Kinomap er den bedste underholdning til din træning

Af Sportsfreak
Indholdet er opdateret tirsdag d. 9. februar 2021 og er oprindeligt udgivet søndag d. 3. januar 2021.

Guide - Værd at vide om Kinomap

Kinomap er en fantastisk og nyskabende trænings app, der giver dig mulighed for virtuelt at træne i hele verden.

Kinomap giver dig adgang til et helt bibliotek af træningsvideoer, som er blevet uploadet af andre brugere rundt omkring i verden. Du kan altså løbe dig en tur på den Kinesiske Mur, cykle i Pyrenæerne og ro en tur på Themsen eller se dig omkring i andre dele af Danmark, mens du træner.

Basis udgaven af Kinomap app'en er gratis og i de første 14 dage får du fuld adgang til alle app'ens funktioner. Det giver dig mulighed for at prøve alle funktioner af, inden du beslutter dig for, om den gratis basis udgave dækker dine behov eller om du ønsker at tegne et abonnement på ekstra funktionerne.

Du kan vælge at tegne et abonnement på månedsbasis, årsbasis eller du kan tegne et livstidsabonnement.

Kinomap app - sådan fungerer den

Kinomap er en træningsapp, der konstant bliver opdateret med nye trænings videoer fra hele verden. I øjeblikket har app'en mere end 10.000 videoer og tallet stiger dagligt, så der vil altid være nye trænings videoer, som du kan kaste dig over.

Fordi videoerne er uploadet af app'ens brugere, så er der videoer til alle træningsniveauer. Du kan altså finde udfordrende content, hvad enten du er nybegynder eller meget øvet.

Når du har downloadet Kinomap app'en til din tablet eller telefon, så skal du tænde for bluetooth på din træningscykel, løbebånd eller romaskine. Det betyder, at de to apparater nu kan “tale” sammen. Herefter kan nu vælge den ønskede træningsvideo og så er det bare at sætte i gang.

Du kan træne med kinomap videoerne på 3 forskellige måder. Det kommer vi ind på om lidt.

Kinomap har over 300.000 km træningsvideo som du kan forlyste dig med.

Kinomap giver mulighed for 3 vidt forskellige træningsoplevelser

Ikke nok med at Kinomap har flere træningsvideoer end du sikkert nogen sinde når igennem, men Kinomap byder også på 3 vidt forskellige træningsoplevelser, som vi gennemgår her.

Du følger videoen

Du kan vælge en af de mange videoer, hvor DU følger videoen. Det betyder, at du afpasser tempo og modstand / stigning til tempoet i videoen. Du skal selvfølgelig ikke selv justere stigningen på dit træningsapparat under træningen. Din app sørger selv for at indstille romaskinen, spinningcyklen eller løbebåndet korrekt. Du skal bare koncentrere dig om træningen.

Du kan inden videoens start se et diagram og længde, stigninger osv, så du hurtigt kan se, om videoen er egnet til dit træningsniveau.

Videoen følger dig

Fordi dit træningsudstyr og Kinomap app´en taler sammen, så har du også muligheden for at vælge en video, som følger DIG. Det vil sige, at videoen tilpasser sig det tempo, som du cykler, løber eller roer i.

Her er det altså dig, der styre i hvilket tempo trænings videoen afspilles. Det betyder, at du kan træne i dit eget tempo, men stadig blive godt underholdt af Kinomap´s mange videoer.

Kinomap Multiplayer

Kinomap multiplayer er en af de nye og meget spændende funktioner. Multiplayer funktionen giver dig mulighed for at konkurrere mod app´ens andre brugere.

Multiplayer funktionen giver mulighed for at deltage i events indenfor alle 3 genre, cykling, løb og roning.

Det fungere på den måde, at appen lægger en event op, som du kan tilmelde dig. Det kunne for eksempel være en event, hvor der løbes en strækning på Sicilien eller en cykeltur på Færøerne.

App´en opretter begivenheden med dato og klokkeslæt og så foregår dysten i real time på det angivne tidspunkt.

Du har undervejs i dysten selvfølgelig hele tiden mulighed for at se videoen og følge ruten på den måde, men du får også information om, hvem der fører, hvor langt der er ned til dig og modstanderne lige før og efter dig. Det er super motiverende til lige at give den en ekstra skalle.

Har du et stort konkurrencegen i kroppen, så er dette en sjov måde at konkurrere mod andre end sig selv.

Vælg let den rette video til din smag og træningsniveau

Kinomap app er utrolig brugervenlig og gør det let for dig at vælge den rette video til dit træningsniveau og smag. Når du åbner din app, så vil den komme med spændende forslag til træningsvideoer, som du kan prøve, men der er også en søgefunktion, så du selv har kontrollen.

Du starter med at indstille app´en til den ønskede motionsform. Det er enten løb, cykling eller roning. Herefter har du 4 søgemuligheder:

 • Land
 • Længde på video
 • Længde på rute
 • Stigninger / sværhedsgrad
 • Underlag

Hvor i verden vil du træne?

Du har mulighed for at søge på et bestemt land, en verdensdel eller en specifik rute. Din søgning kunne se således ud USA, Californien, Yosemite National Park. Du kan også sagtens nøjes med at søge på et land eller en by og vælge ud fra de forslag, der kommer op.

Kinomap er en fed måde at kombinere træning med kultur. Med træningsvideoer fra Kinomap, så kan du få et indblik i naturen i alle dele af verden.

Har du tid til en kort eller en lang video?

App´en giver dig mulighed for at søge indenfor et bestemt interval. Du kan for eksempel søge på videoer på max 20 minutter, hvis du har travlt eller du kan lave en søgning på videoer på minimum 40 minutter, hvis du gerne vil træne igennem.

Kinomap gør det let for dig at finde de videoer frem, der er relevante på den givne træningsdag.

Hyggetur eller langdistance

Kinomap er perfekt til dig, der gerne løber kortere ture nogle gange om ugen. Men Kinomap er ligeså perfekt til dig, som slider det ene par løbesko op efter det andet med hyppige lange distancer.

Du kan let indstille app´en alt efter, hvor mange kilometer du gerne vil løbe, cykle eller ro. Det gør det let for dig at vælge et program, når du ikke behøver at scrolle forbi løbedistancer, der ikke er relevante for dig.

Hvor udfordrende skal det være?

Det er ikke til at se udelukkende ud fra længden på ruten, hvor udfordrende turen er. Derfor har du selvfølgelig også mulighed for at se rutens sværhedsgrad, inden du går i gang.

Hver video er er kodet med lokationsdata, der giver dig mulighed for at se videoen og samtidig se ruten og landskabs profilen. Er der tale om en løbe eller cykeltur, så vil du kunne se, hvilke stigninger der er undervejs. Er det en rotur, du har valgt, så vil du kunne se hvordan strømforholdene er på forhånd.

Det gør det let at finde træningsvideoer, der passer til dit træningsniveau.

Hvilket underlag vil du træne på?

App´en er så nuanceret, at du kan indsnævre dine træningsruter efter underlag. Det er en stor fordel, hvis du for eksempel elsker at se videoer fra bjergene. Så indstiller du app´en til Mountain (bjerg).

Men du kan også vælge:

 • Grusvej
 • Fortov
 • Tomme gader
 • Skov
 • Strand
 • Åbne vidder
 • Bjerge

App´en giver dig altså en unik mulighed for at indsnævre udvalget, så du let kan finde de videoer, der dækker ALLE dine behov, den givne dag.

At du også kan bruge Kinomap udendørs på din almindelige cykel. Det kræver blot en turbo træner som for eksempel Wahoo Kickr.

Kinomap gemmer alle dine data for dig

Kinomap gemmer alle dine data for dig og holder øje med formen. App´en understøtter både bluetooth Classic og 4.0 og det er på denne måde, at Kinomap og dit træningsredskab taler sammen. Det giver en masse muligheder ud over at benytte de spændende træningsvideoer.

Kinomap gemmer dine træningsdata, så du altid har mulighed for at følge din udvikling. Det gør også, at du kan cykle eller ro den samme rute flere gange og sammenligne fremgangen. Du vil altid kunne finde gemte træningsdata som:

 • Fart
 • Distance
 • Tid

Hvis du har en pulsmåler, så har du også mulighed for at tilkoble denne og få yderliger informaiton, som du kan bruge i din træning og i jagten på et godt helbred.

Konklusion

Hvis du er en person, som elsker at træne indendørs, men synes du kan mangle lidt ekstra motivation, så er Kinomap skræddersyet til dig.

Med Kinomap tager du nemlig naturen og udendørslivet med indenfor, hvor du kan cykle eller løbe gennem Amazonas jungle midt om vinteren i Danmark i din lune stue.

Med over 10.000 videoer og mange søgemuligheder, så er udvalget kæmpestort og du kan alligevel let håndplukke de videoer, som passer bedst til dit træningsniveau.

Træn alene eller brug multi funktionen til at dyste mod andre.

Løb, cykel eller ro dig gennem hele verden med Kinomap.

Artiklen er skrevet af
Skriv til Casper

Casper er vores selvudnævnte sportsfreak der dyrker en hel del motion. I haven har han en trampolin til glæde for hele familien.

Bedøm denne artikel
31 stemmer, gennemsnit: 4.9 / 5