Bedste vandromaskine: De 7 bedste romaskiner med vandmodstand i 2021

Den bedste vandromaskine giver en naturtro oplevelse af at sejle på vandet. Lyden fra vandet der skvulper inde i vandtanken og et jævnt træk i årene (håndtaget) giver en helt speciel oplevelse på en romaskine med vandmodstand, der ikke kan sammenlignes med andre former for romaskiner. Her i denne guide finder du de bedst og mest populære vandromaskiner netop nu!

Apollo Plus romaskine

Konklusion: Her er den bedste vandromaskine 🥇

Apollo Plus romaskine er udvalgt af Casper, som den bedste vandromaskine i marts 2021.

Bedste
Af Sportsfreak
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 9 marts 2021, indholdet fredag d. 29. januar 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 6. januar 2021.
Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links. Læs mere

Hvilken vandromaskine er bedst?

1. Apollo Plus romaskine - BEDST I TEST 🥇

 • Mærke: First Degree Fitness
 • Produkttype: Romaskine
 • Vejl. pris: 9900 kr.
 • Udvalgt af:
Apollo Plus romaskine

First Degree Fitness romaskine

Apollo Plus er den nye version af den tidligere bestseller Apollo Hybrid AR Rower. Apollo Plus - en stabil og elegant designer romaskine Apollo Plus er i sig selv en yderst elegant romaskine i stål og lyst asketræ. Den står i øvrigt utroligt godt på sit underlag (brug gerne en underlagsmåtte). Man kan... Læs mere om Apollo Plus romaskine lige her

2. Apollo Hybrid AR Rower romaskine

 • Mærke: First Degree Fitness
 • Produkttype: Romaskine
 • Vejl. pris: 9900 kr.
 • Udvalgt af:
Apollo Hybrid AR Rower romaskine

First Degree Fitness romaskine

Apollo Hybrid AR Rower romaskinen findes i en opdateret version, der hedder Apollo Plus. Apollo Hybrid AR Rower - en designer romaskine i stål og træ Apollo Hybrid AR Rower er en stabil og elegant romaskine med en konstruktion af stål og træ. Maskinen er udviklet i samarbejde med professionelle roere, der... Læs mere om Apollo Hybrid AR Rower romaskine lige her

3. First Degree Neon Pro V romaskine romaskine

 • Mærke: First Degree Fitness
 • Produkttype: Romaskine
 • Vejl. pris: 11495 kr.
 • Udvalgt af:
First Degree Neon Pro V romaskine romaskine

First Degree Fitness romaskine

First Degree Neon Pro V romaskine har en 10 cm højere siddehøjde end de normale modeller fra First Degree. Siddehøjden er derfor på 37 cm, hvilket gør det nemmere at komme af og på romaskinen. Tanken på Neon Pro V kan yde 15% mere modstand end f.eks. den normale Neon romaskine. Modstanden kan justeres i 5... Læs mere hos Abilica

4. First Degree Omega Pro XL romaskine

 • Mærke: First Degree Fitness
 • Produkttype: Romaskine
 • Vejl. pris: 15750 kr.
 • Udvalgt af:
First Degree Omega Pro XL romaskine

First Degree Fitness romaskine

First Degree Omega Pro Romaskine er det tætteste du kommer på en tur på vandet. Det glidende og træk, lyden fra vandtanken og den konstante vandmodstand giver en helt utrolig realistisk oplevelse af en tur på vandet. Vandtanken på denne romaskine er 65% større end de normale vandromaskiner fra First Degree.... Læs mere hos Abilica

5. Kettler Rower H2O romaskine

Kettler Rower H2O romaskine

Kettler romaskine

Kettler Rower H20 romaskine med vandmodstand Med en Kettler Rower H20 romaskine har du mulighed for at få en højeffektiv og realistisk træning derhjemme, når det passer ind i dit program. Hvor de billigere romaskiner anvender magnetisme eller luft som modstand, så har denne Kettler Rower H20 et vandbestandigt... Læs mere om Kettler Rower H2O romaskine lige her

6. Kettler AquaRower 700 romaskine

Kettler AquaRower 700 romaskine

Kettler romaskine

Aquarower 700 fra Kettler til dig, der ønsker en seriøs træning Kettler Aquarower 700 er, som navnet indikere, en romaskine med vandmodstand. Kun de mest specialiserede romaskiner tilbyder modstand med vandkraft som denne. Vandmodstand i romaskinen giver dig en fuldstændig realistisk ro oplevelse. Det er en... Læs mere om Kettler AquaRower 700 romaskine lige her

7. Kettler AquaRower 500 romaskine

Kettler AquaRower 500 romaskine

Kettler romaskine

Kettler Aquarower 500 er en romaskine til højeffektiv hjemmetræning Med Aquarower 500 fra Kettler kan du ro sømil efter sømil uden, at blive våd af andet en sved. Sveden vil til gengæld drive af dig, for en romaskine er en af de mest effektive træningsredskaber, du kan finde på markedet. Aquarower 500... Læs mere om Kettler AquaRower 500 romaskine lige her

Derfor skal du købe en romaskine med vand (-modstand)

Der er bare noget over en romaskine hvor lyden af skvulpende vand fylder mere end lyden fra træk og glid på maskinen...

For nogle vil en rotur på romaskine være helt meditativ og den følelse vil kun styrkes af lyden fra vandet der skvulper under træningen.

En stor fordel ved en vandromaskine, frem for en romaskine med luftmodstand, er, at man ved vandmodstand har en lineær modstand gennem hele trækket.

strong>Fordele og ulemper ved en vandromaskine frem for en normal romaskine:

 • Nem at bruge
 • Mekanisk stille i brug
 • Dejlig lyd af bølgeskvulp
 • Æstetisk flot designer romaskine
 • Realistisk og naturtro ro-oplevelse
 • Justerer selv modstanden
 • Kan ikke foldes sammen / stilles op
 • Færre, men dog flydende, modstandsniveauer
 • Kræver tømning af tanke ca. hvert ½ år

Sådan virker en romaskine med vandmodstand

Det er nok ingen stor hemmelighed, at vandtanken forrest på romaskinen spiller en rolle i måden hvorpå en vandromaskine fungerer.

Først og fremmest skal tanken fyldes med vand op til den anbefalede streg på beholderen. Herefter vil man ved træk i håndtaget aktivere romaskinens svinghjul, der imiterer årenes træk gennem vandet.

Modstanden man oplever ved træk i håndtaget på en vandromaskine, tilsvarer oplevelsen af, at man sætter åren i vandet i en robåd og tager et træk.

Vidste du, at vand er 800 gange tættere end luft? Det er netop derfor, at man får ekstra meget modstand når man trækker i håndtaget på en vandromaskine.

Sådan indstiller du en vandromaskine

På en vandromaskine vil modstanden øges jo hurtigere man ror. Det er i sig selv en lang videnskabelig forklaring, men Google Rule of Cubes, så bliver du klogere på fænomenet. Bottom of line er dog, at modstanden øges når tempoet sættes op.

Modsat vil modstanden blive lettere, desto langsomme man ror.

Vil du træne i højt tempo (høj kadence), så tøm vandtanken for lidt vand, så den ikke længere er fyldt op til den anbefalede vandmængde. Det giver mindre modstand. Omvendt kan du fylde mere vand i tanken og dermed øge modstanden.

Der medfølger (ofte) en pumpe til at fylde vand i og dræne vandtanken.

De nyere og bedste vandromaskiner har dog mulighed for, at man kan indstille romaskinens modstand uden fysisk at skulle ændre på vandstanden.

På en vandromaskine vil man nok hurtigt opdage, at det i høj grad handler om kadencen i ens træning, når man vil tilpasse modstanden.

Med det faktum, at nybegyndere ofte indstiller modstand- eller vægt på en træningsmaskine for højt eller lavt, så er en vandromaskine næsten den perfekte nybegynder romaskine - da den selv justerer modstanden.

Den bedste romaskine computer

De fleste romaskiner har en god computer, men man kan hurtigt forelske sig i funktioner frem for funktionalitet.

En af de vigtigste ting på en romaskine computer er displayet. Når man først er i gang med sin træning vil man næppe stoppe op for at tjekke distance, puls el. lign. Vælg derfor en maskine hvor displayet har gode store tegn og er baggrundsbelyst.

Man kan også vælge en romaskine med app. Så kan man koble den sammen med sin smartphone eller tablet. Man kan også ofte tilkoble pulsmåler m.m.

Er en vandromaskine god til kondition og vægttab?

Ja! Ligesom man med en lang række andre fitnessmaskiner kan kondi- og styrketræne, så kan en vandromaskine også være ideel hertil!

Vidste du, at romaskinen er den eneste fitnessmaskine der kan give styrketræning, samtidig med, at pulsen kommer i vejret?

En vandromaskine er ikke anderledes end den klassiske romaskine. Man træner de samme muskler og pulsen kommer på arbejde. Det er derfor den perfekte maskine til træning af både kondition, vægttab og styrketræning.

Hvilken romaskine er det i House of Cards?

Har du fulgt med i serien House of Cards på Netflix, vil du måske have bemærket, at Kevin Spacey i et af afsnittene anvender en vandromaskine.

Selve romaskinen, som Kevin Spacey ror på er en WaterRower. Romaskiner med vandmodstand er som sådan ingen nyhed i USA, men en type romaskine der har været populær siden 1980’erne.

Det er specielt i det amerikanske college miljø, Ivy League universiteterne, at roning er populært.

Referencen fra House of Cards til Ivy League er derfor tydelig. Da Kevin Spacey ror refererer man til til Frank Underwoods (Francis Underwoods) studietid på på Harvard.

En sjov detalje lyder sig, at Kevin Spacey oprindeligt skulle have løbet på løbebånd, men at han fik det ændret til en romaskine, der allerede var en del af hans private træningsprogram.

Konklusion

Efter gennemgang af mere end 7 vandromaskiner, har Casper valgt Apollo Plus , som den bedste romaskine i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 6 andre populære vandromaskiner, herunder bl.a. Apollo Hybrid AR Rower, First Degree Neon Pro V romaskine, First Degree Omega Pro XL & Kettler Rower H2O... klik her for at se de resterende!

Du vil måske også læse...

Sammenlign vandromaskiner (7 forskellige)

Horisontalt scroll
Rul for at
sammenligne!
Apollo Plus romaskine
Apollo Plus
Apollo Hybrid AR Rower romaskine
Apollo Hybrid AR Rower
First Degree Neon Pro V romaskine romaskine
First Degree Neon Pro V romaskine
First Degree Omega Pro XL romaskine
First Degree Omega Pro XL
Kettler Rower H2O romaskine
Kettler Rower H2O
Kettler AquaRower 700 romaskine
Kettler AquaRower 700
Kettler AquaRower 500 romaskine
Kettler AquaRower 500
Pris
9900 kr.
9900 kr.
10799 kr. 8999 kr.
18999 kr. 14999 kr.
14999 kr. 12999 kr.
Modstandsniveauer 4 stk. 5 stk. 10 stk. 5 stk. 4 stk.
Dimensioner 213 x 55 x 54 cm 213 x 55 x 54 cm 216 x 54 x 52 cm 213 x 55 x 54 cm 197.5 x 53 x 51 cm 213 x 52 x 56 cm 207 x 52 x 54 cm
Vægt 33 kg 33 kg 56 kg 28 kg 33 kg 39 kg
Maks personvægt 150 kg 150 kg 150 kg 150 kg 150 kg 150 kg 150 kg
Bedøm denne artikel
18 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5

Læs også...

Romaskiner (15 udvalgte)
Bedste romaskine (15 udvalgte)
Af Casper, sportsfreak
Romaskiner med luft modstand (4 udvalgte)
Bedste romaskine med luftmodstand (4 udvalgte)
Af Casper, sportsfreak
Romaskine træningsprogram
Romaskine træningsprogram
Af Casper, sportsfreak