Hvad er anaerob træning? Læs her!

Her vil vi gå igennem hvad anaerob træning er og hvordan man påvirker de anaerobe energireserver. Lær alt om anaerob træning, og hvordan det sammenhænger med sport og fitness og styrketræningsøvelser.
Anaerob betyder bogstaveligt talt ”liv uden ilt”, og anaerob træning, er træningsformer der afhænger af de energisystemer, der ikke kræver ilt for at kunne omsætte energi. Dette gælder for intense og kortvarige fysiske aktiviteter såsom styrketræning med høj belastning og sprint.


Den tekniske forklaring om anaerob træning 


Lær alt om anaerob træning, hvis du vil være sikker på hvordan og hvorfor man skal tage bestemte kosttilskud eller træne på bestemte måder for at opnå en højere præstation inden for kortvarige fysiske aktiviteter. 

De to typer af anaerobe energisystemer er henholdsvis høj-energi phosphater, adenosin triphosphat (ATP) samt kreatin phosphat, og henholdsvis anaerob glycolyse, hvor sukker og glykogen omsættes når kravene til ATP overstiger de aerobe omsætningsniveauer. Dette medfører dannelse af mælkesyre.


Mælkesyre er ikke negativt i sig selv, men kraftig dannelse af mælkesyre påvirker ph-værdien i cellerne og sætter en grænse for den anaerobe glycolyses effektivitet over tid. I denne sammenhæng har kroppen en række ”buffere”, som er stoffer der regulerer pH.


Et af disse er carnosin. Carnosin estimeres at stå for 10% af lårmusklen vastus lateralis totale bufferkapacitet. Jo højere niveau af carnosin, jo længere vil det anerobe glycolytiske energisystem være effektivt.


Carnosin er et såkaldt dideptid, der består af to aminosyrer. En af disse to er beta-alanin. Ved at tilføre ekstra beta-alanin gennem kosttilskud, har man fundet ud af at man kan øge den anaerobe bufferkapacitet. Dette kan opnås med et godt Beta-alanin tilskud.


Høj energi phosphater, ATP og kreatin opbevares i begrænsede mængder i muskelcellerne. Ved at tilføre ekstra kreatin med et godt Kreatin kosttilskud kan man således øge den anaerobe kapacitet, og tilføre ekstra energireserver, der går udover ens egenproduktion.


Hvordan træner man anaerob træning?


Anaerob træning inkluderer styrketræningsøvelser man kan udføre med billigt fitness udstyr, og generelle kortvarige og intense (<30 sekunder) aktiviteter inden for sport og fitness. Sådanne øvelser kan udføres med træningsudstyr man kan bruge til foreningsfitness eller træning hjemme.


Hvis man vil have det højeste udbytte ud af funktionel træning, bør man både fokusere på anaerobe og aerobe aktiviteter.

Hurtig levering

På vores 3000m2 store lager, fører vi selv de fleste produkter og vi bestræber os på at afsende inden for 24 timer fra modtagelse af ordre.

>> Fragt og levering

Fuld returret

Nettofitness sælger kun gennemtestede kvalitetsprodukter, men skulle du ønske at returnere et produkt gøres det nemt ved at følge dette link:

>> Retur

Sikkerhed

Nettofitness er en velkonsolideret virksomhed som har været i branchen i mange år, hvilket giver dig som kunde sikkerhed for overholdelse af eventuelle garanti forpligtelser.

Kundeservice

Har du spørgsmål til en ordre eller til et produkt kan du let komme i kontakt med kundeservice.

>> Kontakt kundeservice

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere