Løbesko til løbebånd: Sådan vælger du de bedste sko

At vælge de bedste løbesko til løbebånd kan gøre forskellen på en god og dårlig løbetur. Her i denne artikel vil jeg komme omkring de forskellige punkter, der bør få lidt ekstra opmærksom, når du skal finde og købe de bedste løbesko til løbetur på løbebånd. Det handler bl.a. om skoens vægt, åndbarhed, stødabsorption m.m. Læs med i denne løbesko guide - hvor jeg vil komme omkring dem alle!

Masterfit TP100 løbebånd

Konklusion: Her er det bedste løbebånd 🥇

Masterfit TP100 løbebånd er udvalgt af Casper, som det bedste løbebånd i april 2021.

Bedste
Løbesko til løbebånd: Sådan vælger du de bedste sko
Af Sportsfreak
Priser er opdateret i dag fredag d. 16 april 2021, indholdet onsdag d. 13. januar 2021 og er oprindeligt udgivet onsdag d. 13. januar 2021.
Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links. Læs mere

Ta’ en løbetur på løbebånd indendørs

Der er så mange gode grunde til og løbe en tur på løbebånd indenfor, når vejret ikke ikke makker ret og er specielt tiltalende

Indendørs løb på maskine kan fint kombineres med løbeture udendørs og give lidt afveksling til ens løbetræning. Det er specielt om vinteren når vejret er bidende koldt og vinden blæser voldsomt, at selv plusgrader kan føles som minusgrader, at løbebånd kommer til sin ret. I sidste ende handler det jo om kondition og vedligeholdelse af ens aktivitetsniveau.

Gå, jog eller løb - mulighederne er mange og de kan alle give sved på panden. Uanset din tilgang til løb på løbebånd eller i naturen, så kræver det gode løbesko, der matcher netop dig.

Når man skal finde og købe nye sko er der et par punkter man bør være ekstra opmærksom på:

  • Skoens vægt - vælg et par lette, letvægts løbesko.
  • Åndbarhed - vælg sko med en god åndbarhed.
  • Stødabsorption - vælg løbesko med god Stødabsorption.

Hold din løbetræning (og kondition) ved lige på et løbebånd

På de kolde og regnvåde efterårs- og vinterdage, er det nok de færreste, der har lyst til en løbetur udendørs. At skulle kæmpe mod vejret, frem for blot, at hoppe i et par løbesko og tage en tur på løbebånd i stuen, kan for de fleste nok være en no-brainer.

Der findes løbemaskiner i mange forskellige prisklasser, men et brugt løbebånd kan absolut også være en god start på oplevelsen med indendørs løb. Man kan jo altid købe et splinternyt når og hvis det fanger ens interesse.

Bedste løbebånd 2021 🥇
9999 kr. 6999 kr.

Letvægtssko er et must

De bedste løbesko til løbebånd er såkaldte letvægtssko.

Det handler om at finde et par lette løbesko, der ikke tynger ens løb når man er på vej op i fart eller skal holde et bestemt pace på maskinen.

Et par tunge sko vil hæmme ens løb og gøre det unødvendigt hårdere. Skoens vægt har derfor en stor betydning for ens løb og ikke mindst mulighed for udvikling af løbeteknik.

Åndbare løbesko

Ens løbesko til løbebånd skal ikke blot være lette, men også være åndbare.

Svedige fødder vil fremme dårlig lugt, der sætter sig i sokker og sko. Det er nok de færreste løbere, der synes, at det er specielt motiverende, at skulle starte sin løbetur ud med lugten fra et par lugtende løbesko. Din omgivelser, hvis du løber i et fitnesscenter, er formentlig af samme holdning…

Jo mere fugt der ophober sig i skoene, desto større risiko er der for lugt, men måske endnu værre, at skoene nedbrydes og går i stykker.

Nu skal det ikke handle om økonomi, da man sagtens kan finde gode og billige åndbare løbesko, men nærmere funktionen - åndbarhed. Det er bestemt ikke optimalt, at man har brugt penge på løbesko, der efter et par måneder er helt ubrugelige og kan smides ud.

Vælg derfor åndbare sko, der ikke holder på fugt, varme og sved, men er af et åndbart materiale, der lader dine fødder ånde under løbeturen.

Stødabsorberende sko til løb

En sidste faktor jeg vil fremhæve er skoens stødabsorption.

Man bør være opmærksom på, at den sko man vælger har en god stødabsorberende konstruktion. Til trods for, at en tur på løbebånd er mere skånsom end en løbetur på grusstier, asfalt eller andet hårdt materiale, så bør ens sko absorbere stødene op gennem kroppen.

Har man fundet en sko der ikke absorberer stød under løb, kan det med tiden føre til skader i led og sener. Skader der kan være svære at komme til livs. Man vil formentligt også opleve ømme muskler og led på et helt andet niveau, end hvis man havde løbet i et par gode sko.

Kan jeg løbe på løbebånd i almindelige sko?

Ja, hvis dine almindelige sko er:

  • Letvægtssko
  • Åndbare
  • Stødabsorberende

Opfylder dine almindelige sko alle ovenstående punkter, så kan du sagtens bruges dem til en tur på løbebånd. Hvis ikke, så bør du købe nogen til formålet. Husk at vaske og tørre dem af inden brug på løbebånd. Der må absolut ikke være småsten, snavs el.lign. under dem!

Man bør under alle omstændigheder huske på, at f.eks. vandresko, har en helt anden stødabsorbering end løbesko, en anden støtte og en helt anden form og struktur.

Løbesko til løbebånd er overordnet set konstrueret på samme måde, som almindelige løbesko. Sko til løb yder større fleksibilitet i både tå og hæl samt har en ekstra stødpude i hælen til absorbering af stød ved kontakt med underlaget. Stødene er langt voldsommere ved løb end ved gågang. De har også ofte en hårdere midtersål, der giver større støtte.

Min afsluttende note vil være, at opfylder dine almindelige sko kravene for et par gode løbesko, så kan de sagtens bruges på et løbebånd. Hvis ikke, så spring ikke over hvor gærdet er lavest, men invester i et par gode løbesko til løbebånd!

Hvad er forskellen på løb på løbebånd og sti, asfalt el.lign.?

For nogen kan en løbetur på løbebånd være et ligeværdigt alternativ, men for andre er det så langt fra en oplevelsen ved en tur udendørs, at de hellere trodser vind og vejr.

Forskellen på en løbetur indendørs og udendørs er selvsagt, at man indendørs ikke skal kæmpe med vejret og selv kan planlægge hvornår på løbeturen, at man ønsker lidt ekstra udfordring.

Løber du normalt udendørs på sti, asfalt el.lign, så vil en løbetur på maskine opleves langt mere eftergivende. Det bedre for dine led og sener, men det kan absolut også give dig et hurtige løb.

De fleste vil opleve, at de på maskine kan løbe væsentligt hurtigere og længere, på den samme tid, som de ville have brugt udendørs. Personlige løbsrekorder sat på løbebånd bør altså ikke sammenholdes med dem, der tager udgangspunkt i udendørsløb.

Du vil måske også læse...

Bedøm denne artikel
22 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5

Læs også...

Løbebånd (34 udvalgte)
Bedste løbebånd (34 udvalgte)
Af Casper, sportsfreak
Guide: Vedligeholdelse af løbebånd
Guide: Vedligeholdelse af løbebånd
Af Casper, sportsfreak