Bedste kettlebell øvelser? Komplet guide over 17 kettlebell øvelser!

Læs guiden og bliv ekspert på kettlebell træning!:-)
Med kettlebells kan du træne en bred vifte af træningsøvelser og kettlebell øvelser, som aktiverer hele kroppen på sammen tid! Øvelser med kettlebells, du kan inkludere i dit træningsprogram er b.la. bryst øvelser, core træning, squat øvelser, lår, mave og ryg, skuldertræning, funktionel træning, crosstraining, og andre former for styrketræning. 


Her gennemgår vi nogle af de vigtigste kettlebell øvelser:Russian kettlebell swing:

Russian kettlebell swing er nok den mest kendte kettlebell øvelse, hvor man med en fodstilling på lidt over hoftebredde tager fat i sin kettlebell med begge arme og svinger den ned mellem sine ben ved at bøje sig lidt forover i hoften og gå lidt ned i knæ og svinger den op ca. til skulderhøjde. 

Dette engagerer en bred vifte af kroppens muskulatur såsom baller og lår samt arme og skulder og core muskulatur. Det er en af de mest udbredte og anerkendte kettlebell øvelser.

Single-Arm kettlebell swing eller én-håndssving:

En-håndsving minder meget om et normalt kettlebell swing men med den vigtige ekstra udfordring, at du her, som navnet antyder, kun kun bruger én hånd. Dette tilføjer et ekstra element af ustibilitet og gør øvelsen mere krævende for din balance, stabilitet, skulderstyrke samt core styrke. Det er således én blandt mange udfordrende og populære kettlebell øvelser.

 

Clean & press:

Clean and press er en øvelse til kettlebell som lægger sig op af den olympiske vægtløftningsøvelse Clean and Jerk, hvor man i dettte tilfælde frem for et Jerk laver et Press som kendt fra Overhead Press med vægtstang. I dette løft starter man med at løfte kettlebell op fra gulvet hvorfra man bruger momentet til fra skulderhøjde at presse kettlebell'en over hovedet. Det er en af de mest funktionelle og alsidige kettlebell øvelser. Mange kettlebell øvelser rammer nogle af de samme muskler men det alsidige ved clean & press, er, at den både rammer underkrop og pressemuskulatur i overkrop. Således er den på mange måde én af de mere essentielle kettlebell øvelser.

Windmill:

Windmill er en af de andre kettlebell øvelser der kan ramme din core muskulatur. I Windmill presses vores kettlebell først over hovedet med den ene arm, hvorefter man bøjer sig ned og rører ved sin fod, så man er lidt under vandret med gulvet. Denne øvelse er ekstremt krævende for core muskulatur og det kan tilrådes at begynde med lav vægt i denne og andre kettlebell øvelser der er udfordrende for smidighed og core styrke.

Rack lunges:

Rack lunges er en øvelse hvor man med det ene knæ på gulvet og foden på det ben bagude, sætter det andet ben foran vinkelret med hælen i gulvet og rejser sig op fra gulvet og går ned igen. Denne øvelse er god for lårmuskler og baller og giver god stabilitet omkring hoften. 

Plank row:

I plank row med kettlebell, lægger man sig, som navnet antyder, i planke med hver hånd ovenpå en kettlebell hvor man så skiftevis løfter en kettlebell op i en-arms ronings bevægelse med hver arm mens man holder fast i den anden kettlebell med den anden arm. Dette rammer rygmusklerne og core stabiliteten som en mellemting mellem planke og rows.

Turkish Getups:

Turkish Getups er en balance og stabilitetsmæssigt udfordrende øvelse der oprindeligt var en cirkusøvelse. Den kræver både smidighed samt koordination og er ekstremt god til at opbygge din core. Øvelsen består i at man lægger sig ned på gulvet sidelæns med en kettlebell og skal ende op med kettlebellen i udstrakt arm over hovedet. 

 


Good Mornings: 

Med good mornings bøjer man sig forover i hoften og rejser sig tilbage op. Dette træner bagside, b.la. baller, lænd og lår, samt core.


Squat:

Man kan lave mange squatøvelser med kettlebells men én af de mest populære variationer er at lave et Front Squat hvor man holder Kettlebell foran sig og går ned i squatposition og op igen. Husk ikke at komme for langt frem med knæene!


Overhead squat:

Overhead squat er en af de squat øvelser man kan lave med kettlebell hvor man får et ekstra element af stabilitet og balance samt flere muskelgrupper involveret. Med overhead squat holder man sin kettlebell i udstrakt arm over hovedet og går så ned i squat position og op igen mens man holder armen udstrakt. Dette belaster skulder og triceps samt core stabilitet.


Two-arm Kettlebell Row:

Med Two-Arm kettlebell row tager man fat i en kettlebell med hver hånd og bøjer sig forover i bent-over-row position, hvorfra man trækker begge kettlebells op mod kroppen. Dette er således en row variation med et ekstra element af koordination og balancering bestående i de adskilte vægte.


Kettlebell Lunge Press:

I kettlebell lunge press går man ned i lunge position med kettlebell i hånden i skulderposition og strækker så armen ud over hovedet, så man laver et skulderpres med den ene arm og ender med udstrakt arm i bunden af sit lunge.


Kettlebell Russian Twist:

Kettlebell Russian Twist er en genial øvelse til core træning hvor man sætter sig ned og løfter både ben og overkrop og tvister så kettlebell ud til hver side skiftevis og prøver at opretholde samme position hvor man holder ben og overkrop over jorden, og således kun sidder på jorden med sin bagdel. Dette giver en stor stabilitetsudfordring til coren derunder særligt obliques og rectus abdominus.


Single Arm Kettlebell Floor Press:


Med single arm floor press lægger man sig på gulvet og presser kettlebell op i udstrakt arm med den ene arm. Dette minder meget om bænkpres og træner bryst, skulder og triceps, og giver samtidig en stabillitetsudfordring i form af, modsatte side af kroppen skal yde modvægt hvilket giver god core træning.Kettlebell dødløft:


Kettlebell dødløft består i man laver et regulært dødløft hvor man løfter kettlebell op fra gulvet med bøjning i hoften og lidt bøjning i knæet. Dette adskiller sig fra normalt dødløft ved, at man har et væsentligt smallere greb.Two-arm Kettlebell Military Press:


Med Two-arm kettlebell military press laver man hvad der svarer til et overhead/military press, men med en kettlebell i hver hånd. Dette betyder, at der er et ekstra element af stabilitet og koordination - lidt ligesom med dumbell overhead press men ekstra krævende for core stabiliteten.Kettlebell Pushup:

Med kettlebell pushup tager man fat i en kettlebell med hver hånd og lægger sig på tæer og holder kroppen udstrakt hvorfra man laver regulære armbøjninger men får mulighed for ekstra dybde i bevægebanen og en ekstra udfordring for grebet.

 Hvad er kettlebells træning?


Med en kettlebell kan man dyrke funktionel træning og hjemme træning i form af squat øvelser, skulder træning, bryst øvelser, lår øvelser, mave øvelser og mange andre øvelser med kettlebell som en del af den styrketræning man har i sit træningsprogram. 


Se vores udvalg af kettlebells her


Øvelser med kettlebell er kendte for at være fantastiske til at opbygge core styrke, koordination og samtidig muskelmasse og styrke hvilket forklarer deres populære appel og bredde brugsmuligheder indenfor styrketræning med forskellige mål. 


Kettlebells er også praktiske og lette at transportere hvilke gør dem oplagte hvis man skal flytte rundt på udstyret eller ikke har voldsomt meget plads til udstyr. Om man bruger sine kettlebells til crostraining og skal bruge competition kettlebells eller man laver mere regulær styrketræning med dem, såsom mave øvelser, skuldertræning, lår øvelser, derunder squat øvelser, bryst øvelser eller bare generelt core træning og f.eks. rygøvelser, kan kettlebell træning med kettlebell øvelser bruges til hjemme træning om ens mål er rehabilitering, forebyggelse af skader, opbyggelse af funktionel styrke og muskelmasse, eller generel fitness.


Hvis du ikke allerede i dag inkluderer kettlebell træning i dit program for styrketræning, kan du komme i gang med mange forskellige kettlebell øvelser der vil give dig en udfordring og på samme tid kan læres som begynder. 


Om det er bryst øvelser, core træning eller squat øvelser og skuldertræning der interesserer dig, kan kettlebell træning i høj grad understøtte dine mål indenfor styrketræning. 


Kettlebell træning er givetvis meget velegnet til core træning, men er også effektivt til lårøvelser, rygøvelser og skuldertræning, mave øvelser og kettlebell øvelser til din hjemme træning.Historien bag opfindelsen: Kettlebells


Kettlebell kommer oprindeligt fra Rusland hvor de blev udviklede i 1700-tallet primært som et vejeredskab til høst. Eftersigende skulle bønderne være blevet stærkere af at løfte rundt på disse kettlebells og fandt dem nyttesfulde til at vise deres styrke til festivaler. Den sovietiske hær brugte kettlebell øvelser som en del af deres fysiske trænings- og konditioneringsprogrammer i det 20. århundrede. De har været brugt til konkurrence og sport gennem Rusland og Europa siden 40'erne.


Kettlebells har således en længere historie hvor de har været brugt til funktionel træning og med kettlebell øvelser som et vigtigt og centralt element i b.la. det sovietiske miltære træningsprogram da de giver ekstremt mange muligheder for træningsøvelser, og b.la. især core træning som udvikler vigtige funktionelle egenskaber hos udøveren, der er brugbare i kamp. 


Det kettlebell træningsprogram man har brugt i militæret har inkluderet nogen af de klassiske traditionelle kettlebell øvelser nævnt ovenfor. Øvelser med kettlebell er i dag kun blevet endnu flere i takt med antallet af brugere er steget og folk har fundet nye anvendelsesmetoder og inkluderer i dag alt fra brystøvelser til lårøvelser, rygøvelser og skuldertræning, squat øvelser, mave øvelser, etc. 


Et kettlebell træningsprogram kunne f.eks. inkludere kettlebell squat, kettlebell one-arm row, kettlebell clean and press og kettlebell swings. Dette vil give en funktionel træning og core træning og balanceret gennemtræning af hele kroppen hvad enten man træner crossfit, primært er interesseret i rygøvelser og skuldertræning eller bare vil i gang med kettlebell øvelser eksempelvis til hjemmetræning. 


Kettlebell træning vil også gøre det muligt at lave lår øvelser, bryst øvelser, squat øvelser, rygøvelser og skuldertræning, samt lave en god hjemmetræning. Vores competitions kettlebells er af højeste kvalitet til de bedste priser og vi sætter det som det højeste at udbyde kvalitet til vores kunder. Med det udstyr vi udbyder bliver det muligt at lave kettlebell øvelser af forskellige sværhedsgrader for alle træningsinteresserede.

Hurtig levering

På vores 3000m2 store lager, fører vi selv de fleste produkter og vi bestræber os på at afsende inden for 24 timer fra modtagelse af ordre.

>> Fragt og levering

Fuld returret

Nettofitness sælger kun gennemtestede kvalitetsprodukter, men skulle du ønske at returnere et produkt gøres det nemt ved at følge dette link:

>> Retur

Sikkerhed

Nettofitness er en velkonsolideret virksomhed som har været i branchen i mange år, hvilket giver dig som kunde sikkerhed for overholdelse af eventuelle garanti forpligtelser.

Kundeservice

Har du spørgsmål til en ordre eller til et produkt kan du let komme i kontakt med kundeservice.

>> Kontakt kundeservice

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere