Sådan stormsikrer du en havetrampolin i stormvejr (5 løsninger)

Sådan stormsikrer du en havetrampolin i stormvejr (5 løsninger)

Vidste du, at havetrampoliner er en af de helt store syndere, når det kommer til stormskader? Det er derfor utroligt vigtigt, at man får sikret sin trampolin mod stormvejr og tager sig alle tænkelige forholdsregler. Det kan jo både blive en dyr og trist omgang for en selv, men ligeså for ens omgivelser, f.eks. naboen. Du skal derfor stormsikre din trampolin. Læs mere her i artiklen samt blive klogere på om forsikringen dækker, hvis din eller naboens trampolin kommer på afveje.

Af Nettofitness.dks sportsguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 24 oktober 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 26. april 2021 og er oprindeligt udgivet lørdag d. 13. marts 2021.

Hvorfor er sikring af trampolin i stormvejr vigtigt?

Det er ikke mange år siden, at havetrampoliner for alvor er blevet populære i de danske haver. De kan give mange timers sjov og leg for både børn og barnlige sjæle.

Det er dog også et faktum, at under en storm, at netop de populære trampoliner er skyld i mange stormskader.

Har man ikke udført stormsikring af trampolinen i haven, så kan et kraftigt vindpust nemt få den til og flyve afsted, vende rundt og i værste fald flyde ind i huse, skure, biler, mennesker el.lign. under en storm.

Der findes rigeligt med eksempler på trampoliner der under et stormvejr har ramt både biler, huse, skure m.m.

Stormskader med trampoliner sker ofte indenfor egen grund, men i kraftigt stormvejr kan de nemt flyve ind til naboen, ud på gaden eller endnu længere væk.

En havetrampolin på afveje, uanset størrelsen, kan være decideret livsfarlig! Det er derfor utroligt vigtigt, at man yder stormsikring af trampolinen i haven efter alle kunstens regler!

Sådan sikrer du din trampolin mod stormvejr (5 løsninger)

 1. Vælg en nedgravet trampolin. At grave en trampolin ned er uden tvivl et kæmpe arbejde, men det er ligeså er af de bedste løsninger til stormsikring af trampolin du kan foretage dig.
 2. Skil trampolinen ad og pak den væk. Stil den i skuret, kælderen eller ind i stuen et par dage.

  Går man vinteren i møde giver det formentlig god mening at udføre denne form for stormsikring, men den er måske lidt drastisk forud for blot et par dage med udsigt til stormvejr. At tage hoppedug og sikkerhedsnet ned vil også være en god løsning, som ikke kræver en komplet adskillelse af trampolinen.

 3. Vend trampolinen på hovedet. En let og hurtig stormsikring kunne være, at den blev vendt på hovedet og lå med stellet i vejret. De fleste gode modeller har i dag et sikkerhedsnet, som selvfølgelig skal pakkes væk inden, men ellers er det en fin løsning.

  Du kan evt. lægge noget tungt ovenpå hoppedugen nu den ligger omvendt på græsset.

 4. Afmonter sikkerhedsnettet. Stormvejr fanger store overflader og her må netop sikkerhedsnettet siges og være en stor overflade, som et kraftigt vindpust let kan tage fat i.

  Du kan derfor med fordel afmontere trampolinens sikkerhedsnet., så det kun er stel og hoppedug der står tilbage.

 5. Fæstn trampolinen til jorden med et stormsikringssæt. Der medfølger ofte et stormsikringssæt til trampolin, men hvis det ikke er tilfældet, så kan det købes ved siden af. Sættet består af et par spiralkroge, der skrues ned i jorden og fæstnes til trampolinen med medfølgende nylonbånd.

En storm kan sagtens være så kraftig, at uanset hvilken stormsikring I har valgt, at det kan få trampolinen til at bevæge sig.

Bedste stormsikring af trampolin på ben: adskilning

Den bedste måde hvorpå du kan stormsikre en havetrampolin på ben vil være adskilning. Altså hvor du skiller den 100% ad og pakker den væk i de dage hvor der varsles stormvejr.

Den næstbedste stormsikring vil være afmontering af hoppedug samt sikkerhedsnet. Der skal immervæk en kraftig storm til og flytte selve stellet.

Bedste stormsikring af trampolin til nedgravning

Den bedste (og nemmeste) stormsikring af en nedgravet trampolin vil være og lad den stå. Du kan evt. sikre dig, at græs og sikkerhedskant mødes i samme niveau, så der ikke kan blæse luft ind under trampolinen. Går græskanten over trampolinen er det også fint.

Dækker min forsikring stormskader med trampoliner?

Forsikringen dækker (ofte) ikke stormskader på træer, planter og haveanlæg eller selve trampolinen. Forsikringen dækker dog (ofte) følgende, hvis en flyvende trampolin laver skader under en storm: skader på hus, skure, drivhuse og hegn. Hvis de er monteret på et muret eller støbt fundament.

Dækker min forsikring en flyvende trampolin der rammer en bil?

Stormskader efter en flyvende trampolin i stormvejr, der rammer en bil og laver skader, vil typisk gå under bilens kaskoforsikring.

Dækker naboens forsikring, hvis naboens trampolin er skyld i stormskader?

Hvis naboens havetrampolin er skyld i skader på dit hus eller bil under en storm, så er det din egen forsikring, der dækker. Det betyder desværre også, at du skal betale en evt. selvrisiko.

Du kan dog tage kontakt til din nabo og bede naboen kontakte sit forsikringsselskab. En evt. selvrisiko kan (ofte) blive dækkes af naboens forsikringsselskab.

Der er dog også risiko for, at din nabos forsikring vil afvise sagen, da der er tale om storm. Det kan dog muligvis være forkert, hvis naboen ikke, forud for stormen, har ydet tilstrækkelig stormsikring af sin trampolin.

Der findes dog ingen decideret retspraksis på området.

Din eneste, men desværre også ultimative løsning, der formentlig ikke fremmer et godt naboskab, vil være, at anlægge en civil retssag, hvis du vil have selvrisikoen igen.

Bevar et godt naboskab over en trampolin

Ser du at naboen pakker en ny havetrampolin ud, så del dette link med dem eller kom dem i møde med din nyvundne viden omkring stormsikring af trampolin i haven.

Der er ingen tvivl om, at vi alle ønsker gode naboer og godt naboskab. Husk derfor at stormsikre trampolinen samt gå i dialog med naboen inden du placerer en trampolin op af skæl. Dialog kan føre meget godt med sig.

Du vil måske også læse...

Artiklen er skrevet af
Skriv til Casper

Casper er vores selvudnævnte sportsfreak der dyrker en hel del motion. I haven har han en trampolin til glæde for hele familien.

Bedøm denne artikel
18 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5