Bænkpres - Gør du det også forkert?

Bænkpres er en styrketræningsøvelse de fleste træner for at opbygge brystmuskulaturen, og er en god generel træningsøvelse til at opbygge styrke og masse i overkroppen. - Men mange gør det forkert og får skader, så de ikke kan træne i flere måneder!Bænkpres kan udføres i mange variationer og med forskelligt træningsudstyr, og er en øvelse der egner sig glimrende til foreningsfitness og funktionel træning.

Der er imidlertid mange, der udfører styrketræningsøvelsen ukorrekt og dermed på en måde der kan give anledning til skader, eller ikke giver optimale resultater. Gør du det også forkert?

Dette bør dog ikke afskrække dig i at give sig i kast med øvelsen, eller blive stærk i den. Øvelsen kan udføres med relativt lidt billigt fitness udstyr, og bør trænes som en del af grundlæggende sport og fitness træning. Men hvis du gør det forkert, skal du måske fokusere lidt ekstra på teknikken.


- Overdrevent bredt greb - Gør du det også forkert?


En udbredt fejl i bænkpres, er at tage et greb der er overdrevent bredt i forhold til egen skuldervidde og mobilitet i skulderleddet. 

Dette medfører et ekstremt pres på skulderleddet og en øget ustabilitet, som kan medføre, at skulderleddet i værste fald går ud af led akut, eller på længere sigt, at man får slidskader på rotatormanchetten ved at nedslide ledkapslen og dens støttevæv.

Det anbefales som med andre styrketræningsøvelser hvor man bruger ekstern vægt, at man anvender korrekt teknik og skåner sine led så meget som muligt. 

Ved bænkpres bør de fleste nybegyndere og moderat træningserfarne (1-5 års seriøs træningserfaring) anvende et greb der svarer cirka til skulderbredde.

Det er en myte at brystet ikke aktiveres tilstrækkeligt hvis man ikke benytter et ekstremt bredt greb.


- Hurtig eccentrisk fase i bunden eller ”bouncing off the chest” med manglende kontrol - Gør du det også forkert?


Hvis man giver slip på stangen meget hurtigt i bunden, for at få momentum, udsætter man sig selv for en øget skadesrisiko, og reducerer muskel involveringen. 

Dette giver en falsk styrke, som betyder at musklerne skal løfte en vægt i den del af bevægelsen man udfører efter bunden, som hurtigt bliver for høj, og at led, bindevæv og knogler tager en ekstra belastning.

Løsningen på dette er at fokusere ekstra meget på at kontrollere stangen i bunden og lave en langsom eccentrisk fase. Til dette formål kan du lave en pause i bunden i en længere periode. Dette kaldes også paused bench press og øger involveringen af brystmusklen.

Hvis du er bange for at træne forkert og få muskelskader, kan det være en god ide a benytte en personlig træner. Her anbefaler vi Fitproject.dk, hvor man helt gratis kan få tilbud fra personlige træner i Danmark.


- Overdrevent brug af intensitetsteknikker og forced reps - Gør du det også forkert?


En anden meget udbredt fejl er at bruge forced reps, og gå udover failure ved hver eneste træning eller for frekvent. Dette kan føre til øget skadespotentiale og reduceret styrkefremgang, samt generelt slid og smerter i led og scener.

Intensitetsteknikker såsom forced reps skal generelt anvendes sparsomt, og hvis man er nybegynder, frarådes det at bruge dem, før man har et sundt styrkefundament og styr på teknikken.

Med disse fejl in mente, er du måske tættere på at besvare spørgsmålet, ”Bænkpres - Gør du det også forkert?”. Da bænkpres er en motorisk kompleks flerledsøvelse hvor mange ting kan gå galt, vil det dog afhænge helt af individet, hvordan korrekt teknik skal opbygges.

Uanset om man laver disse fejl, eller kender nogle der gør, er bænkpres en øvelse der kan udføres med relativt lidt og billigt fitness udstyr, og som anses af mange for at være ”kongen” af bryst og overkropsøvelser. 

Med et billigt bænkpres stativ og olympic barbell samt vægtskiver kan enhver komme i gang med en effektiv funktionel træning af bryst, triceps og skuldre, så kom i gang med at kigge mere af vores fitness udstyr igennem!

Bænkpres kan også udføres i andre variationer med andet træningsudstyr såsom dumbbell, og egner sig således også til foreningsfitness hvor flere skal kunne træne øvelsen, da man hurtigt kan stille adskillige stativer op. På samme tid kan man lave mange andre styrketræningsøvelser med samme udstyr.

Hvis man træner sport og fitness har man nok trænet bænkpres, og er måske i risiko for at lave en af disse fejl. 


Hurtig levering

På vores 3000m2 store lager, fører vi selv de fleste produkter og vi bestræber os på at afsende inden for 24 timer fra modtagelse af ordre.

>> Fragt og levering

Fuld returret

Nettofitness sælger kun gennemtestede kvalitetsprodukter, men skulle du ønske at returnere et produkt gøres det nemt ved at følge dette link:

>> Retur

Sikkerhed

Nettofitness er en velkonsolideret virksomhed som har været i branchen i mange år, hvilket giver dig som kunde sikkerhed for overholdelse af eventuelle garanti forpligtelser.

Kundeservice

Har du spørgsmål til en ordre eller til et produkt kan du let komme i kontakt med kundeservice.

>> Kontakt kundeservice

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere