abilica Mat til løbebånd (110 x 220 cm) underlagsmåtte

Den bedste underlagsmåtte til løbebånd

I denne underlagsmåtte til løbebånd får du en god tyk skummåtte der beskytter gulvet mod slid og ridser, fjerner statisk elektricitet og dæmper lyden. Efter en god træning kan sved nemt tørres af med en varm klud. Vælg en ekstra lang underlagsmåtte, der vil passe til alle løbebånd. Den måler 110 x 220 cm... Læs mere

2. Abilica Mat til motionscykel (70 x 130 cm) underlagsmåtte

Abilica Mat til motionscykel (70 x 130 cm) underlagsmåtte

Den bedste underlagsmåtte til motionscykler

Her får du en god tyk underlagsmåtte til motionscykler, der beskytter gulvet på bedste vis, eliminerer statisk elektricitet og dæmper lyden. Den tørres nemt af for sved med en varm klud. Vælg denne lille underlagsmåtte, der passer til alle fitnesscykler. Den måler 70 x 125 cm og har en skumtykkelse på 4 mm. Læs mere

3. Abilica Mat til romaskine (80 x 250 cm) underlagsmåtte

Abilica Mat til romaskine (80 x 250 cm) underlagsmåtte

Den bedste underlagsmåtte til romaskiner & let vægttræning

Med denne underlagsmåtte til romaskiner får du en ekstra tyk skum, der beskytter gulvet mod slid, fjerner statisk elektricitet og dæmper lyden når du ror. Sved tørres nemt af med en varm våd klud. Vælg en aflang underlagsmåtte, der i vil passe til alle romaskiner. Den måler 80 x 250 cm og skummet har en... Læs mere

Forebyg ridser og slid på gulvet med den rigtige underlagsmåtte

En underlagsmåtte til fitnessudstyr er i bund og grund et beskyttelseslag mellem maskine og gulv. Ved at placere sin træningsmaskine på et underlag vil man skåne gulvet.

Under træning kan man hurtigt lade sig rive med og maskinen får derfor måske en ekstra hård medfart, der får den til at skride. Det er måske ikke meget, men det er ofte nok til at småsten el.lign. kan ridse gulvet. Det er selvfølgelig ikke ønsket!

Det er derfor utroligt vigtigt, at man stiller sit fitnessudstyr oven på en god tyk underlagsmåtte, der er beregnet til netop den maskine man har stående.

Dæmp lyden med en tyk underlagsmåtte og stå ekstra godt

Udover den åbenlyse forebyggelse af ridser og slid på gulvet, så har en god tyk underlagsmåtte også en lyddæmpende funktion. Det kan larme en hel del under træning.

Underlagsmåtter har også den funktion, at de giver godt fodfæste under ens træning. Uanset om man træner i normale træningssko eller et par dyre vægtløftersko, så er et godt fodfæste alfa og omega for en velgennemført træningsøvelse.

Hvornår skal jeg bruge en underlagsmåtte?

Vil du passe på dit gulv, så bør du investere i en måtte. Du kan få stor gavn af et underlag hvis du har et squat rack stående eller måske håndvægte, kettlebells el.lign liggende på gulvet i dag.

Når man sætter vægte ned på gulvet kan de nogen gange gå hårdt for sig og man taber dem måske derfor lidt hårdere end ønsket. Det er disse tab, der kan skade gulvet og knuse parketten, som en god underlagsmåtte kan forebygge.

Underlagsmåtter til træningsmaskiner

Det er ikke kun under styrketræning, at en underlagsmåtte kan gøre underværker. Det gør sig ligeså gældende under en motionscykel, crosstrainer, romaskine, træningsbænk el.lign.

Under en god træningssession kommer der sved på gulvet, vand fra en dryppende vandflaske sætter ringe på gulvet hvor den stod og selve maskinen kan rykke sig. Netop derfor bør du investere i et godt underlag!

En god blød underlagsmåtte kan også bruges til øvelser hvor knæ eller albuer er i direkte kontakt med gulvet. Man vil også få mindre ondt i kontaktpunkterne hvis de placeres på et blødt underlag frem for direkte på det hårde gulv. Du vil ej heller få ondt i albuer og knæ hvis du træner på en blød overflade.

Vælg den rigtige og bedste underlagsmåtte til netop dit behov

Skal du bruge et stødabsorberende underlag til håndvægte, kettlebells el.lign. vil en modulopbygget underlagsmåtte være løsningen. Står du derimod overfor at skulle finde den rigtige måtte til under en fitnessmaskine, så bør du vælge en aflang der kan rulle sammen.

Det står ofte anført på de enkelte underlagsmåtter hvilke fitnessmaskiner de egner sig til ud fra et størrelsesmæssigt synspunkt. Er det ikke tilfældet bør du måle maskinens bredde og længde - og vælge en måtte herefter.

Bor du i lejlighed vil det ligeså være oplagt at investere i en underlagsmåtte, så du holder dig gode venner med underboen!

Har man først tabt en tung håndvægt eller rullet sit gåbånd væk og opdaget hvordan gulvet er knust af vægten eller ridset af småsten under løbebåndet, så vil man ærgre sig. Du bør derfor altid købe en god underlagsmåtte til fitnessudstyr!

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 3 underlagsmåtter, har Casper valgt Abilica Mat til løbebånd (110 x 220 cm) , som den bedste underlagsmåtte i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 2 andre populære underlagsmåtter, herunder bl.a. Abilica Mat til motionscykel (70 x 130 cm) & Abilica Mat til romaskine (80 x 250 cm).

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Casper

Casper er vores selvudnævnte sportsfreak der dyrker en hel del motion. I haven har han en trampolin til glæde for hele familien.

6 ofte stillede spørgsmål om underlagsmåtter til fitnessmaskiner

Ja, du kan fint bruge en underlagsmåtte til placering af kettlebells, håndvægte o.lign. redskaber. Du kan også stille din træningsbænk på en måtte og dermed skåne gulvet.

Ved at stille din fitnessmaskine på en underlagsmåtte, vil du både skåne gulvet og dine øregange. Vælg en tyk underlagsmåtte hvis du vil have optimal effekt og lyddæmpning.

Du bør vælge en underlagsmåtte til løbebåndet der er minimum 200 x 100 cm. Vælg hellere en lidt for stor måtte frem for en der er for lille.

Til en romaskine bør du vælge en underlagsmåtte der er minimum 250 x 80 cm. En romaskine er nok det længste fitnessredskab hvorfor du bør se efter en lang underlagsmåtte til formålet.

Til en motionscykel bør du vælge en underlagsmåtte der er minimum 130 x 75 cm.

Ja, du bør lægge en underlagsmåtte under din fitnessmaskine. Selv en tung maskine vil (næsten) altid bevæge sig under brug og den vil derfor ridse gulvet under sig. Har du dit løbebånd, crosstrainer el.lign. stående på en underlagsmåtte vil gulvet blive skånet.

Bedøm denne artikel
21 stemmer, gennemsnit: 4.3 / 5