Sådan undgår du træningsskader - din sommer kan blive ødelagt!

Rigtig mange får skader når de begynder at træne op til sommeren - følg vores guide til hvordan du undgår skader.
Alle er interesseret i at komme i god form til sommer men hvis du får en smertefuld rygskade eller en knæskade, kan det virkelig have en negativ indflydelse på hele din sommerferie.

Følg denne guide til at undgå muskelskader og overbelastningsskader, så du er på den sikre side!1. Varm altid op inden din træningDette råd skal på selvom det er ret basal viden. Hvis du ikke varmer op, kan du være helt sikker på, at du får en skade på et tidspunkt. Hvis du dyrker styrektræning, er det især en god ide at varme dine skuldre og rotator cuffs op, da skuldrene er nogle meget små muskelgrupper, som typisk vil lide overlast i fx brystøvelser som bænkpress mm. 


En god ide er altid at starte sin træning med lidt cardio. Blot 5-10 minutter på løbebåndet er tilstrækkeligt. Det handler om at få varmet kroppen op, så man ikke træner med kolde muskler da de vil være mindre fleksible og samarbejdsvillige.


Fremgangsmåde for opvarmning:


5 - 10 minutter på løbebånd eller crosstrainer i moderat tempo.


Varm dine skuldre op med meget lette håndvægte


20 gentagelser x 3 set af lateral raises med under 5kg håndvægte.2. Ret din ryg eller få rygskade!Rigtig mange får rygskader og lider af rygskavanker - det er en forfærdelig del af kroppen at blive skadet i da man overhovedet ikke kan træne noget med en dårlig ryg.


Derfor skal du huske ALTID at have ret ryg du du træner styrketræning. Det er en nødvendighed! 


Et godt råd: Træn med en træningspartner, som kan tjekke din holdning, når du træner. På den måde hjælper I hinanden og sikrer hinanden mod skader.


En god ide kan være at træne, hvor der er spejle. Det har jo den smarte funktion, at du kan se hvad det er du egentlig laver og hvad du evt. gør forkert, når du træner. Mange gange tror man, at man har en ret ryg uden reelt set at have det og det er her skaderne kommer. 

Før du skal træne ryg, er det også en god idé at varme ryggen grundigt op - dette kan gøres let og effektivt med blandt andet foam rollers der sikrer at din ryg og leddene omkring bliver varmet godt op.


Også hvis du træner bænkpres, kan du få en rygskade. Det er vigtigt, at du ligger helt rettet ud på træningsbænken, så du undgår overbelastningsskader i ryggen.


Et godt råd: Book en tid hos en personlig træner. Vis ham din måde at træne på og lad ham forklare dig, hvordan du kan forbedre din holdning. Det er godt givet ud, når man tænker på, at en dårlig træningsform kan resultere i længerevarige skader. En time med en personlig træner er nok.3. Hold hviledage! Dine sener kan typisk ikke følge med, og det giver skaderDu er lige kommet i god form - du har tabt dig og fået bygget muskelmasse - du har meget blod på tanden og du fortsætter bare derudad.


Men du glemmer at holde hviledage!!


Dine muskler vokser i princippet ikke når du står nede i træningscenteret. Det er primært om natten det sker da dit testosteronniveau er højest når du sover.


Når du træner, rives muskelfibre over og det tager over et døgn for din krop at genopbygge dine muskler større og stærkere.


Dine sener og kredsløb kan heller ikke følge med, hvis du træner for intenst hver dag. Hvis du er en professionel atlet eller i virkelig god form, kan du godt træne hver dag men ikke samme muskelgrupper.


Det er derfor en nødvendighed at variere sine træningsøvelser undervejs.


Et godt råd: Hvis du absolut vil træne hver dag, så hold dage 100% fri fra styrketræning og hård cardio træning. Gå nogle lange ture eller løb i et stille og roligt tempo. Så vil du få følelsen af, at du holder dig i gang, og du holder dig samtidigt sund.

Hurtig levering

På vores 3000m2 store lager, fører vi selv de fleste produkter og vi bestræber os på at afsende inden for 24 timer fra modtagelse af ordre.

>> Fragt og levering

Fuld returret

Nettofitness sælger kun gennemtestede kvalitetsprodukter, men skulle du ønske at returnere et produkt gøres det nemt ved at følge dette link:

>> Retur

Sikkerhed

Nettofitness er en velkonsolideret virksomhed som har været i branchen i mange år, hvilket giver dig som kunde sikkerhed for overholdelse af eventuelle garanti forpligtelser.

Kundeservice

Har du spørgsmål til en ordre eller til et produkt kan du let komme i kontakt med kundeservice.

>> Kontakt kundeservice

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere