Casper byggede sit eget fitnesscenter fra bunden i Nyborg - Se hvordan!

Casper har åbnet sit helt eget funktionelle træningscenter i Nyborg - Vi har spurgt ham, hvorfor han gjorde det, og hvordan han startede
Hvad er konceptet bag Funktionel Gym?


Konceptet og ideerne til ’Funktionel Gym’ startede egentlig, da Fitness World opkøbte Fresh Fitness kæden. Jeg havde haft en rigtig god tid som personlig træner i Fresh Fitness, og ville meget gerne have fortsat. 


Desværre gik det sådan, at Fitness World overtog alle Fresh Fitness centre, og da jeg ikke ville arbejde under de vilkår som Fitness World kunne tilbyde, valgte jeg at tænke i andre baner. 


Jeg havde 2 muligheder som jeg så det; enten at søge andre veje end at arbejde som personlig træner, eller prøve at stable noget på benene selv. På daværende tidspunkt var jeg også selv begyndt at træne mere crossfit-inspireret, og begyndte at have forståelse for mulighederne og fordelene ved denne slags træning, frem for træning med de typiske maskiner i fitnesscentrene. 


Jeg har siden september 2014 haft træningshold i Nyborg, som foregik udenfor på Nyborg Vold, med træningsredskaber som kunne bruges til udendørstræning. De deltagere jeg havde med, manglede alle ny inspiration end det, det almindelige trænings center kunne tilbyde, og mange fandt denne ’maskine-træning’ i centrene enormt kedeligt og demotiverende i længden.


Tankerne og konceptet bag ’Funktionel Gym’ opstod altså herfra, med et ønske om at gøre op med det traditionelle og klassiske træningscenter, og med et ønske om at give mine klienter træningspas som er varierende, nytænkende, udfordrende og motiverende hver gang.  Hvorfor valgte du at åbne dit eget crossfit gym i Nyborg?


Det hold jeg opstartede på Nyborg Vold udviklede sig hurtigt, og før jeg så mig om, havde jeg fået oprettet 13 nye træningshold. Tilbagemeldingen fra deltagerne var meget positiv og motiverende for mig som personlig træner, og det gik op for mig, at jeg måske havde fat i noget rigtig godt her – et anderledes træningskoncept, som tiltalte mange forskellige målgrupper. 


På holdene løb vi rundt med dæk, brugte jernkæder til lunges, lavede burpees, og stiftede bekendtskab med Suspension Training. Jeg havde 6 udendørs hold, og 7 indendørs hold, hvor vi fik lov at træne i en gymnastiksal i Nyborg. 


Til hver træning kom jeg kørende med en trailer fyldt med dæk, paller, dunke, kæder, kettlebells, slynger og store træstubbe.  Det var en fantastisk fed måde at træne en masse mennesker på. 


De fik alle sammen øjnene op for dækflip, tireslam, burpees og overhead squats.  Omvendt blev det hurtigt træls for mig i længden, at skulle køre rundt med trailer fra træning til træning, og læsse træningsredskaber af og på – og derfor fandt jeg et stort lokale i Nyborg, med gode træningsmuligheder både inden for og uden for, og herfra opstod ’Funktionel Gym’. 

Hvad er din baggrund?


Jeg er uddannet personlig træner ved Atwork, og har 2 instruktør uddannelser ved Active Aid, som står for alle TRX uddannelser. Samtidig har jeg selv trænet diverse former for fitness, styrketræning og holdtræning i snart 11 år. Kan alle træne hos Funktionel Gym?


Min målgruppe er meget bred, og deltagerne på mine hold er fra 18 til 55 år – det vigtigste for mig er, at alle får noget ud af træningen, hvad enten man er nybegynder eller erfaren, og man er derfor som deltager på mine hold også sikret at øvelserne tilpasses den enkelte. 


Derudover har jeg børnehold, for børn mellem 8-14 år, og snart opstarter jeg ved hjælp af en fysioterapeut i mit center også træningshold for aldersgruppen 60+. 


Der er vigtigt for mig, at det ikke kun handler om træning, men at det sociale aspekt også bliver dyrket. Man får et godt forhold til de andre på holdet, og tit og ofte mødes medlemmerne 10 min før træning, og drikker en kop kaffe, eller bliver 15 minutter efter træningen og snakker. 
Hvordan adskiller Funktionel Gym sig fra andre fitnesscentre i Nyborg?


Funktionel Gym er ikke som det traditionelle træningscenter, med rækker af vægte og alverdens træningsmaskiner for hver en muskelgruppe. 


Funktionel Gym er, som navnet antyder, funktionel træning som har til formål at styrke hele kroppen og forbedre de naturlige bevægemønstre, som man anvender i hverdagen. Funktionel træning stammer fra fysioterapien, og bygger på filosofien om at menneskekroppen er skabt til at bevæge sig og at være i bevægelse hele livet.


Modsat fx træning i maskiner, så er funktionel træning mere kompleks, hvor man bl.a. kombinerer styrke, power og hastighed med fx balance, smidighed eller reaktionsevne i den samme øvelse, for derved både at få en stærkere krop men også blive bedre rustet til at klare dagligdagens udfordringer. Derudover er det vigtigt, at træningen er afvekslende og udfordrende, for at kroppen og sindet hele tiden styrkes. 


Udover den personlige træning og holdtræningen, så samarbejder Funktionel Gym også med en fysioterapeut, massør, akupunktør og kostvejleder, som er til stede i centret, da vi i Funktionel Gym også har en holistisk tilgang, hvor kost og restitution også spiller en vigtigt rolle. 


Den høje kvalitet af både de personlige træningstimer, og holdtræningerne gør, at mine medlemmer betaler en lidt højere pris end et normalt træningscenter, men medlemmet er altid i fokus hos Funktionel Gym og træningen tilpasses altid den enkelte.  
Hvad var den største udfordring, da du startede dit eget gym?


At tro på sig selv! Hvis først man begynder at tvivle, fordi der i en måned eller to ikke helt er den tilslutning og opbakning man havde håbet, og derfor konstant ændrer sit koncept, så tror jeg det bliver svært. 


Når man finder sin stil, og det man gerne vil, så gælder det om at brænde for det, og forsøge at optimere tingene, så medlemmerne i centeret fornemmer engagement og lyst!


Hvad kan folk især glæde sig til, når de starter i Funktionel Gym?


En imødekommende og venlig stemning, godt sammenhold på holdene, en høj kvalitet og en personlig træner, som vil gøre alt for at sine klienter når sine mål. 


Den store variation i træningerne er et af Funktionel Gyms varemærker, og det som tit bliver rost og bemærket af deltagerne. 

Hurtig levering

På vores 3000m2 store lager, fører vi selv de fleste produkter og vi bestræber os på at afsende inden for 24 timer fra modtagelse af ordre.

>> Fragt og levering

Fuld returret

Nettofitness sælger kun gennemtestede kvalitetsprodukter, men skulle du ønske at returnere et produkt gøres det nemt ved at følge dette link:

>> Retur

Sikkerhed

Nettofitness er en velkonsolideret virksomhed som har været i branchen i mange år, hvilket giver dig som kunde sikkerhed for overholdelse af eventuelle garanti forpligtelser.

Kundeservice

Har du spørgsmål til en ordre eller til et produkt kan du let komme i kontakt med kundeservice.

>> Kontakt kundeservice

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere