Bodybuilding for nybegyndere - Se guide!

Vil du gerne i gang med bodybuilding? Læs denne artikel, så du kommer godt fra start!


Det er nok de færreste der træner sport og fitness der har ambitioner om at blive professionel bodybuilder. Men bodybuilding er ikke kun konkurrence, men også et udtryk, der dækker over den personlige passion for at opbygge sin krop og mærke fremgang i ens æstetiske udvikling.


Bodybuilding for nybegyndere starter på samme måde som alt sport og fitness træning der kræver en vis fysisk robusthed, med at opbygge et fundament af styrke og udholdenhed. Det er selvfølgelig især styrkeelementet der driver væksten i muskelmasse.


Styrke opbygges mest tidseffektivt og skadesreducerende gennem funktionel træning. Funktionel træning involverer at bruge naturlige, integrerede biomekaniske bevægelsesmønstre.


Det er bevægelser vi laver hele tiden i hverdagen og i sport og fitness sammenhænge, som man ved at tilføje ekstern belastning til i form af vægte, får en stor overførbarhed til generelle atletiske præstationer af.


Disse styrketræningsøvelser er meget nemme at lave i sammenhæng med foreningsfitness, da det er meget grundlæggende udstyr der skal til. 


De fleste succesfulde bodybuildere har da også startet deres karriere ved at opbygge et styrkefundament. Og det samme bør man gøre som nybegynder. Man behøver ikke ekstreme mængder træningsudstyr for at komme i gang med funktionel træning og opbygge et bodybuilding fundament.


Men der kan være fordele ved at investere i noget mere udstyr, for på længere sigt at få nogle flere træningsmuligheder. Der er dog noget træningsudstyr man skal bruge lige meget hvad.


Vores udbud inkluderer både billigt fitness udstyr inden for det helt nødvendige, og det mere avancerede og optionelle, som eventuelt bliver nødvendigt.


Som nybegynder vil man gerne øge muskelmassen på hele kroppen. Squat, dødløft og bænkpres, kombineret med pullups og overhead press, er nogle af de mest effektive styrketræningsøvelser til at opnå en kraftig og hurtig udvikling i muskelmasse og styrke.


For at squatte skal man bruge et Squat Rack/Stativ. Til bænkpres skal anvendes et Bænkpres stativ. Til alle disse styrketræningsøvelser skal man bruge en Olympic Barbell og vægtskiver. Til dødløft kan det her være en fordel at investere i Bumper Plates. Pullups kan man komme i gang med, ved hjælp af en Pullup Bar.


Hvis man fra starten af vil udvikle sit bodybuilding potentiale til det maksimale, kan man evt. supplere dette helt basale træningsudstyr med Dumbells i krom, for at tilføje nogle isolationsøvelse, såsom biceps curls og lateral raises.


Det giver også muligheder for en masse skadesforebyggende styrketræningsøvelser, såsom rotationsøvelser til rotatormanchetten.


Med dette træningsudstyr kan man hurtigt komme i gang med bodybuilding som nybegynder. På samme tid er det dog meget vigtigt indenfor bodybuilding at fokusere på kost. Hvis man har en relativt lav kopsvægt er det nok relevant at ligge i et lille kalorieoverskud (eller større, hvis man er helt ny til træning).


Hvis man er overvægtig, bør man fokusere på at tabe sig, ved f.eks. at spise ligevægtsindtag, træne mere og indtage mere protein. Til dette formål kan enhver nybegynder til bodybuilding få behov for at supplere med noget protein. Til dette formål kan anbefales Bodylab Whey 

Hurtig levering

På vores 3000m2 store lager, fører vi selv de fleste produkter og vi bestræber os på at afsende inden for 24 timer fra modtagelse af ordre.

>> Fragt og levering

Fuld returret

Nettofitness sælger kun gennemtestede kvalitetsprodukter, men skulle du ønske at returnere et produkt gøres det nemt ved at følge dette link:

>> Retur

Sikkerhed

Nettofitness er en velkonsolideret virksomhed som har været i branchen i mange år, hvilket giver dig som kunde sikkerhed for overholdelse af eventuelle garanti forpligtelser.

Kundeservice

Har du spørgsmål til en ordre eller til et produkt kan du let komme i kontakt med kundeservice.

>> Kontakt kundeservice

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere