Må jeg have en trampolin i haven og hvor må den stå?

Må jeg have en trampolin i haven og hvor må den stå?

Kaster man et blik udover de danske villakvarterer, vil man nok hurtigt kunne se en tendens til, at specielt børnefamilier, har genfundet glæde i at købe en stor havetrampolin. En havetrampolin vil uden tvivl bringe mange timers sjov på en sommerdag. De fører dog også ofte til nabostridigheder, og netop derfor kan det være en god idé at tage et par forholdsregler, inden man køber en og sætter den op af naboens hæk. Læs med her i artiklen og blive klogere på om du må have en trampolin i haven og i givet fald hvor den må stå.

Af Nettofitness.dks sportsguru
Priser er opdateret i dag lørdag d. 25 september 2021. Indholdet er opdateret onsdag d. 24. marts 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 12. marts 2021.

Hvor på grunden må jeg stille en trampolin?

De populære havetrampoliner placeres ofte i et hjørne af haven eller op mod en hæk. En hæk der formentlig grænser op til en nabo.

Til trods for, at en trampolin uden tvivl vil bringe mange timers sjov aktivitet med sig, så er det nok også et faktum, at det ikke er alle naboer, der er af samme holdning.

Det er nok de færreste naboer, der sommeren igennem vil høre på børnehvin og se hårtotter, der stikker op over hækken.

Derfor skal trampoliner ikke følge bygningsreglementet

En trampolin på ben, eller de nedgravede modeller for den sags skyld, bliver hverken kategoriseret som et opholdsareal eller en permanent installation i haven. Trampoliner bliver derimod kategoriseret som et legeredskab.

Kaster man et blik på lovgivningen på området, siger den, at naboen ikke kan flytte din trampolin i haven, hvis den ikke er til gene. Du kan derfor placere sin trampolin lige der, hvor man vil - dog, selvfølgelig, ikke lige midt i skellet.

HVIS trampoliner skulle følge bygningsreglementet, så skulle de placeres 2 1/2 meter fra naboskellet.

Det forholder sig nemlig sådan, at alle opholdsarealer, der er hævet mere end 30 cm over terræn, skal placeres mindst 2 1/2 meter fra skellet.

Du bestemmer hvor den skal stå, men tænk på naboen

For dig, som nuværende eller kommende ejer af en trampolin i haven, så er det jo ret så belejligt, at du kan stille den i haven hvor du ønsker det.

Du bør dog nok alligevel sende din kære nabo en tanke inden du placerer den. Du er ikke lovgivningsmæssigt forpligtet hertil, men mon ikke vi alle selv ville sætte pris på selvsamme tanke fra naboen.

Man kan også vælge en nedgravningstrampolin, der selvsagt skal graves ned og dermed kræver endnu højere hop førend hovederne er synlige for naboen over hækken.

4 ofte stillede spørgsmål om placering af trampolin i haven

🧐 Hvor tæt på hækken må en trampolin stå?

En trampolin må stå helt op af hækken ind til naboen.

🙋 Hvor i haven må jeg stille en trampolin?

Du må stille din trampolin i haven lige der hvor du ønsker det. Den skal dog stå på egen grund og ikke i skel.

🤔 Er trampoliner omfattet af byggeloven?

Trampoliner er ikke omfattet af byggeloven. De kategoriseres som et løst legeredskab i haven og dermed ikke en permanent installation.

☝️ Må man kigge ind til naboen når man hopper på trampolin?

Ja, der er ikke noget der forhindrer, at I kigger ind til naboen, og selvom I ikke gør det, kan det føles sådan for naboen, når jeres hoveder hele tiden popper op over hækken. Din nabo kan først klage over deciderede indbliksgener, når der er tale om grove forseelser, som f.eks. beluring med kikkert.

Du vil måske også læse...

Artiklen er skrevet af
Skriv til Casper

Casper er vores selvudnævnte sportsfreak der dyrker en hel del motion. I haven har han en trampolin til glæde for hele familien.

Bedøm denne artikel
13 stemmer, gennemsnit: 4.3 / 5