Sådan kombinerer du dit studie og træning!

Malak Karnib har en masse jern i ilden - studie, træning, politik. Vi har spurgt Malak, hvordan hun når det hele og hvad der motiverer hende.


Foto: www.mh-foto.nu

1. Hej Malak, hvad er det hårdeste ved at kombinere din konkurrencetræning med dit jurastudie?  


Det hårdeste ved det hele må uden tvivl være de mange lange dage. På et studie som jura hvor vi har ret meget casearbejde, læsestof og udenadslære, skal der afsættes en del tid til det hele. Jeg bor i Lyngby, så den lange tur ind til Butcher's Lab i Kødbyen for at nå morgentræningerne kræver, at jeg står op kl. 4.30. Det er ikke altid lige nemt når jeg samtidig oftest går i seng meget sent fordi jeg liiige skal læse op på det sidste! Så er det godt, at viljen (og et godt vækkeur!) kan tvinge mig op!   


2. Hvordan får du din hverdag til at fungere? 


Det ærlige svar er nok, at min kalender er det rene kaos. Skal jeg være sammen med familie eller venner bliver det ofte planlagt i sidste øjeblik. Derfor er det vigtigt for mig, at kunne kombinere flere ting ad gangen. Mens min kylling steger på panden eller bønnefritterne bages i ovnen, får jeg lige læst op på paragrafferne. Transporttiden på vej til træning bruger jeg på, at forberede mig på de cases som min studiegruppe og jeg senere skal arbejde med. Så i virkeligheden handler det om, at være modtagelig over for spontanitet i livet, samt masser af træning i multitasking!   
3. Kan du give 3 gode råd til, hvordan man holder motivationen til at træne og studere på samme tid? 


Man skal altid gøre op med sig selv hvilke identiteter man dyrker gennem sine hobbyer og hvor meget de er værd. Jeg er vild med at være "hende den stærke maskine som ellers ser så feminin og rolig ud". 


Men samtidig ved jeg også godt, at jeg ikke kan stimulere mit vidensbegærlige "jeg" gennem træning. Jeg er meget karriere-minded og jeg er så priviligeret, at gå på det mest spændende studie der findes - det synes jeg ihvertfald selv! Jeg sætter konstant mål for mig selv - såvel på det fysiske som det personligheds- og karrieremæssige plan. 


Jeg ved hvad jeg går efter og jeg ved, at jeg nok skal nå det på et eller andet tidspunkt. For mig hjælper det rigtig meget at dele mine mål med andre på mine sociale platforme. På den måde holdes jeg mere eller mindre til regnskab for mine mål, hvilket bare giver endnu mere blod på tanden! 


Med de lange svar jeg får skrevet, er det meget tydeligt, at jeg er kommende jurist. Derfor opsummerer jeg lige i følgende tre punkter: 


• Gør op med dig selv, hvad dine mål er. Fortæl andre om dem, tjek regelmæssigt op på, hvor langt fra dine mål, du er. Har du ét eller flere meget store mål for dig selv, hjælper det også at splitte det op i mindre bidder.  Eksempel: Målet er, at blive jurist. Delmål: At bestå forvaltningsret, at få 12 i bachelorprojektet eller noget helt tredje. Mange bække små, som man siger! 


• Skil dig af med alt hvad der distraherer dig fra dine mål! Det være sig alt fra en demotiverende ven som ikke støtter dig, til Facebook og andre distraktioner. Eksempel: Jeg får rigtig mange notifikationer om alt hvilket kan distrahere mig under såvel læsning som træning. Derfor har jeg slået ALLE push meddelelser fra på telefonen og så har jeg altid min telefon på den funktion der hedder "Forstyr ikke". 


Dén har jeg så justeret yderligere, så den blokerer ALT på min telefon. Ringer eller skriver folk til mig, lyser skærmen ikke op, eller giver lyd fra sig. Jeg skal selv aktivt trykke på låseknappen hvorefter jeg så kan se, at der er et ubesvaret opkald eller en SMS. På den måde styrer JEG min telefon - og ikke omvendt! 


• Beløn dig selv, når du når et (del)mål! Vær ikke for hård ved dig selv, hvis du ikke kommer afsted til træning den ene dag. Du tager bare afsted dagen efter. Det er fint. Giv dig selv lov til at holde pauser af og til! Du fortjener det jo.   Foto: www.mh-foto.nu


4. Hvornår startede du med at træne og hvorfor? 


I folkeskolen fandt jeg ud af, at jeg var en meget hurtig løber. Ud af både piger og drenge, var jeg årgangens 3. hurtigste løber. Derfor begyndte jeg at løbe meget. Efter et par år, begyndte jeg derefter i fitness med en veninde. 


Det var mere et socialt aspekt for os i starten men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg egentlig også var ret stærk - primært i benene. Allerede herefter begyndte jeg at sætte mål for mig selv og min træning. Da jeg fik et job som receptionist i fitnesscenteret, åbnede en helt anden verden sig op for mig.

 

Jeg blev introduceret til crossfit, og jeg var vild med hvor hurtig fremgang jeg havde under træningen. Jeg meldte mig ind i vores lokale Crosstraining box (Fighting Fit Gym i Holstebro) og herefter blomstrede passionen og ønsket om, at det hele tiden skulle være vildere og bedre. 


Derfor blev jeg ligeledes bidt af forhindringsløb, hvor man konstant skal bide smerten i sig og gi' sig 100%! Nu er jeg ambassadør for Nordic Race og jeg løber på deres PR løbehold, hvor vi iført gasmasker deltager i en masse andres løb og skaber god stemning og motivation!   
5. Hvad spiser du, når du cutter?  

På grund af min travle hverdag, er min kost meget ensformig og kedelig. Det skal være så nemt at tilberede som muligt! Jeg spiser ikke for at nyde maden men for at kunne præstere bedst muligt under træningen. Udover mine kosttilskud, består min kost primært af kylling, broccoli, oksekød, grønne bønner, spinat, avocado, peanutbutter, æggehvider, havregryn, skyr, mandler og søde kartofler.  


6. Hvad spiser du, når du bulker? Det samme som når jeg cutter, men nok med fuldkornspasta, diætnudler eller grovris!   


7. Hvilken form for træning er din yndlingstræning? En god atlet er åben for al slags træning, men Crosstraining har uden tvivl vundet mit hjerte!   Foto: www.mh-foto.nu


8. Hvorfor tror du, at der er mange, som har svært ved at nå deres mål med træningen? Det kræver enormt meget viljestyrke, men også en solid plan for hvordan man vil nå sine mål. Følger man punkterne beskrevet ovenfor i 3), bliver det forhåbentlig meget lettere. Det absolut vigtigste er dog at huske på, at man ikke skal sammenligne sig selv med andre. Sammenligne dig selv med den du var i går, og gør din ting endnu bedre i dag!    


9. Tror du, at alle kan nå samme træningsresultater som dig? Det er jeg overbevist om, at enhver der har viljen til det, kan! Det handler bare om at spørge sig selv, hvor meget man ønsker det!   


10. Hvad er din største dræm i livet og hvad er din største drøm i forhold til træningen?


Jeg har ikke drømme i livet - jeg har mål! Ønsker jeg at noget skal ske, sætter jeg jagten ind efter det! Lige nu er mit mål, at klare min konkurrence "til UG" d. 2. april. Så bygger jeg videre derefter. På karriereplan er planen, at jeg efter min bachelor skal have mig en sprogofficersuddannelse i Forsvaret, hvorefter jeg færdiggør min kandidat på jurastudiet og for så senere at blive auditør i Forsvarets Auditørkorps.

Hurtig levering

På vores 3000m2 store lager, fører vi selv de fleste produkter og vi bestræber os på at afsende inden for 24 timer fra modtagelse af ordre.

>> Fragt og levering

Fuld returret

Nettofitness sælger kun gennemtestede kvalitetsprodukter, men skulle du ønske at returnere et produkt gøres det nemt ved at følge dette link:

>> Retur

Sikkerhed

Nettofitness er en velkonsolideret virksomhed som har været i branchen i mange år, hvilket giver dig som kunde sikkerhed for overholdelse af eventuelle garanti forpligtelser.

Kundeservice

Har du spørgsmål til en ordre eller til et produkt kan du let komme i kontakt med kundeservice.

>> Kontakt kundeservice

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere