Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste TRX udstyr: Se de 7 udvalgte TRX træningsredskaber til træning i 2021

Bedste TRX udstyr: Se de 7 udvalgte TRX træningsredskaber til træning i 2021

Med TRX udstyr kan du træne hele kroppen, opbygge muskelmasse og øge din forbrænding. Du arbejder samtidig med dine core-muskler, hvilket giver dig en stærk og smidig krop. Træt af træningsudstyr der fylder? Så er TRX lige noget for dig.

Af Nettofitness.dks personlige træner
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 7 december 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 30. september 2021 og er oprindeligt udgivet søndag d. 12. september 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Recoverym8 slyngetræner

Konklusion: Her er den bedste trx udstyr

Recoverym8 slyngetræner er udvalgt af Anders Kjærgaard, som den bedste trx udstyr i december 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af TRX træningsudstyr

Med det bedste TRX træningsudstyr kan du dyrke en super effektiv motionsform, der ikke uden grund er et hit verden over. Du træner nemlig hele kroppen samtidig og forbedre dermed både din kondition, din muskelmasse, din balance og din fleksibilitet.

TRX udstyr henvender sig til mænd og kvinder i alle aldersklasser og uanset træningsniveau og er samtidig en motionsform du kan dyrke overalt, da dit TRX udstyr næsten intet vejer og let kan være i en taske. Dyrk motion både hjemme og i naturen med TRX.

Grundet den store hype omkring TRX, så er der også rigtig mange TRX træningskit derude i svingende kvalitet. Jeg vil derfor gerne præsentere dig for de TRX trænings-kit, der har fået de bedste anmeldelser fra både fitness-eksperter og almindelige dødelige som du og jeg.

3 ting du bør holde skarpt fokus på når du køber TRX træningsudstyr

 1. Vælg et låsesystem der er let at justere - På trænings stropperne sidder der en låsemekanisme, der giver dig mulighed for henholdsvis at forlænge og forkorte stropperne, så du kan lave forskellige øvelser. Vælg et låsesystem der er hurtigt og enkelt at betjene.
 2. Justerbare fodstøtter er vigtige - Det er vigtigt, at du kan justere de remme, der sidder i håndtaget og som er tiltænkt dine fødder. Ved nogle modeller er det ikke muligt og det begrænser dine øvelses muligheder.
 3. NON-SLIP greb så hænderne ikke smutter - Hvis du træner igennem, så sveder du og derfor bør du have fokus på belægningen på håndtagene. Sørg for at de er non-slip, så dine fugtige hænder ikke glider.

Hvilken TRX udstyr er bedst i test?

1. Recoverym8 slyngetræner

Recoverym8 slyngetræner

Recoverym8 slyngetræner

Slyngetræner er en nem og effektiv måde at træne med kropsvægt både hjemme, men også ude i det fri. Om du er begynder eller øvet, så kan du bruge en slyngetræner. Du kan nemlig selv gøre det nemmere/sværere at udføre de specifikke øvelser blot ved at ændre vinklen og hvor meget vægt du lægger... Læs mere hos Recoverym8

2. RIP:60 slyngetræner

RIP:60 slyngetræner

RIP:60 slyngetræner

RIP:60 giver dig et komplet hjemmetræningssystem, hvor du som udgangspunkt udelukkende træner med egen kropsvægt. Slyngetræning med egen kropsvægt mindsker risikoen for overbelastningskader, som f.eks. ses ved forkert løft eller for tungt løft med frivægte. RIP:60 er produceret i en kraftig nylon med... Læs mere hos Abilica

3. Bodylab Suspension Home Trainer slyngetræner

Bodylab Suspension Home Trainer slyngetræner

Bodylab slyngetræner

Tag dine kropsvægtøvelser til næste niveau med vores kraftige suspension home trainer. Home traineren har solide stropper og kan nemt skaleres til at passe dit niveau. Bare fastgør den bag en dør med det medfølgende døranker, rundt om et træ... Læs mere hos Bodylab

4. TRX Home2 slyngetræner

TRX Home2 slyngetræner

TRX slyngetræner

Bliv fit på en sjov måde, hvor du udelukkende ved hjælp af egen kropsvægt, kan træne hele kroppen igennem. TRX-træning er den ideelle træningsform for alle fitnessniveauer og aldre. Du tilpasser din træning til præcis dit niveau. Nemt og smart! Meget er sket siden den første slyngetræner blev opfundet af... Læs mere hos Abilica

5. Abilica PowerSling slyngetræner

Abilica PowerSling slyngetræner

Abilica slyngetræner

Med Abilica PowerSling træner du indefra og ud, med fokus på neuromuskulær træning af de små støttemuskler. Dette gør dig både stærk, udholdende og giver øget kropskontrol! Slyngen er justérbar og kan hurtigt og let tilpasses den ønskede øvelse. Påsyede målelinjer hjælper dig med at justere slyngen... Læs mere hos Abilica

6. Abilica SlingTrainer TRX slyngetræner

Abilica SlingTrainer TRX slyngetræner

Abilica slyngetræner

Abilica SlingTrainer er perfekt til aktiv sjov og leg. Her kan man svinge sig og hænge på sjove måder, og samtidig aktiveres kroppen på mange forskellige måder. Slyngetræneren kan bruges af både børn og voksne - dog skal man være opmærksom på maksimal brugervægt på 100 kg. SlingTrainer kan nemt justeres i... Læs mere hos Abilica

7. ROPES Bungee Single Trainer Medium slyngetræner

ROPES Bungee Single Trainer Medium slyngetræner

R.O.P.E.S slyngetræner

Elastik som er perfekt til individuel træning af styrke, udholdenhed, koordination og bevægelighed. Velegnet til brug hjemme, på rejsen, på kontoret eller i træningscenteret. Den fylder ingenting i tasken og du kan træne hele kroppen med den. Dette er et fantastisk træningsredskab, som minder en smule om den... Læs mere hos Abilica

TRX hjemmetræning træner HELE kroppen

En TRX træner er det perfekte træningsredskab til dig som foretrækker hjemmetræning, men som ikke vil gå på kompromis med træningen.

Med TRX træningssystem kan du træne hele kroppen ved hjælp af din egen kropsvægt. Du er heller ikke begrænset til få øvelser, men har mulighed for en lang rækker forskellige træningsøvelser, hvor du kan træne hele kroppens muskulatur, ofte ved at træne flere muskelgrupper samtidig.

Jeg har allerede præsenteret dig for de absolut med TRX trænere eller slyngetræner, som de kaldes på dansk og nu vil jeg komme nærmere ind på hvad TRX er, hvordan man anvender det, hvilke fordele der er ved TRX træning, hvem denne træningsform henvender sig til og sidst men ikke mindst, hvad det koster at komme i gang med at træne.

Hvad er TRX?

TRX er en forkortelse for Total body Resistance Exercise og består af et strop system, som giver dig mulighed for en effektiv hjemmetræning, hvad enten du ønsker at opbygge muskler, styrke din kernemuskulatur eller er i gang med genoptræning.

Med TRX kan du træne hele kroppen og få fat i alle kroppens muskelgrupper. Oprindeligt blev TRX udviklet af det amerikanske militær for at give deres soldater det bedste fra alle træningsformer.

I TRX finder du derfor elementer fra andre træningsformer som:

 • Styrketræning
 • Pilates
 • Yoga

Du opbygger og toner derfor ikke kun muskler, men du træner samtidig udholdenhed, styrke og smidighed på samme tid.

Når du træner med TRX suspension trainer, så bruger du din egen kropsvægt til at udfordre dig selv. Det gør at du altid vil være i stand til at udfordre og presse dig selv.

Samtidig er dette en træningsform der virkelig henvender sig til alle uanset køn, alder eller træningsniveau - og så kan du klare hele træningen hjemme, når det passer ind i DIN rutine.

TRX, slyngetræner, suspension trainer - Er der nogen forskel?

Hvad er TRX hjemme-træning?

Hvis du køber et TRX træningskit, så får du et strop system, som giver dig mulighed for at træne med din egen kropsvægt. Du kan indstille stropperne, eller din suspension trainer, som den også kaldes, alt efter hvor højt du ønsker remmene skal hænge eller alt efter hvor stejl en vinkel, du vil stå eller ligge i.

Dette gør, at denne træningsform er lige så effektiv for nybegyndere, som den er for eliteatleter. Træningen kan let tilpasses til DIN grundform. Jo højere du placerer remmene og jo stejlere vinkel jo mere udfordrende bliver øvelserne nemlig.

Hvordan anvender jeg en TRX træner?

En af grundene til at TRX træning er blevet super populært er, at stoppe systemet, eller slyngetræning som den også kaldes, er utrolig let at anvende og justere.

Der er forskel på de forskellige TRX træningsredskaber, som du kan købe men som oftest består et TRX træningskit af et strop system som har to håndtag. Håndtagene kan du både bruge til dine fødder og dine hænder. Håndtaget består både af stropper og et hård cylinderformet håndtag.

Stropperne i håndtaget er til dine fødder og det cylinderformede håndtag er til dine hænder. Det giver dig mulighed for at lave en rig variation af øvelser, hvor du både bruger dine arme og dine ben.

Stropperne, som er monteret til håndtagene, har som regel 3 markeringer på sig, som markerer hvordan du skal indstille stropperne til de forskellige øvelser og din øvelses niveau. Dette gør også, at TRX træningssystemet kan bruges hvad enten du er høj eller lav.

Det er utrolig enkelt at ændre længden på stropperne, så du kan skifte mellem de forskellige øvelser. Der sidder en lås på hver strop, som er den du skal have fat i, når du skal regulere længden.

Sådan gør du stropperne kortere - Hvis du gerne vil gøre stropperne kortere, så trykker du ned på låsen og trækker i den ene strop. Det vil gøre stropperne kortere.

Sådan gør du stroppen længere - Hvis du gerne vil gøre stropperne længere så trykker du ned på låsen og trækker i begge stropper. Det vil gøre stropperne længere.

Guide - Sådan spotter du den bedste TRX træner

Der findes efterhånden rigtig meget TRX udstyr på markedet og hvis ikke du har forudgående kendskab til motionsformen, så kan det godt være svært at vide, hvad du skal holde øje med, når du vælger udstyr.

Her gennemgår jeg de vigtigste ting som du skal være opmærksom på når du skal købe TRX udstyr:

Har den gode ophængningsmuligheder?

Din TRX træner skal fæstnes til et fast holdepunkt. Det kan være til en ribbe, et loftophæng, en dør suspender eller en anden anordning som er fuldstændig stabil. Gå aldrig på kompromis med det ophæng du vælger. Du kan komme til skade, hvis dit træningsudstyr pludselig løsner sig under træning.

Er den let at justere?

Det smarte ved TRX træningssystemet er, at du kan udføre enormt mange forskellige øvelser med den samme slyngetræner. Det eneste du behøver for at skifte øvelse er, at justere stropperne. Det er derfor en rigtig god idé at lægge vægt på at låsemekanismen skal være let og hurtig at justere, så du kan gå glidende fra øvelse til øvelse.

Kan fodbøjlerne indstilles?

Vær opmærksom på om fodbøjlerne kan indstilles. Det kan de nemlig ikke ved alle modeller. Det er en fordel, at fodbøjlerne kan indstilles. Både for at de passer til både høj og lav vrist, men det giver dig også mulighed for øvelser, hvor du stikker fod og ankel gennem fodbøjlen.

Har den en sikkerhedsanordning øverst?

Nogle TRX modeller har en smart sikkerhedsanordning i toppen der sikrer, at de to stropper kun kan glide en vist stykke fra hinanden.

Er håndtagene ergonomisk udformet?

Når du træner TRX, så har du hele tiden et træk i enten hænder eller fødder, eller begge dele samtidig. Det sætter krav til håndtagets udformning. Sørg for at vælge en model med ergonomisk udformede håndtag, som er rare at holde om og som passer til dine hænders størrelse.

Har håndtagene et godt non-slip greb?

Det kan ikke undgås, at du sveder hvis du træner ordentlig igennem, det stiller også krav til håndtagene på TRX træneren. Du bør helt sikkert gå efter en model, der har et non-slip greb, altså en belægning der gør, at dine hænder ikke glider, når de bliver svedige.

Hvad er den anbefalede max. belastning

Det er ikke alle TRX trænere, der kan tåle den samme belastning. Hvor meget belastning de enkelte modeller kan tåle, kan du læse i produktinformationen under “anbefalede maksimal vægt”. Vælg træningsudstyr som let kan håndtere din kropsvægt og mere til.

Inkluderer sættet en øvelsesvejledning?

Hvis det er dit første TRX udstyr, du er ved at bestille, så kan det være en fordel, hvis der følger en vejledning med med forslag til øvelser, som er lette at gå til og som du kan bygge videre på. Er det ikke tilfældet, så kan du enten vælge at tage et par timer i et fitnesscenter, der tilbyder TRX, indtil du bliver fortrolig med det eller du kan finde træningsinspiration på YouTube eller Instagram.

Medfølger der opbevaringspose?

En Suspension trainer / TRX træner er super smart, fordi den næsten intet fylder og heller ikke vejer noget af betydning. Det betyder, at den intet fylder i hjemmet men også, at du let kan have den med dig i tasken, når du skal ud.

En del TRX trænere kommer i en praktisk opbevaringspose så den er let at have med rundt. Hvorfor ikke dyrke motion i skoven en gang imellem eller i den lokale park.

Ophæng til TRX udstyr

Når du skal træne med dit TRX træningsudstyr, så skal du have et fast forankringspunkt, der er 100% stabilt og som kan modstå din vægt uden problemer.

Du kan købe forskellige løsninger, som en dør-suspender som du kan kile fast i dørkarmen. Du kan også skrue en kraftig krog op i loftet, men vær meget opmærksom på, at du skal have fat i andet end gips i loftet. Det kan være svært, hvis du ikke kender konstruktionen så godt.

Mange af fabrikanterne af TRX udstyr sælger også specielle ophæng som er designet til slyngetræner / TRX udstyr.

Fordele ved TRX træning

Der er masser af fordele ved at dyrke TRX motion frem for andre motionsformer. Med denne træningstype for du nemlig rørt hele kroppen samtidig med, at du kan dyrke TRX hjemme i stuen, lige når det passer dig. Men det er langtfra de eneste grunde til at vælge denne populære motionsform:

 • Med TRX får du større muskelmasse uden at miste din flexibilitet
 • Med TRX træning bliver det aldrig kedeligt da du har god mulighed for at variere dine øvelser
 • Med TRX træning får du en højere forbrænding både under og efter træning
 • Med TRX træning får du trænet hele kroppen og bruger næsten hele tiden flere muskelgrupper samtidig
 • Med TRX arbejder du med din balance og dine core-muskler så du får mere stabilitet i kroppen
 • Med TRX har du gode muligheder for at gøre fremskridt fordi du let kan gøre dine øvelser sværere og sværere og dermed udfordre dig til uanset træningsniveau
 • Med TRX har du træningsudstyr som hverken vejer eller fylder særlig meget. Det gør det let at transportere rundt, du kan sågar have det med i weekendtasken eller kufferten
 • Med TRX træning får du en billig motionsform og samtidig så er dit udstyr fuldstændig vedligeholdelsesfrit

Endorfiner, dopamin og serotonin - Når du træner, så udløser det stofferne endorfin, dopamin og serotonin. Disse stoffer er påvirker din hjerne og giver en følelse af velvære og lykke. En super bonus efter endt træning.

Hvad kan du træne med TRX træningsudstyr?

En af de største grunde til at TRX har vundet indpas verden over er, at du netop kan træne hele kroppen og derfor ikke behøver yderligere træningsudstyr for at få en komplet workout der har aktiveret samtlige af kroppens muskler.

Med THX slyngetræner kan du træne:

 • Styrke
 • Balance
 • Smidighed
 • Koordination

Samtidig aktiverer alle øvelser udført med TRX træningsudstyr dine kerne-muskler, altså dine ryg- og mavemuskler. Det giver dig en bedre holdning og bedre fysisk velvære.

Ved mange andre træningsformer træner du én muskelgruppe af gangen. Ved 9 ud af 10 øvelser udført med TRX træningsudstyr får du aktiveret mere end en muskelgruppe af gangen.

Øvelser du kan lave med en suspension trainer, slyngetræner, THX træningsudstyr eller hvad du ønsker at kalde det. Kært barn må siges at have mange navne, hvilket kan føre til en del forvirring.

 • Squat jump - Her træner du baller, lår og mave
 • Low row - Her træner du ryg, skuldre og arme
 • Atomic Push Up - Her træner du bryst, arme og mave

TRX er komplet hjemmetræning der hverken fylder eller vejer særlig meget - Hjemmetræning er super populært, fordi det giver os mere frihed. Men træningsudstyr har tendens til at optage en masse plads i hjemmet. Med TRX får du et kompakt træningskit, der ikke fylder mere end, at det kan ligge i en taske og som vejer så lidt, at du sagtens kan tage din træning med på ferie.

TRX er træning for alle, uanset alder og fysisk form

TRX træning henvender sig til alle, fra den totale nybegynder der aldrig rigtig er kommet i gang med at dyrke motion eller dig der er i genoptræning til fitnessudøverer på alle træningsniveauer helt frem til og med eliteudøvere.

Det kan virke helt vanvittigt, at så enkelt et træningssystem kan henvende sig til så bred en masse, men det skyldes simpelthen, at du først og fremmest bruger din egen kropsvægt i træningen. Men også at du ved bare at ændre en smule på vinkel eller højde af remmene kan intensivere træningen betragteligt eller få fat i en ny muskelgruppe.

Hvad koster det at komme i gang med at dyrke TRX?

Det kan ofte være dyrt at komme i gang med at dyrke en ny sportsgren eller træningsform, fordi du løbende er nødt til at udskifte eller tilkøbe nyt udstyr i takt med at din form forbedres.

Her skiller TRX træningsudstyr sig markant ud. TRX træningsudstyr i en god kvalitet er næsten umulig at slide op, samtidig er det træningsudstyr, som hverken skal vedligeholdes, eller udskiftes løbende. For både nybegynder og eliteatlet kan træne med det samme TRX kit.

Det kan godt betale sig at købe godt kvalitet, så du kan føle dig tryg ved dit træningsudstyr. Derfor er min vurdering, at du som markedet ser ud i øjeblikket vil skulle regne med at betale fra 1.000 til 2.000 kr. for et komplet TRX træningskit, der indeholder alt, hvad du har brug for.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 7 slyngetrænere, har Anders Kjærgaard valgt Recoverym8 slyngetræner, som den bedste slyngetræner i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 6 andre populære slyngetrænere, herunder bl.a. RIP:60, Bodylab Suspension Home Trainer, TRX Home2 & Abilica PowerSling... klik her for at se de resterende!

3 ofte stillede spørgsmål til trx udstyr

Hvordan hænger jeg min TRX op?

Du kan hænge din TRX op på flere måder. Du kan vælge at bruge en Door Anchor som du kan klemme fast over døren når du skal træne. Du kan også vælge et stationært fikseringssystem i loftet. Der findes flere typer fremstillet specielt til TRX.

Hvor højt skal en TRX hænge?

Den anbefalede ophængningshøjde for TRX er mellem 210 cm og 270 cm afhængig af din højde.

Hvad er forskellen på TRX, slyngetræner og en suspension træner?

Kært barn har mange navne. Der er ingen forskel mellem en TRX træner, en slyngetræner og en suspension træner.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af • Nettofitness.dks personlige træner
Skriv til Anders

Anders er personlig træner og træner klienter frem til syv gange om ugen. Cheatdays eller ej, så har vi har svært ved at tro at Anders har sådanne dage. Han siger dog, at han spiser en pose slik i ny og næ, men han står trods dette snorlige!

Bedøm denne artikel
17 stemmer, gennemsnit: 4.5 / 5