Udendørs træning

Kom ud og nyd naturen og det gode vejr - og få samtidig plejet din træning!
Træning i det fri er noget, vi danskere har taget til os i løbet af de sidste par år – og med god grund! Vi får pludselig nogle helt andre muligheder for at træne end i fitnesscenteret og motivationen ryger også et hak eller to op, når man både kan træne i det gode vejr og samtidig nyde det!

Som med alt andet træning er det vigtigt at sætte sig lidt ind i, hvordan man udfører øvelserne korrekt – sørg også for at få træningen planlagt og struktureret, da det gør det hele noget nemmere!

Der er masser af fordele ved at træne ude i naturen:

  • Det er nyt og spændende grundet alle de forskellige nye indtryk
  • Det er motiverende og booster dit humør
  • Mindsker stress, styrker immunforsvaret og giver dig D-vitaminer
  • Et godt afbræk fra den normale træning i centeret
  • Frisk luft – du trænger til det, men finder ikke tid til det!
  • Der er træer, bakker, bænke og frem for alt MASSER AF PLADS!
  • Mulighed for at bevæge dig over en større afstand og på en måde, som du ikke er vant til
  • Mulighed for at bruge andet udstyr og forskellige variationer af nye øvelser
  • Det er GRATIS og du kan – næsten – gøre lige, hvad der passer dig 

Er der så ikke nogen ulemper? Jo, det er der men de positive ting burde opveje de negative….

Vejret! Alt afhængig af smag og behag er det ikke særlig spændende at træne udenfor i dårligt vejr – motivationen vil andet lige være højere i høj solskin.

Der er ikke det samme udstyr til rådighed som der er i fitnesscenteret; stativer og maskiner må man kigge langt efter i det fri Det samme gælder, hvis du vil træne tungt – håndvægte, stænger og skiver er heller ikke tilgængeligt i naturen.

Men det behøver jo ikke være enten eller – hvorfor ikke gøre brug af både naturen og fitnesscenteret? Det gør din træning varieret, udfordrende, motiverende og du opnår fordelene fra begge typer træning.

Hvordan kommer jeg så i gang med udendørs træning?

Planlægning og struktur! Lad vær med at træne med hovedet under armen, men prøv at have en idé om, hvor du vil hen og hvordan du kommer dertil. Det gælder uanset, om det er et vægttab, øget muskelmasse, forbedret kondition eller noget helt andet, du ønsker at opnå.

Træning i det fri indeholder tit meget mere end bare funktionel styrketræning – man vil oftest kombinere det med en form for konditionstræning såsom løb, sprint, spring, etc.

Lav funktionel styrketræning men lav øvelser, som involverer hele din krop og ikke bare enkelte muskelgrupper, som man typisk gør i et fitnesscenter. Dét er noget, der vil give dig resultater og effektivt træne HELE din krop!

Ovenstående ”flereleds-øvelser” kan også overføres til din hverdag; den styrke, du opnår gennem funktionel træning, vil give dig et større fysisk overskud i dagligdagen, da du her bruger musklerne på samme måde som ved funktionel styrketræning. Det er også langt sjovere og noget mere udfordrende end isoleret muskeltræning – især ude i naturen!

Hvad skal jeg bruge til udendørstræning?

Du SKAL egentlig ikke bruge andet end din krop! Man kan dog med fordel bruge forskellige redskaber til at gøre træningen endnu bedre og mere udfordrende.

Find et passende sted til træningen – det kan være din have, en skov, en græsplæne etc. alt afhængigt af, hvad du gerne vil træne den pågældende dag: Hvis du skal lave styrkeøvelser, så find et sted med træer og bænke. Hvis du vil sprinte, så find et sted med bakker. Sørg desuden for, at det er sted, hvor du ikke forstyrrer andre – og hvor andre ikke er til gene for dig.

Med din egen kropsvægt kan du udføre øvelser som body-weight squat, dips ved bænke, kropshævninger i træer, lunges, armbøjninger og lignende. Der er mange muligheder, og det er bare at komme i gang.

Men hvorfor ikke også bruge en suspension trainer? Det er træning med kropsvægt ved hjælp af stropper, der er bundet fast til noget. Den er MEGA udfordrende at bruge for alle dine stabiliserende muskler, og du får mulighed for at træne ufattelig mange øvelser udelukkende med din egen kropsvægt!

Kettlebells er også oplagt til træning i det fri. En kettlebell er "en kanonkugle med et håndtag" som kan bruges til at træne hele kroppen, og så er den nem at transportere og nem at lave øvelser med!

Igen - stort udvalg af øvelser til alle fitnessniveauer. Eller hvad med at bruge et reb eller en vægtvest eller måske en power bag eller nogle kegler til din løbetræning? Der er masser af muligheder for at kunne træne varieret med både styrke- og konditionsøvelser og med og uden redskaber!

HUSK NU: træning i det fri skal gerne være sjovt, anderledes, motiverende og spændende. Der er uendelig mange muligheder for at kombinere træning og frisk luft – det kræver bare lidt kreativitet og planlægning.

GOD TRÆNING!

Hurtig levering

På vores 3000m2 store lager, fører vi selv de fleste produkter og vi bestræber os på at afsende inden for 24 timer fra modtagelse af ordre.

>> Fragt og levering

Fuld returret

Nettofitness sælger kun gennemtestede kvalitetsprodukter, men skulle du ønske at returnere et produkt gøres det nemt ved at følge dette link:

>> Retur

Sikkerhed

Nettofitness er en velkonsolideret virksomhed som har været i branchen i mange år, hvilket giver dig som kunde sikkerhed for overholdelse af eventuelle garanti forpligtelser.

Kundeservice

Har du spørgsmål til en ordre eller til et produkt kan du let komme i kontakt med kundeservice.

>> Kontakt kundeservice

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Køb mere