Bedste vandromaskine: De 11 udvalgte romaskiner med vandmodstand i 2021

Bedste vandromaskine: De 11 udvalgte romaskiner med vandmodstand i 2021

Den bedste vandromaskine giver en naturtro oplevelse af at sejle på vandet. Lyden fra vandet der skvulper inde i vandtanken og et jævnt træk i årene (håndtaget) giver en helt speciel oplevelse på en romaskine med vandmodstand, der ikke kan sammenlignes med andre former for romaskiner. Her i denne guide finder du de bedst og mest populære vandromaskiner netop nu!

Af Nettofitness.dks sportsguru
Priser er opdateret i dag lørdag d. 25 september 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 1. juli 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 6. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Apollo Plus Black Edition vandromaskine

Konklusion: Her er den bedste vandromaskine

Apollo Plus Black Edition vandromaskine er udvalgt af Casper, som den bedste vandromaskine i september 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af vandromaskine

Vandromaskinen er til dig, der vil have en træning på land, der kommer så tæt på træning på vand som muligt. Der findes mange gode romaskiner på markedet med magnetisk eller luftmodstand, men intet er at sammenligne med en vandromaskinen og den træning du kan få med netop denne type træningsmaskine.

Med den bedste vandromaskine vil du få et helt glidende og jævnt træk i årerne og modstanden vil være lig den, du oplever på havet. Professionelle roere bruger alle vandromaskiner, når de træner på land.

Hvis du er interesseret i en vandromaskine, så har jeg her samlet de bedste romaskiner, der benytter sig af vandmodstand. Det gør det let for dig, når du kan koncentrere dig om at vælge mellem kvalitetsprodukter, der alle er gode køb.

3 ting du bør være opmærksom på når du køber en vandromaskine

 1. Kvalitet, kvalitet, kvalitet - Kvalitet er altafgørende, når du køber en vandromaskine. Du lægger nemlig en voldsomt pres på selve rammen, når du træner og du bør derfor altid vælge god kvalitet, så du får træningsudstyr der holder i mange år.
 2. Vælg en vandromaskine hvor du selv kan bestemme modstanden - For at få en alsidig træning så er det vigtigt, at du vælger en romaskine, hvor du selv kan bestemme modstanden. Det gør også at alle i familien kan bruge samme romaskine.
 3. Vælg en model med flydende modstandsniveauer - Det kan godt betale sig at vælge en vandromaskine med flydende modstandsniveauer. Det giver nemlig en træning, der mest minder om the real deal på åbent vand.

Hvilken vandromaskine er bedst i test?

1. Apollo Plus Black Edition vandromaskine

Apollo Plus Black Edition vandromaskine

First Degree Fitness vandromaskine

Apollo Plus Black er den nye udgave af Apollo Hybrid AR Rower. Her får du forbedret design og kraftigere modstand. Her får du en elegant, og meget stabil romaskine, hvis konstruktion er en flot sammensætning af stål og sort bejdset asketræ. Du kan ændre modstandsniveauet på drejeknappen på tanken, hvor du... Læs mere hos Abilica

2. Apollo Plus romaskine

Apollo Plus romaskine

First Degree Fitness romaskine

Apollo Plus er den nye version af den tidligere bestseller Apollo Hybrid AR Rower. Apollo Plus - en stabil og elegant designer romaskine Apollo Plus er i sig selv en yderst elegant romaskine i stål og lyst asketræ. Den står i øvrigt utroligt godt på sit underlag (brug gerne en underlagsmåtte). Man kan... Læs mere

3. Apollo Hybrid AR Rower romaskine

Apollo Hybrid AR Rower romaskine

First Degree Fitness romaskine

Apollo Hybrid AR Rower romaskinen findes i en opdateret version, der hedder Apollo Plus. Apollo Hybrid AR Rower - en designer romaskine i stål og træ Apollo Hybrid AR Rower er en stabil og elegant romaskine med en konstruktion af stål og træ. Maskinen er udviklet i samarbejde med professionelle roere, der... Læs mere

4. First Degree Neon Pro V romaskine

First Degree Neon Pro V romaskine

First Degree Fitness romaskine

En vandromaskine med ekstra siddehøjde Udvalget af romaskiner med højere siddehøjde er ikke stort, men netop denne model - Neon Pro V fra First Degree er undtagelsen! Du får her en model med hele 10 cm højere siddehøjde end normalen. Normalt ligger siddehøjden på ca. 27 cm, men på First Degree Neon Pro v... Læs mere

5. First Degree Omega Pro XL romaskine

First Degree Omega Pro XL romaskine

First Degree Fitness romaskine

First Degree Omega Pro Romaskine er det tætteste du kommer på en tur på vandet. Det glidende og træk, lyden fra vandtanken og den konstante vandmodstand giver en helt utrolig realistisk oplevelse af en tur på vandet. Vandtanken på denne romaskine er 65% større end de normale vandromaskiner fra First Degree.... Læs mere hos Abilica

6. Kettler Rower H2O romaskine

Kettler Rower H2O romaskine

Kettler romaskine

Kettler Rower H20 romaskine med vandmodstand Med en Kettler Rower H20 romaskine har du mulighed for at få en højeffektiv og realistisk træning derhjemme, når det passer ind i dit program. Hvor de billigere romaskiner anvender magnetisme eller luft som modstand, så har denne Kettler Rower H20 et vandbestandigt... Læs mere

7. Kettler AquaRower 700 romaskine

Kettler AquaRower 700 romaskine

Kettler romaskine

Aquarower 700 fra Kettler til dig, der ønsker en seriøs træning Kettler Aquarower 700 er, som navnet indikere, en romaskine med vandmodstand. Kun de mest specialiserede romaskiner tilbyder modstand med vandkraft som denne. Vandmodstand i romaskinen giver dig en fuldstændig realistisk ro oplevelse. Det er en... Læs mere

8. Kettler AquaRower 500 romaskine

Kettler AquaRower 500 romaskine

Kettler romaskine

Kettler Aquarower 500 er en romaskine til højeffektiv hjemmetræning Med Aquarower 500 fra Kettler kan du ro sømil efter sømil uden, at blive våd af andet en sved. Sveden vil til gengæld drive af dig, for en romaskine er en af de mest effektive træningsredskaber, du kan finde på markedet. Aquarower 500... Læs mere

9. First Degree Neon Plus vandromaskine

First Degree Neon Plus vandromaskine

First Degree Fitness vandromaskine

Endnu en lækker vandromaskine fra First Degree Fitness, som her er produceret med metalramme. Med en vandromaskine får du følelsen og lyden af at ro på vandet, samtidig med at du får styrket alle din muskler samt får pulsen i vejret. Vandromaskinen har et flot og meget stilrent design, som gør at den vil passe... Læs mere hos Abilica

10. Viking 3 Plus vandromaskine

Viking 3 Plus vandromaskine

First Degree Fitness vandromaskine

Viking 3 Plus er den nye version af den tidligere bestseller Viking 3 AR Rower. En ny og forbedret vandromaskine, der kan give en god ro-oplevelse Viking 3 Plus er en ny og forbedret version af dens romaskine- forgænger og det ses på dens forbedrede funktionalitet og design. I denne romaskine med vandmodstand... Læs mere

11. Viking Pro V vandromaskine

Viking Pro V vandromaskine

First Degree Fitness vandromaskine

Viking Pro V er en den nye udgave af den populære Viking Pro AR Rower, hvor du får en mere avanceret computer og endnu højere modstand. Den er lavet med et specielt vandmodstandssystem, hvor både lyd og følelse giver effekten af at ro på vandet. Modstanden justeres nemt fra superlet træning til ekstrem krævende... Læs mere hos Abilica

Derfor skal du købe en romaskine med vand (-modstand)

Der er bare noget over en romaskine hvor lyden af skvulpende vand fylder mere end lyden fra træk og glid på maskinen...

For nogle vil en rotur på romaskine være helt meditativ og den følelse vil kun styrkes af lyden fra vandet der skvulper under træningen.

En stor fordel ved en vandromaskine, frem for en romaskine med luftmodstand, er, at man ved vandmodstand har en lineær modstand gennem hele trækket.

strong>Fordele og ulemper ved en vandromaskine frem for en normal romaskine:

 • Nem at bruge
 • Mekanisk stille i brug
 • Dejlig lyd af bølgeskvulp
 • Æstetisk flot designer romaskine
 • Realistisk og naturtro ro-oplevelse
 • Justerer selv modstanden
 • Kan ikke foldes sammen / stilles op
 • Færre, men dog flydende, modstandsniveauer
 • Kræver tømning af tanke ca. hvert ½ år

Sådan virker en romaskine med vandmodstand

Det er nok ingen stor hemmelighed, at vandtanken forrest på romaskinen spiller en rolle i måden hvorpå en vandromaskine fungerer.

Først og fremmest skal tanken fyldes med vand op til den anbefalede streg på beholderen. Herefter vil man ved træk i håndtaget aktivere romaskinens svinghjul, der imiterer årenes træk gennem vandet.

Modstanden man oplever ved træk i håndtaget på en vandromaskine, tilsvarer oplevelsen af, at man sætter åren i vandet i en robåd og tager et træk.

Vidste du, at vand er 800 gange tættere end luft? Det er netop derfor, at man får ekstra meget modstand når man trækker i håndtaget på en vandromaskine.

Sådan indstiller du en vandromaskine

På en vandromaskine vil modstanden øges jo hurtigere man ror. Det er i sig selv en lang videnskabelig forklaring, men Google Rule of Cubes, så bliver du klogere på fænomenet. Bottom of line er dog, at modstanden øges når tempoet sættes op.

Modsat vil modstanden blive lettere, desto langsomme man ror.

Vil du træne i højt tempo (høj kadence), så tøm vandtanken for lidt vand, så den ikke længere er fyldt op til den anbefalede vandmængde. Det giver mindre modstand. Omvendt kan du fylde mere vand i tanken og dermed øge modstanden.

Der medfølger (ofte) en pumpe til at fylde vand i og dræne vandtanken.

De nyere og bedste vandromaskiner har dog mulighed for, at man kan indstille romaskinens modstand uden fysisk at skulle ændre på vandstanden.

På en vandromaskine vil man nok hurtigt opdage, at det i høj grad handler om kadencen i ens træning, når man vil tilpasse modstanden.

Med det faktum, at nybegyndere ofte indstiller modstand- eller vægt på en træningsmaskine for højt eller lavt, så er en vandromaskine næsten den perfekte nybegynder romaskine - da den selv justerer modstanden.

Den bedste romaskine computer

De fleste romaskiner har en god computer, men man kan hurtigt forelske sig i funktioner frem for funktionalitet.

En af de vigtigste ting på en romaskine computer er displayet. Når man først er i gang med sin træning vil man næppe stoppe op for at tjekke distance, puls el. lign. Vælg derfor en maskine hvor displayet har gode store tegn og er baggrundsbelyst.

Man kan også vælge en romaskine med app. Så kan man koble den sammen med sin smartphone eller tablet. Man kan også ofte tilkoble pulsmåler m.m.

Er en vandromaskine god til kondition og vægttab?

Ja! Ligesom man med en lang række andre fitnessmaskiner kan kondi- og styrketræne, så kan en vandromaskine også være ideel hertil!

Vidste du, at romaskinen er den eneste fitnessmaskine der kan give styrketræning, samtidig med, at pulsen kommer i vejret?

En vandromaskine er ikke anderledes end den klassiske romaskine. Man træner de samme muskler og pulsen kommer på arbejde. Det er derfor den perfekte maskine til træning af både kondition, vægttab og styrketræning.

Hvilken romaskine er det i House of Cards?

Har du fulgt med i serien House of Cards på Netflix, vil du måske have bemærket, at Kevin Spacey i et af afsnittene anvender en vandromaskine.

Selve romaskinen, som Kevin Spacey ror på er en WaterRower. Romaskiner med vandmodstand er som sådan ingen nyhed i USA, men en type romaskine der har været populær siden 1980’erne.

Det er specielt i det amerikanske college miljø, Ivy League universiteterne, at roning er populært.

Referencen fra House of Cards til Ivy League er derfor tydelig. Da Kevin Spacey ror refererer man til til Frank Underwoods (Francis Underwoods) studietid på på Harvard.

En sjov detalje lyder sig, at Kevin Spacey oprindeligt skulle have løbet på løbebånd, men at han fik det ændret til en romaskine, der allerede var en del af hans private træningsprogram.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 11 vandromaskiner, har Casper valgt Apollo Plus Black Edition , som den bedste vandromaskine i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 10 andre populære vandromaskiner, herunder bl.a. Apollo Plus, Apollo Hybrid AR Rower, First Degree Neon Pro V & First Degree Omega Pro XL... klik her for at se de resterende!

8 ofte stillede spørgsmål om vandromaskiner

Kan jeg forbrænde mavefedt på en romaskine med vandmodstand?

Ja, du kan sagtens forbrænde mavefedt på en romaskine. En romaskine er en effektiv metode til fedtforbrænding.

Hvordan vedligeholder jeg en vandromaskine?

Du vedligeholder bedst en vandromaskine ved at tørre den af for sved efter hver træning, skifte vandet i tanken 2 - 3 gange om året og ligeså putte en ny klortablet i tanken hvert halve år.

Hvordan undgår jeg at min romaskine ridser gulvet?

Du kan undgå slid på gulvet ved at lægge en underlagsmåtte under din romaskine. Du kan selvfølgelig også bruge en billig arbejdsmåtte fra det lokale byggemarked.

Hvordan skabes modstanden på en vandromaskine?

Modstanden på en vandromaskine skabes ved hjælp af vandet i tanken. I tanken sidder en propel, som du aktiverer med dine rotag. Jo hurtigere du ror, desto hurtigere køres den rundt i tanken og desto mindre bliver vandmodstanden.

Hvordan justeres modstanden på en vandromaskine?

Modstanden på en vandromaskine justeres vha. vandniveauet i tanken. Jo mere vand i tanken, desto mere modstand, og omvendt.

Hvordan får jeg den mest autentiske rooplevelse med en romaskine?

Du vil opnå den mest autentiske rooplevelse med en vandromaskine. Den giver den mest naturlige følelse, og det er ligeså den professionelle roers valg uden for sæson. Man vil ligeså høre bølgeskvulp fra vandtanken.

Hvor ofte skal jeg skifte vandet i romaskinens tank?

Du bør skifte vandet i tanken 2 - 3 gange om året.

Hvilken romaskine bruger Kevin Spacey i House of Cards?

I Netflix serien House of Cards bruger Kevin Spacey en romaskine af mærket WaterRower. Det er en af de mest populære romaskiner med vandmodstand i USA.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Casper

Casper er vores selvudnævnte sportsfreak der dyrker en hel del motion. I haven har han en trampolin til glæde for hele familien.

Sammenlign vandromaskiner (11 forskellige)

Apollo Plus Black Edition vandromaskine
Apollo Plus Black Edition
Apollo Plus romaskine
Apollo Plus
Apollo Hybrid AR Rower romaskine
Apollo Hybrid AR Rower
First Degree Neon Pro V romaskine
First Degree Neon Pro V
First Degree Omega Pro XL romaskine
First Degree Omega Pro XL
Kettler Rower H2O romaskine
Kettler Rower H2O
Kettler AquaRower 700 romaskine
Kettler AquaRower 700
Kettler AquaRower 500 romaskine
Kettler AquaRower 500
First Degree Neon Plus vandromaskine
First Degree Neon Plus
Viking 3 Plus vandromaskine
Viking 3 Plus
Pris
11699 kr. 9900 kr.
11699 kr. 9839 kr.
11699 kr. 9900 kr.
11699 kr. 11499 kr.
10799 kr. 7999 kr.
18999 kr. 12999 kr.
14999 kr. 9999 kr.
10149 kr. 8899 kr.
13495 kr. 12495 kr.
Dimensioner 213 x 55 x 54 cm 213 x 55 x 54 cm 213 x 55 x 54 cm 216 x 54 x 52 cm 213 x 55 x 54 cm 197.5 x 53 x 51 cm 213 x 52 x 56 cm 207 x 52 x 54 cm 213 x 52 x 51 cm 213 x 55 x 54 cm
Maks personvægt 150 kg 150 kg 150 kg 150 kg 150 kg 150 kg 150 kg 150 kg 150 kg 150 kg
Vægt 33 kg 33 kg 33 kg 56 kg 28 kg 33 kg 39 kg 53 kg
Bedøm denne artikel
18 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5