Hvad er crosstraining? Læs her

Her vil vi besvare spørgsmålet ”Hvad er crosstraining?”, til dig der overvejer om cross træning er noget for dig. Hvis du allerede har noget erfaring med sport og fitness, kan du sikkert genkende mange elementer, og her vil det nok være formatet i crosstraining der adskiller sig mest.
Crosstraining er en bred og inklusiv tilgang til fysisk styrke og konditionering, som involverer en struktur med varierede træningspas kaldt ”WoD’s” eller Workout of the Day. Disse træningspas kombinerer generelt elementer af styrke, udholdenhed, koordination og mobilitet og er en meget afrundet træningsform.


Mange af principperne i Crosstræningen indeholder klassiske elementer fra strukturen for andre træningsformer, såsom cirkeltræning, hvor man roterer mellem øvelser. Ambitionen med Crosstraining er at give en samlet løsning på funktionel træning, hvor man ikke overfokuserer på et element frem for et andet.


Derfor roterer man næsten tilfældigt mellem forskellige øvelser og bruger et udvalg der sætter krav til hver af de forskellige atletiske færdigheder, fra dag til dag. Dette gør træningen mere varieret og velafrundet, og på samme tid er ambitionen at holde træningen kort og intens, hvilket stiller krav til stamina i sig selv.


Mange Crosstraining workouts kan være tidsbegrænset ned til 10-20 minutter, og er ikke mindre udfordrende af den grund. Den intense og tidseffektive tilgang gør også træningen mere tidsbesparende, hvorfor Crosstraining er glimrende til dig, der er på farten og skal have det maksimale ud af tiden. 


Cross træning inkluderer både elementer af styrketræningsøvelser med vægtstang og kettlebell, derunder især undertyper og variationer af olympiske vægtløftningsøvelser. På samme tid også fundament øvelser som squat og dødløft. Så for at besvare ”hvad er crosstraining”, kommer man ind på elementer fra mange forskellige styrketrænings grene.


Udover dette træner man også plyometriske øvelser, såsom box jump og kast med medicinbolde, som øger eksplosiviteten. Vi har et stort udbud af billigt fitness udstyr og crosstraining udstyr, som tillader dig at komme i gang med alle disse elementer.

Hvilke træningsredskaber skal man bruge?Som basis skal man bruge en Olympic Barbell til alle de øvelser der involverer en vægtstang. Da man laver mange vægtløftnings inspirerede bevægelser kan det også betale sig at investere i Bumper Plates til denne. Crossfit egner sig glimrende til foreningsfitness, da mange øvelser blot kræver en vægtstang og vægtskiver.


Til dette formål kan det være en fordel med en Lift Zone til olympisk vægt træning, så man har et sted at smide stangen, hvor gulvet skånes. Alternativt eller sideløbende med vægtstang, er Kettlebell også et element der indgår i rigtig mange workouts, hvor øvelser som Kettle Bell Swings især er populære.


For at få en funktionel helkrops udfordring er et Battle Rope et rigtig godt sted at starte. Hvis man vil være rigtig Crosstraining udøver kommer man nok hellere ikke uden om en Pullup Bar eller et Stativ med pullup bar (squat cage). Disse egner sig også glimrende til foreningsfitness da man kan sætte mange af disse op.


For at træne Box Jump skal man bruge et sæt Plyo Boxes, så man kan dyrke den plyometriske træning. Afhængig af hvilke workouts man mest er til, er der således mange muligheder for træningsudstyr til Crosstraining.


Men det helt fundamentale udstyr som Olympic bar og Kettlebell, er både pladsbesparende og giver et væld af muligheder for styrketræningsøvelser, der også trænes indenfor andet sport og fitness.


Så hvad er Crosstraining? Crosstraining er primært funktionel træning, rettet mod dig der gerne vil performe atletisk, måske dyrker sport eller har interesse i at dyrke sport, eller dig der bare gerne vil udfordre dig selv og din krop med Crosstraining styrketræningsøvelser og træningsudstyr.Hurtig levering

På vores 3000m2 store lager, fører vi selv de fleste produkter og vi bestræber os på at afsende inden for 24 timer fra modtagelse af ordre.

>> Fragt og levering

Fuld returret

Nettofitness sælger kun gennemtestede kvalitetsprodukter, men skulle du ønske at returnere et produkt gøres det nemt ved at følge dette link:

>> Retur

Sikkerhed

Nettofitness er en velkonsolideret virksomhed som har været i branchen i mange år, hvilket giver dig som kunde sikkerhed for overholdelse af eventuelle garanti forpligtelser.

Kundeservice

Har du spørgsmål til en ordre eller til et produkt kan du let komme i kontakt med kundeservice.

>> Kontakt kundeservice

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere